Organizarea dosarelor în birou: 3 metode eficiente

Publicat pe 21 Ianuarie 2022
Indiferent dacă e vorba de biroul de acasă sau de la serviciu, o organizare eficientă a tuturor actelor, documentelor și accesoriilor folosite este extrem de utilă și necesară. Este dovedit științific faptul ca un mediu de lucru ordonat are capacitatea de a reduce stresul, și ajută la menținerea unui tonus mai bun și a unui nivel de productivitate ridicat atunci când lucrezi.

Îți prezentăm mai jos câteva metode eficiente de a-ți organiza și păstra cărțile, dosarele dar și accesoriile decorative pe care le folosești la birou.

Pe rafturi de perete

Ca să ai intimitate în zona în care lucrezi, mai ales atunci când biroul tău se află acasă, este recomandat să ai un spațiu dedicat în acest scop. Indiferent însă unde te afli, poți amenaja și organiza eficient spațiul tău de lucru dacă apelezi la soluții adecvate de depozitare a tuturor materialelor utilizate frecvent.

Pentru a te organiza eficient și a avea oricând acces la actele, dosarele sau cărțile pe care le folosești, amplasează în zona din lateralul sau din spatele biroului rafturi de perete sau etajere. Aici poți grupa, pe categorii, bibliorafturile cu documente. Folosește în acest sens organizatoare speciale pentru dosare și fișiere, care te ajută să sortezi și să organizezi eficient aceste acte. În acest fel vei reuși să economisești spațiu de depozitare, dar și să păstrezi zona curată și îngrijită.

Pentru o amenajare personalizată apelează de exemplu la rafturi care au polițe reglabile, ale căror dimensiuni pot fi ajustate în funcție de necesitățile tale specifice.

Mai mult, poți achiziționa rafturi sau polițe de tip corner, special confecționate pentru a fi amplasate în colțuri. Acestea sunt executate exact pentru astfel de zone înguste, și ajută să faci multă economie de spațiu util. Pe astfel de polițe mici poți plasa și mici plante decorative, care te vor ajuta să menții ambientul oxigenat și vor conferi o notă de prospețime interiorului.

În etajere de joasă înălțime

Tot pentru o mai bună organizare, în dreptul sau în spatele biroului, de exemplu în zona de sub geam, poți amplasa etajere sau biblioteci de înălțime medie sau joasă. Acestea sunt la fel de practice pentru depozitarea de dosare, cărți sau accesorii pentru birou.

Un astfel de corp de mobilier este deosebit de util și dacă lucrezi de acasă, pentru că vei putea să separi vizual cu ajutorul lui anumite zone distincte din încăpere, de exemplu cea unde lucrezi față de cea de socializare, formată din fotolii sau canapea și televizor.

Completeaza oricare dintre aceste biblioteci cu mici tablouri moderne, decorațiuni sau fotografii pentru a infrumuseta aspectul lor general.

În biblioteci înalte

O altă modalitate de a profita la maxim de spațiu este să achiziționezi o bibliotecă înaltă până la tavan, sau să extinzi una pe care o ai deja. Aici poți amplasa de exemplu și sisteme de dulăpioare mici încorporate. Acestea au o compartimentare specială de tip A4, cu dispunere pe orizontală, ce îți permite să păstrezi totul bine sortat, în foi, dosare sau documente. Suporturile de tip vertical își găsesc și ele locul, la rândul lor, într-o bibliotecă înaltă de acest fel.

O alta soluție practică și originală este o bibliotecă pivotantă, care prin rotire oferă acces facil și rapid la toate dosarele pe care le folosești. Această variantă este utilă mai ales atunci când împarți biroul de lucru cu altcineva.

În plus, o astfel de bibliotecă este o piesă de mobilier extrem de elegantă și poate fi aranjată și decorată în cel mai creativ mod, pentru a păstra o atmosferă îngrijită și relaxată.

Cu siguranță vei alege modalitatea preferată de organizare a lucrurilor tale, potrivită mediului în care lucrezi. Decorează totul cât mai creativ, păstrează totul într-o notă simplă și aerisită și bucură-te de spațiul tău de lucru și de ambientul creat aici!

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!