Număr record de spectatori la “Soundtracks in Concert”

Publicat pe 6 Septembrie 2022
Peste 1700 de persoane s-au bucurat de muzică clasică și filme de box office.

Concertul “Soundtracks in Concert” s-a dovedit a fi un “succes de box office”, cele 200 de scaune oferite de organizatori ocupându-se cu mai bine de o oră înainte de începerea spectacolului. Alți peste 500 de bucureșteni au stat în picioare până la ultimul bis, iar 1000 de oameni din toate colțurile țării au văzut concertul în timp real, prin streaming live online.

Alexandru Ilie, unul dintre cei mai apreciați dirijori ai României din tânăra generație, a sărbătorit al 500-lea concert din carieră, pe scenă, la “Soundtracks in Concert”. Evenimentul a avut loc în Sectorul 5 al Capitalei, în Parcul Sebastian, și a oferit publicului o incursiune în lumea fascinantă a cinematografiei hollywoodiene, cu cele mai îndrăgite piese muzicale de coloană sonoră ale filmelor Harry Potter, Titanic, Pirații din Caraibe, Gladiatorul, Star Wars, Superman, Stăpânul Inelelor sau Spiderman.

Pe parcursul a o ora și jumătate publicul a retrăit momente de intensitate și emoție în interpretarea Vibe Orchestra, surpriza fiind momentul special de omagiere a marilor actori români trecuți în neființă, adevărate legende ale cinematografiei românești.  

“„Soundtracks in Concert” a fost mai mult decât o experiență audio-video de mare clasă, a fost o confirmare a faptului că muzica de calitate ajunge și la inimile publicului tânăr. Ne-am bucurat să vedem numărul impresionant de tineri care au venit la concert și ne dorim să realizăm în continuare evenimente de calibru care să atragă cât mai mult public tânăr către muzică clasică și arte.”declară Alexandru Ilie, dirijor si președinte A.P.C.T.T.R.

Alexandru Ilie s-a remarcat la nivel național și internațional fiind unul dintre cei mai apreciați dirijori ai României din tânăra generație, iar în prezent este dirijorul permanent al Operei Comice pentru Copii și al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Spectacolul “Soundtracks in Concert” a fost susținut de VIBE Orchestra, o orchestră formată din tineri muzicieni absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din Bucuresti, profesioniști consacrați care colaborează cu cele mai importante filarmonici din țară și de peste hotare, iar Concert Maestru a fost Rafael Butaru, care activează la Filarmonica „George Enescu” din București și la Opera Națională București.

Spectacolul “Soundtracks in Concert” a fost organizat de Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați, cu susţinerea financiară a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, iar accesul publicului a fost gratuit.

Acest material este publicat în cadrul proiectului Soundtracks in Concert, derulat de către Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România, cu susţinerea financiară a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, prin programul de finanţare nerambursabilă în anul 2022 în baza Ordonanței nr. 51/1998 privind sistemul de finanțare a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti.

Domenii: Media, Lifestyle, Educatie

Content Consulting

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!