Motive pentru care sa alegi certificarea FSC

Publicat pe 22 Noiembrie 2019
Dintre toate sisteme de certificare forestieră, FSC-ul s-a distins de-alungul anilor nu doar prin eficientă și contribuția la reechilibrul mediului înconjurător, dar și prin popularitatea pe care această îl deține în piață lemnului, așadar uite niște motive pentru care planetă o să-ți mulțumească pentru alegerea FSC.

1. Certificarea FSC are un impact global. Aceast sistem de certificare circulă în peste 100 de mari piețe ale lumii, astfel conferind un nivel ridicat de încredere în industria lemnului si asigurând un management forestier asupra a 190 de milioane de hectare de pădure la nivelul întregii planete. 

 

2. Impactul asupra animalelor pe cale pe dispariție. Existența acestei scheme de certificare asigura protecția naturii, pădurilor, dar și al speciilor pe cale de dispariție, care au nevoie păduri sănătoase pentru a supraviețui.

3. Conservarea mediului înconjurător. Certificarea reglementează proceduri și ajută la rezolvarea unor probleme de mediu, de exemplu restricționarea chimicalelor nocive sau protecția râurilor contra eroziunilor, ambii factori care pot fi produși de exploatările nestandardizate de către un sistem de certificare FSC.

4. Ocrotirea populației forestiere. Certificarea FSC se adresează chiar și factorilor sociali, protejând drepturile și resursele a peste 300 de milioane de oameni care trăiesc în zonele forestiere și care se bucură de peisajele de neuitat ale pădurii.

5. Respectul muncitorilor. Condiții pentru muncitori, Știm bine că pădurile certificate FSC oferă condiții mult mai bune de muncă lucrătorilor, dar și populației la nivel local. Mai mult, aduce oportunități de colaborare cu diverse companii în scopul rezolvării unor probleme cu privire la exploatări și nu numai. Aceste impacte sunt confirmate de către un studiu african, sprijinit de World Wide Fund for Nature (WWF).

6. Recunoaștere și respect pentru afacerea ta. FSC-ul este singurul sistem de certificare membru al ISEAL Alliance, asociația globală a standardelor sustenabilității mediului. Este o certificare respectată, partenerii FSC incluzând ONG-uri foarte importante, precum World Wide Fund for Nature (WWF).

Pentru consultanta cu privire la certificarea FSC accesati: certificare-forestiera.ro


SC UPDIGITAL ANALYTICS AGENCY S.R.L.

UPDIGITAL este dedicat învățării și înțelegerii afacerii tale. Construind o relație cu fiecare dintre clienții noștri, ne putem asigura că strategia noastră de marketing este construită cu unicul...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →