NOUL HONDA CIVIC TYPE R CUCEREȘTE UN NOU CIRCUIT

Publicat pe 9 Iunie 2021
• Honda Civic Type R Ultimate Edition a setat un timp etalon pentru mașinile de serie cu punte motoare față pe circuitul MotorPark de la Adâncata • Echiparea Ultimate Edition disponibilă spre achiziție din luna mai 2021 • Timpul etalon a fost setat de pilotul campion Ovidiu Zaberca

Honda Civic Type R a setat un timp etalon pe primul circuit de viteză auto-moto din România, MotorPark Adâncata. Cel mai bun timp oficial pentru mașinile de serie cu punte motoare față este 1:57.721 și a fost stabilit de pilotul Ovidiu Zaberca la volanul unui Honda Civic Type R, echiparea Ultimate Edition. Cronometrarea s-a realizat cu ajutorul unui transponder omologat pus la dispoziție de către oficialii MotorPark.

Noua reușită este o completare a recordurilor obținute pe circuite internaționale celebre, cum ar fi cele de la Nürburgring, Silverstone, Estoril, Hongaroring, Magny Cours, Spa Fracochamps și Suzuka.

Echiparea Ultimate Edition completează Type R-ul GT disponibil până acum în România cu jante aliaj Limited Edition 20" BBS Forged, anvelope Michelin Sport Cup 2 245/30ZR20, priză de aer capotă și aripă centrală eleron din fibră de carbon, embleme hayon Civic & Type R din crom negru fumuriu. De asemenea, în pachet este inclus și setul standard de roți format din jante aliaj Piano Black 20", cu anvelope Continental 245/30ZR20.

“Este incredibilă performanța pe care noul Type R ți-o oferă direct din showroom”, spune pilotul Ovidiu Zaberca, multiplu campion național la viteză în coastă și instructor de pilotaj pe circuit. “Duminică poți merge pe circuit, iar luni la serviciu, fără să-i faci absolut nicio modificare.”

Honda Civic Type R este cea mai puternică mașină de serie cu punte motoare față. Este dotată cu un motor de doi litri, patru cilindri VTEC TURBO, care dezvoltă o putere maximă de 320 CP și un cuplu de 400 Nm. Poate accelera de la 0-100 km/h în 5.8 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 272 km/h (unde condițiile permit acest lucru).

MotorPark România este primul circuit de viteză auto-moto din România, cu o lungime de 4.129 metri, lățime între 11 și 16 metri și o linie dreaptă de 950 metri. Totodată, cele 14 viraje îi conferă un grad sporit de dificultate tehnică.

Resurse video – YouTube & Facebook

Galerie foto – Blog post

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!