Mor afacerile în România? 160 milioane de euro finantare pentru companiile românești!

Publicat pe 9 Noiembrie 2022
Oricât de mult am blama România, realitatea este că avem a2a cea mai mare creștere economică din Europa- Bianca Tudor, Business Advisor EU-GCC

România a avut o creștere economică de 4.5% în 2022, fapt ce ne confirmă faptul că avem și afaceri valoroase cu potențial.

Cu toate astea, aproximativ 54.000 companii, adică mai puțin de 10%, au avut afaceri de peste jumătate de milion de euro și doar aproximativ 30,000, adică mai puțin de 5%, au reușit să treacă de un milion de euro în 2020.

Mai mult decât atât, 2% dintre companiile cu afaceri peste un milion de euro, au reușit în ultimii 10 ani să își crească anual afacerile și să obțină profit, conform datelor centralizate de CreditSky , date care ne arată o economie a României extrem de fragmentată și fragilă în același timp.

Peste 95% din companiile active în România sunt microîntreprinderi și 82% au maximum 3 angajați. În medie, rezistă 3, maximum 4 luni fără măsuri de sprijin. Dacă mor companiile, statul se blochează.

Încă din pandemie, Elite Consulting & Communication, agentie de consultanță de business & comunicare, fondată de Bianca Tudor, Business Advisor cu expertiză în Board-ul unor proiecte internaționale, precum Women in Business Interreg, World Business Angels Investment Forum și fondatoarea Clubului de Afaceri International- EBW Club, a derulat campania “Dăm voce binelui” susținând liderii din antreprenoriatul românesc într-o perioadă dificilă din toate punctele de vedere.

Mergând mai departe, perioada pandemiei s-a încheiat, iar unele companii s-au ridicat chiar mai sus decât erau înainte, au crescut, s-au dezvoltat, au investit și au primit investiții. Astfel Elite Consulting & Communication & Bridgital Online Marketing Agency, au realizat un studiu pentru preluarea de bune practici în afaceri și pentru a reda vocea celor ce credeau că au pierdut-o în pandemie.

Ce vrem să subliniem la zi în economia românească? 

Oricât de mult am blama România, realitatea este că avem a2a cea mai mare creștere economică din Europa, iar în 2021, companiile românești au obținut un total de 160 de milioane de euro finanțare externă. De exemplu, UiPath din domeniul IT a obținut finanțare de 750 milioane de dolari, pe când Restart Energy a primit 21 de milioane de euro, FintechOS a obținut 60 milioane de dolari, iar AROBS Grup 15 milioane de euro. Mai mult decât atât, Medtech Synaptiq din Cluj a obținut un grant de 158.000 de euro pentru dezvoltarea unei tehnologii de tratament al cancerului. Potențialul companiilor românești de a scala este incredibil, dacă investim în educatie pentru antreprenori și  instrumente de dezvoltare de business. Să nu mai spun că un Business Advisor, la fel ca și un avocat și un contabil, îți salvează afacerea” Bianca Tudor, Antreprenor & Business Advisor EU & GCC

Ce altceva mai este important pentru companii? Ne spune Andreia Grigore, Social Media Specialist, la EC: "Social Media a devenit principalul portal de promovare al afacerilor, iar cele mai active companii din mediul online câștigă detașat în fața concurenței din piață, folosindu-se de toate instrumentele rețelelor de socializare. Comportamentul de cumpărare al consumatorilor este influențat de imaginea pe care un brand o are în social media, strategia de comunicare, like-urile, urmăritorii sau review-urile contribuind la decizia finală de cumpărare a unui produs sau serviciu."

Analizând companiile lider din industriile de succes în activitatea de consultanță  la EC, am identificat top 3 bune practici:

1. Analiză periodică asupra business-ului tău în ceea ce privește produsele, serviciile și poziționarea în piață. Mai suntem de actualitate? Clientul este din ce în ce mai educat, mai exigent și are la un click distanță acces la competitorii tăi!

2. Stabilirea obiectivelor de business în raport cu nevoile clienților tăi  și corelate cu evoluția trend-urilor pieței , de la nivel local până la nivel global. Pandemia ne-a arătat cât de important este să fii adaptabil și conectat, dar mai ales rapid pentru a fi de actualitate în piață!

3. Stabilirea strategiei de dezvoltare de business care trebuie să aibă în centru strategia de comunicare de business. In centrul afacerii stă comunicarea și felul în care reușim să comunicăm pe înțelesul nevoilor  clienților! 

Toate acestea se regăsesc în practica pe care o folosim la Elite Consulting & Communication și ne bucurăm să spunem că Programul de dezvoltare de business ELITE Gamechanger, a ajutat până acum, companii din HORECA, Blockchain și Nutriție, Arhitectură, Tehnologie și Bijuterii de lux.

Ne găsești la contact@eliteconsulting.marketing în perioada Noiembrie 2022- Ianuarie 2023 pentru programul ELITE Gamechanger.

Domenii: Afaceri

Elite Business Women SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!