Optimizarea SEO pentru eCommerce în 2022

Publicat pe 5 Iulie 2022
Se cunoaște importanța majoră pe care o are optimizarea SEO pentru orice website. Iar aceasta este cu atât mai mare dacă vorbim despre un magazin online. Practic, SEO este magia care poate să-ți transforme afacerea, dintr-una obscură într-un business cunoscut de foarte multă lume.

Magazinul tău online devine vizibil în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare dacă beneficiază de un SEO de calitate și de o strategie simplă, implementată pe site. Practic, cu un SEO bun poți controla ranking-ul și, automat, într-o oarecare măsură, numărul de vizitatori care ajung pe site-ul tău, fapt ce are un impact direct asupra lead-urilor de vânzări și a monetizării din activitatea online.

De ce este importantă optimizarea SEO pentru magazinul tău online

O agenție bună de optimizare SEO pentru comerț electronic îți va ajuta site-ul să-și îmbunătățească vizibilitatea în motoarele de căutare. Dacă investești în optimizarea site-ului, pentru Google și celelalte motoare de căutare, faci, practic, o investiție directă în vizibilitatea și profitabilitatea acestuia. Indiferent ce se va întâmpla, dacă ai un SEO constant, poți miza pe această vizibilitate pentru ca afacerea să crească.

Cu alte cuvinte, dacă ai un magazin online, SEO nu mai este o alegere, ci o necesitate. Toate afacerile care au o minimă prezență online implementează în zilele noastre strategii SEO pentru a face față concurenței. Cine nu o face, rămâne în urmă, pierde timp, bani și energie.

Fiecare site are nevoi diferite atunci când vine vorba de SEO. Dar, rareori afacerea sau industria sunt cele care determină aceste nevoi. De obicei, aici vorbim despre factori precum modul în care reacționează vizitatorii când intră pe site, despre cuvintele cheie folosite în cadrul site-ului, despre nivelul de concurență pentru aceste cuvinte cheie, despre viteza de încărcare a site-ul, despre eventualele penalizări din partea Google ș.a.m.d.

Cum pot face optimizare SEO pentru magazinul meu online?

Există mai multe măsuri pe care le poți lua din postura de proprietar de magazin online pentru a-ți îmbunătăți SEO site-ul, pentru a te poziționa printre alte site-uri de eCommerce și pentru a crește traficul organic. Toate acestea se pot face cu ajutorul mai multor resurse SEO și instrumente, unele dintre ele gratuite.

Caută cuvintele-cheie potrivite. Optimizarea pentru motoarele de căutare se bazează pe cuvinte-cheie. Pentru a obține o poziție cât mai bună în motoarele de căutare, trebuie să cunoști cuvintele-cheie specifice pe care le caută oamenii și să le adaugi pe site. Iar pentru a aduna informațiile necesare, va trebui să cauți aceste cuvintele cheie și să le verifici potențialul.

Îmbunătățește experiența vizitatorului. Modul în care eventualul tău client percepe timpul petrecut pe site-ul magazinului online determină viitorul succes. Reține că nu vinzi doar produse online, ci și servicii pentru clienți și experiență de utilizare pentru a-ți promova notorietatea mărcii și pentru a atrage mai multe persoane pe site.

Optimizează structura magazinului online. Optimizarea conținutului și a structurii site-ului de eCommerce este unul dintre cei mai importanți pași. Paginile trebuie să fie simple și ușor de înțeles. Cumpărătorii trebuie să poată găsi tot ceea ce au nevoie și să navigheze pe site fără probleme și confuzii de orice natură.

Îmbunătățește viteza de încărcare a site-ului. Atunci când un client accesează o postare sau face clic pe un anumit produs, nu dorește să aștepte o veșnicie până i se încarcă pagina. Frustrarea așteptării îl va determina, cel mai probabil, să abandoneze site-ul și să nu se mai întoarcă niciodată. De aceea, este important să optimizezi viteza de încărcare a paginilor magazinului online.

Apelează la descrieri unice de produs. Descrierile de produse sunt următoarele cele mai importante active ale site-ului, după fotografii și titluri. O descriere bună a produsului te va ajuta să te diferențiezi de concurență, să crești ranking-ul SEO și, automat, șansele de a vinde efectiv un produs. De asemenea, folosește cuvinte-cheie în descrierile produselor.

Scrie titluri de pagină și meta descrieri interesante. Titlul paginii și meta descrierea trebuie să fie la fel de captivante și precise ca descrierea produsului. Stabilește titlul paginii și meta descrierea perfectă pentru a-ți îmbunătăți vertiginos ranking-ul pe orice motor de căutare atunci când vine vorba de produsele pe care le vinzi în magazinul online.

Deși s-ar putea să ai o înțelegere și cunoștințe de bază cu privire la SEO, nu se poate spune că știi suficient de multe despre acest domeniu pentru a obține rezultate fantastice pe cont propriu. De aceea, o investiție excelentă este găsirea unei companii specializate în SEO și externalizarea acestui serviciu către adevărații profesioniști ai SEO. De ce? Pentru că, în acest fel, vei câștiga timp, vei realiza că un SEO prost făcut e mai dăunător decât lipsa de SEO, vei economisi bani, vei avea o mai bună înțelegere a pieței, vei fi la adăpost de schimbările algoritmilor motoarelor de căutare, vei avea parte de backlink-uri potrivite și, nu în cele din urmă, specialiștii companiei vor găsi cele mai bune soluții pentru a-ți genera lead-uri de vânzări.

Concluzie

Desigur, implementarea unei strategii SEO eficiente pentru un site de e-commerce nu este ușor de realizat. În același timp, însă, strategia SEO este un lucru pe care nu-l poți ignora sau trece cu vederea atunci când planifici să-ți extinzi prezența în online. Vei descoperi că sunt multe canale prin care să-ți orientezi afacerea online, dar nimic nu e mai presus ca impactul tacticilor și strategiilor de optimizare a motoarelor de căutare. Orice afacere cu prezență online, mai mică sau mai mare, optează pentru implementarea tacticilor SEO în strategiile de marketing, acest aspect ocupând un loc de prim-plan încă din momentul conceperii business-plan-ului.

Așadar, ai o afacere online? Atunci ar trebui să optezi pentru serviciile oferite de o companie specializată în SEO, iar în acest sens poți apela cu încredere la firma RocketWeb. Oferim servicii complete de SEO, cu rezultate concretizate în satisfacția numeroșilor clienți mulțumiți din portofoliul nostru.

Domenii: IT

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!