Panourile Fotovoltaice - Independenţa Energetică A Casei Tale!

Publicat pe 23 Martie 2020
Din fericire stai în România şi asta îţi ocupă tot timpul ( mereu mi-am dorit să folosesc expresia asta într-o formă pozitivă ). Acum imaginează-ți, doar pentru un moment, cum ar fi dacă ai putea să valorifici acel timp, prin a nu te mai gândi la plata facturii “de curent”? Niciodată

Bucurați-vă de soare – atât tu cât şi casa ta!

România are parte de soare din plin. Fiindcă tu ştii deja metodele prin care să te bucuri de soare, casa ta are nevoie de câteva ajustări prin care să se bucure și ea – adică să capteze această energie solară şi să o distribuie sub formă de energie electrică.

Astfel, tu devii atât producător cât şi consumator.

Acesta este miracolul tehnologic!

Cum poţi capta şi distribui această energie electrică pentru casa ta?

Răspunsul se află în tehnologia sistemelor de panouri fotovoltaice. Aceste sisteme fotovoltaice care captează şi distribuie energia solară, fac parte dintr-o nişă în plină dezvoltare. Prin dezvoltare înțelegem că prețul va fi mai mic, iar beneficiile mult mai profitabile.

 În prezent există trei tipuri de sisteme fotovoltaice:

  • Off-grid
  • On-grid
  • Hibrid  
  • Dacă îți dorești independenţă energetică şi rămas bun de la factura de energie electrică, atunci sistemul fotovoltaic de care ai nevoie este sistemul off-grid. Prin instalarea acestui sistem solar independent, tu nu mai eşti racordat la reţeaua naţională de energie electrică. Însă acest tip de sistem necesită instalarea de acumulatori care stochează excesul de energie produs de către modulele solare.

    Acumulatorii sau bateriile pentru sistemele fotovoltaice, suportă consumul pe timpul nopţii şi în zilele mai puțin însorite. Astfel, consumul de energie electrică necesar casei tale este livrat în orice moment şi anotimp al anului.

    Aceşti acumulatori fac diferenţa şi îţi asigură independenţa. Stocul de energie electrică de care vei dispune este direct proporţional cu raportul dintre numărul de panouri fotovoltaice, tipul de acumulatori şi numărul acestora din urmă.

    Însă acesta NU este singurul avantaj al utilizării panourilor fotovoltaice! 

    România are avantajul geografic de a dispune de soare pe parcursul întregului an, iar soarele îţi oferă o energie regenerabilă şi gratuită. Această energie solară este sigură şi suficient de constantă, avantaj care deschide noi orizonturi în ceea ce priveşte sustenabilitatea ecologică a casei tale.

    În acelaşi timp, aceste sisteme fotovoltaice, reduc considerabil amprenta de carbon pe care o produci. În comparaţie cu cele tradiţionale, acestea nu elimină CO2 (dioxid de carbon) sau alte tipuri de poluanţi nocivi. Este estimat că prin instalarea acestui sistem fotovoltaic, casa ta poate scădea cantitatea de CO2 (dioxid de carbon) eliberată în aer cu până la o tonă pe an.

    Pe lângă toate acestea, sistemele fotovoltaice necesită o mentenanţă minimă. Anumite componente ale sistemului, cum ar fi invertorul, necesită înlocuire după o durată de 10 – 15 ani.

    Panourile solare te vor surprinde cu o garanţia de până la 20 de ani şi cu o durată de viaţă de până la 40 de ani, în funcţie de producător.

    Dacă eşti interesat de instalarea unui sistem fotovoltaic pentru casa ta şi ai vrea să ştii mai multe despre opţiunile pe care le ai, Carpat Energy este una dintre firmele autorizate în instalarea acestui sistem. Ne poţi lăsa un mesaj completând acest formular de contact: https://carpatenergy.ro/contact.

    Domenii: Constructii, Energie

    CRIS DIGITAL BRANDING SRL

    Branziba (cunoscuta anterior ca Brandion Agency) este o agentie performanta de branding si marketing. Ai nevoie de mai multi clienti? Contacteaza-ne!

    Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

    Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!