„MoonTimeBike”, cel mai spectaculos concurs de ciclism urban din ţară, revine în Parcul Tineretului

Publicat pe 14 Octombrie 2017
A devenit o tradiţie ca spre sfârşitul sezonului, elita ciclismului românesc să-şi dea întâlnire în Bucureşti la singura cursă urbană desfăşurată în nocturnă din ţară. Pentru câteva ore, liniştea Parcului Tineretului va fi înlocuită, sâmbătă 14 octombrie, de încurajări şi aplauze, iar făcliile, laserele, reflectoarele şi luminile de pe bicicletele concurenţilor vor brăzda întunericul. Fiţi prezenţi după ora 18 pe traseul concursului, pentru a-i vedea în acţiune, susţine şi felicita pe cei mai buni ciclişti români, după un sezon intern deosebit!

Fratele mai mic al „Primei Evadări”, care la anul va sărbători un deceniu de existenţă, nu rămâne mai prejos, chiar dacă se află la jumătatea vârstei. După ce la ultima ediţie „MoonTimeBike” ca obstacol a fost o maşină, nici acum nu vor lipsi surprizele, fiecare competiţie organizată de echipa clubului NoMad Multisport reuşind să uimească asistenţa şi sportivii. Ca de obicei, premiile vor fi consistente atât pentru ciclişti (peste 8.000 de lei), cât şi pentru fotografii care vor surprinde cât mai spectaculos lupta sportivă. Şi după concursul din primăvară, va fi realizată din nou o transmisie de excepţie a evenimentului live pe site-ul întrecerii www.moontimebike.ro şi pe pagina de Facebook oficială www.facebook.com/MoonTimeBike. Vor exista 11 camere, dintre care una mobilă. Memo Sebastian Vrânceanu va fi în transmisie directă înainte de începerea concursului, va comenta desfăşurarea lui şi va discuta după cursă şi festivitatea de premiere cu cei care formează crema ciclismului autohton. Nu vor lipsi nici transmisiile în direct. 

Cu sprijinul Federaţiei Române de Ciclism s-au desfăşurat în acest an două competiţii de mountain bike, cu mai multe etape fiecare. Sâmbătă, cursa din Parcul Tineretului încheie ultima dintre ele, cea de Cross Country Olympic (XCO). 

Arpad Kelemen (NoMad Merida CST), care a dominat sezonul, câştigând două titluri naţionale la Cross Country Marathon (XCM) şi Cross Country Olympic (XCO), dar şi cele cinci etape ale Cupei României la XCM, menţine suspansul în privinţa prezenţei sale la start. În mod cert, lupta se va da pentru prima poziţie în clasamentul final la mai multe categorii: coechipierii de la Dinamo BikeXpert, Ede Molnar şi Attila Malnasi la Under 23, Karina Bonta (Dinamo BikeXpert) şi Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST) la Elite feminin, Andrei Ciprian Calancea (Vee Tire) şi George Cristian Stan (NoMad Merida CST) la Amatori masculin. Cea mai acerbă competiţie va fi la Elite masculin, unde mai mulţi ciclişti pot ieşi pe primul loc în clasamentul pe puncte: Attila Madaras şi Alexandru Stancu, ambii de la Dinamo BikeXpert, dar şi Lucian Logigan (Scott Geiger), câştigător de două ori al „MoonTimeBike”! La concurs vor mai participa şi alţi învingători ai competiţiei din anii trecuţi, precum Daniel Crista (Steaua) şi Emese Fodor (NoMad Merida CST). Mai liniştită va merge Salome Bondor (NoMad Merida CST), virtual câştigătoare a Cupei României la XCO, categoria Amatoare feminin, cea care s-a impus în celelalte 3 etape de până acum.   

Traseul competiţiei de sâmbătă este realizat de Daniel Sărdan şi întreţinut de clubul NoMad Multisport. Bicicliştii se bucură de el întregul an, fiind variat şi spectaculos, cuprinzând trepte, alei, podeţe, obstacole, urcări şi coborâri pe asfalt şi teren accidentat şi având o diferenţă de nivel de 150 de metri. Are o lungime de 5 kilometri, iar concurenţii vor avea de parcurs câte 7 ture.

Trebuie menţionat că datorită spaţiului redus de concurs, numărul participanţilor a fost stabilit la 200 şi au fost admişi cei mai buni ciclişti din ţară ţinând cont de rezultatele obţinute la principalele competiţii desfăşurate în ultimii doi ani. Poziţionarea la start a concurenţilor va avea loc începând cu ora 18, iar la 18:20 va începe cursa.

Spectatorii au şi ei un rol esenţial în această competiţie. Încurajările voastre îi ajută pe sportivi să treacă mai uşor peste urcările grele. La ediţiile trecute, suporterii au folosit cele mai inedite obiecte de făcut zgomot. Dacă nu aveţi aşa ceva, vă puteţi înscrie pe site-ul evenimentului www.moontimebike.ro, la secţiunea „Spectatori”, şi veţi primi de la organizatori, în limita stocului disponibil, un astfel de instrument. În premieră, la această ediţie se vor auzi şi tobe! Puteţi urmări desfăşurarea concursului atât din zona de start/sosire, cât şi de-a lungul traseului, în zonele special amenajate. Pentru detaliile despre traseu accesaţi http://moontimebike.ro/traseu/. Şi nu uitaţi să participaţi la final şi la tradiţionala petrecere! 

Sponsorul „MoonTimeBike” 2017 este Kaufland X-treme Games.

Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile pe www.moontimebike.ro sau pe canalul său de Facebook www.facebook.com/MoonTimeBike. Fotografiile sunt centralizate la http://moontimebike.ro/foto, materialul video pe pagina http://moontimebike.ro/video, iar transmisia în direct a concursului va avea loc pe http://moontimebike.ro/live şi pe contul său de Facebook.

Pe lângă „MoonTimeBike”, Clubul NoMad Multisport mai organizează cel mai mare maraton de mountain bike din sud-estul Europei – „Prima Evadare”, cu peste 3.000 de participanţi - şi are una dintre cele mai bune şi apreciate echipe de MTB din ţară. Alături de Fundaţia Adept, clubul a creat, marcat şi întreţinut diferite trasee de ciclism montan, precum cel din zona Viscri–Saschiz. NoMad Multisport participă, în diferite forme de asociere, şi la organizarea mai multor competiţii, precum Transilvania Bike Trail Race sau BikeFest.

Persoana de contact:

Doina Titei / Clubul Sportiv Nomad Multisport

info@nomadmultisport.ro / www.nomad-team.ro / 0721555313

Domenii: Turism, Lifestyle

Clubul Sportiv NoMad Multisport

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross country care își propune să deschidă sezonul maratoanelor MTB într-o versiune ușoară, fără diferențe de nivel. De câţiva ani a devenit...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →