Odu.ro - Proiecte ample prin sisteme acoperis verde intensiv care transforma radical acoperisurile plane

Publicat pe 6 Octombrie 2017
Crearea unui spatiu recreativ care sa aduca beneficii imediate si pe termen lung atat beneficiarilor, cat si mediului inconjurator, determina acele proiecte cu o valoare estetica si practica care schimba radical utilitatea anumitor spatii si suprafete specifice.

Proiectele realizate prin montarea sistemelor acoperis verde intensiv se diferentiaza prin diversitatea elementelor si plantelor care pot constitui nu doar un simplu acoperis, ci o bogatie a vegetatie cu rol de protectie si infrumusetare atat a spatiilor urbane cat si a celor rurale.

Acceseaza proiectele remarcabile marca ODU GREEN ROOF

Acoperisul verde intensiv se diferentiaza considerabil de proiectele simple de instalare acoperis verde extensiv, prin multitudinea variantelor de amenajare, atat in privinta speciilor de plante care pot fi utilizate, cat si in privinta elementelor de decor, sau chiar utilitatii spatiului, parcurile verzi create prin aceste procedee fiind dezvoltate pentru a deveni locatii de exceptie: terase, baruri, restaurante etc.

Criterii pentru inceperea lucrarilor de instalare acoperis verde intensiv:

Clasa si tipul cladirii

Indiferent daca luam in calcul o cladire veche care este incadrata intr-o anumita clasa, sau de o cladire nou construita, exista conditii legale si tehnice, care implica anumite proceduri specifice care determina siguranta cladirii in cauza, precum si a oamenilor.

Astfel, in cazul unor cladiri noi, se vor lua in considerare reglementarile in vigoare, pentru proiectarea si demararea lucrarilor de acoperis verde intensiv.

Astfel ca se impune efectuarea expertizei tehnice de catre specialisti, tinandu-se cont in primul rand de incadrarea acesteia intr-una dintre cele 4 clase de risc seismic.

Amplasarea geografica - Conditiile de clima si microclima

Selectarea materialelor pentru efectuarea lucrarilor necesare este facuta dupa ce sunt determinate considerentele de amplasare geografice si conditiile de microclima, mai inainte de alcatuirea planului de amenajare peisagistica.

Realizarea planului de amenajare

Specialistii ODU recunosc faptul ca fiecare proiect este unic, chiar daca tehnicile de montare, materialele utilizate si procedurile de instalare sunt de cele mai multe ori aceleasi.

Expertiza tehnica a acoperisului determina daca este sau nu nevoie de lucrari de consolidare si nivelare suplimentare, in timp ce realizarea planului de amenajare peisagistica se refera la preferintele clientilor:

Crearea unui spatiu intim implica plantarea si integrarea unor elemente de decor care sa ingradeasca vizibilitatea din vecinatate.

Proiectele si imaginile oferite pe website-ul companiei ODU reprezinta un punct orientativ pentru selectarea unui anumit tip de decor, insa posibilitatile sunt nelimitate.

Informatii despre constructia unui acoperis verde intensiv

Plantele selectate si decorul preferat de clienti reprezinta un aspect care creeaza personalitatea acoperisului verde, insa pasii esentiali pentru consolidarea proiectului implica:

Alcatuirea bazei de protectie

Instalarea unui strat alcatuit dintr-o membrana antiradacina cu rol de inchidere si protectie impotriva procesului necontrolat de crestere a radacinilor plantelor amplasate.

Integrarea unui strat de protectie

Peste stratul de baza azesat se va integra o geomembrana compusa din fibra de poliester sau un mix poliester, polipropilena regenerata si fibre consolidate mecanic, cu proprietati de absorbtie a apei cuprinse intre 3-6l/m².

Instalarea unui strat de drenaj si retinere a apei

Sistemul de retinere a apei si drenaj reprezinta un element esential pentru plantarea reusita a soiurilor selectate, acesta realizandu-se prin asezarea unui strat format din placi care vor drena si retine corespunzator apa.

Aceste este asemanator cu stratul de pietris, dar care se diferentiaza de acesta prin proprietati si efecte superioare: greutate proprie mai mare, capacitate crescuta de retentie a apei etc.

Optiunile nelimitate de selectare a vegetatiei

Incantarea clientilor care demareaza un astfel de proiect provine tocmai din faptul ca plantele, soiurile si decorul selectat pentru amenajarea gradinilor la inaltime sunt similare cu cele specifice unei gradini amenajate direct pe sol.

Prin urmare, vegetatia poate fi la fel de bogata ca tip de specii, tinandu-se cont de clima si microclima amplasamentului, recomandarile speciale de plantare, rata de crestere anuala, mentiunile speciale de ingrijire si regenerare.

Oricare ar fi proiectul pe care il vizualizati, specialistii ODU sunt gata sa va sustina si sa ofere servicii specializate pentru sisteme acoperis verde intensiv.

Puteti vizualiza activitatea relevanta a companiei prin rezultatele prezentate online, accesand: www.odu.ro

Pentru alte detalii si solicitarea unei oferte, luati legatura cu unul dintre specialistii companiei.

Date de contact

Telefon – 0744.556.594

E-mail – office@odu.ro


AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →