Organizarea unui șantier: ce utilaje sunt necesare?

Publicat pe 8 Mai 2021
Organizarea activităților de pe șantier face parte dintr-un proces complex, detaliat și bine gândit care asigură derularea tuturor operațiunilor de lucru în condiții optime. Provocările din industria construcțiilor sunt uriașe, iar antreprenorii din acest domeniu trebuie să dispună de resurse multiple pentru a-și duce lucrările la bun sfârșit. Indiferent de anvergura proiectului de construcții ce urmează a fi derulat sau tipul de șantier, proiectul în sine începe cu săparea în adâncime pentru turnarea fundației. Pentru această lucrare sunt necesare utilaje de mare mecanizare, însă multe dintre etapele viitoare ale construcției solicită astfel de echipamente. Acestea fac procesul de construcție mai ușor și mai rapid, dar totodată contribuie și la executarea corespunzătoare a lucrărilor. Descoperă mai departe ce utilaje sunt necesare pe șantier:

Excavatoarele, utilaje esențiale pentru lucrările de săpături grele

Folosite la scară largă în industria construcțiilor, excavatoarele sunt apreciate pentru faptul că furnizează putere, productivitate și performanță maximă în lucrări precum pregătirea șantierului, săparea șanțurilor, canalelor sau tranșeelor, excavare, demolare ori încărcare. Chiar dacă scopul lor general îl reprezintă excavarea, pe șantier pot fi folosite și pentru o ridicare grea, tăierea copacilor sau executarea lucrărilor cu echipamente speciale – compactare, nivelări, montaj tehnologic, etc. Excavatoarele sunt disponibile atât în vehicule cu roți cât și cu șenile, dar și într-o variantă mai compactă pentru a putea fi utilizate în spațiile restrânse.

Buldoexcavatoarele, cele mai populare utilaje de construcții

Oferă precizie maximă și control optim la manevrare fără să compromită siguranța și calitatea de execuție a lucrărilor de aceea au devenit indispensabile în industria construcțiilor. Buldoexcavatoarele sunt cele mai populare utilaje de pe șantier datorită multifuncționalității lor. Mai exact, acestea au capacitatea de a înlocui alte echipamente cum ar fi excavatoarele, încărcătoarele frontale sau chiar și motostivuitoarele, lucru ce le face extrem de rentabile și performante. Așadar, orice constructor care dispune de un buldoexcavator poate face economii serioase când vine vorba de închirierea sau achiziționarea altor tipuri de utilaje pentru executarea lucrărilor. Formate din șasiu și cabină, alături de un braț de excavare și încărcător frontal, buldoexcavatoarele au o rotație maximă de 200 de grade spre părțile laterale și pot fi utilizate pentru excavarea tranșeelor ​​sub nivelul mașinii, încărcarea, descărcarea și ridicarea materialelor, săpare, demolare, compactare, forare, piconare, întreținerea terenurilor sau pregătirea suprafețelor pentru pavaj. Vorbim de utilaje extrem de importante pe un șantier, care se potrivesc tuturor lucrărilor, atât celor ce implică structuri înalte cât și celor de dimensiuni mici.

Buldozerele, echipamente utile pentru excavarea solului

În trecut, înainte de inventarea tractorului cu șenile, sarcinile care sunt astăzi întreprinse de un buldozer erau efectuate cu o lamă metalică trasă de cai sau vite. Folosit încă din anii ‘20, buldozerul a devenit în zilele noastre un instrument necesar pentru nivelarea suprafețelor și terenurilor, realizarea excavațiilor pentru fundații, repartizarea uniformă a materialelor, îndepărtarea vegetației, construirea și repararea de drumuri. Sinonim cu puterea și fiabilitate în operare, acest utilaj dotat cu o lamă acționată hidraulic servește la manipulare unor cantități foarte mari de pământ, piatră sau alte materiale, lucru extrem de util pentru orice șantier.

Autogrederele, cel mai rapid și sigur mijloc de nivelare

Aceste mașini de înaltă performanță oferă putere, eficiență, finețe în operare și productivitate maximă. Sunt de neînlocuit în cazul lucrărilor de infrastructură rutieră, cale ferată sau aeroporturi deoarece pot nivela suprafețe mari de teren sau prisme de balast la o cotă precisă. Autogrederele sunt utilaje versatile, folosite la lucrările de pământ pentru eliminarea stratului vegetal, săparea șanțurilor de scurgeri, executarea rambleelor la terenuri plane, profilarea și nivelarea drumurilor ori amestecarea pământului cu alte materiale.

Domeniul construcțiilor este extrem de important, iar fiecare proiect realizat trebuie să ofere siguranță, durabilitate și performanță în timp. Utilajele folosite pe șantier reprezintă coloana vertebrală a multor companii din industrie de aceea este esențial să fie utilizate echipamente de înaltă performanță, care să oferă eficiență superioară, confort în realizarea sarcinilor zilnice și executarea corectă a lucrărilor pentru crearea unor structuri solide, care respectă toate normele, regulile și standardele din acest sector.

Domenii: Constructii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!