Pasi importanti in alegerea lacului pentru lemn. Reabilitarea pieselor de mobilier in conditii de siguranta

Publicat pe 28 Noiembrie 2018
Odata cu trecerea anilor, piesele de mobilier se vor deteriora si este necesar sa le acordam o atentie aparte pentru intretinere si reabilitare, dupa caz.

Indiferent ca vorbim de reabilitarea lemnului sau de pastrarea lui intr-o stare cat mai buna, este foarte important sa alegeti un lac pentru lemn de cea mai buna calitate.

Cum alegem cel mai potrivit lac pentru lemn?

Pentru inceput, tineti cont de faptul ca lacurile pentru lemn sunt impartite pe doua categorii mari: de exterior si de interior. Cu toate acestea, pe piata veti gasi si o varianta de lac mixta ce va avea proprietati de mentinere a lemnului intr-o stare buna, atat in interiorul casei cat si in exteriorul ei. Evident, lacurile pentru exterior trebuie sa faca fata unor stimuli mai duri, respectiv intemperiile de afara, iar lacul pentru interior trebuie sa faca fata eventual unor situatii de umezeala, dupa caz.

Daca insa doriti sa reimprospatati un mobilier de interior aflati ca cele mai bune lacuri pentru asta sunt cele nitrocelulozice sau hidrodiluabile. Primul are ca avantaj faptul ca este mai ieftin insa aveti grija sa aerisiti foarte bine incaperea in care se va afla mobila lacuita pentru ca mirosul persista destul de bine si nu este deloc placut. Lacul va fi aplicat in mai multe straturi si nu necesita slefuire intre ele. Cel hidrodiluabil va fi putin mai scump insa nu va avea mirosul greu de suportat si va necesita slefuire intre straturile aplicate.

Daca doriti sa oferiti mai multa protectie umor piese de mobilier din lemn care sunt pozitionate in zone cu umezeala, la bucatarie la baia sau in subsolul casei, atunci va puteti baza pe lacurile ce presupun combinatia a doua componente, cele catalizatoare, poliuretanice, hidrodiluabile sau acrilice cu intarire. Va trebui sa le utiluzati intr-un timp mai scurt pentru ca dupa amestecarea componentelor solutia obtinuta va deveni mai densa, iar dupa o vreme se va intari.

Daca doriti sa reimprospatati mobilier din lemn ce este pastrat in exteriorul casei, atunci fara echivoc va trebui sa folositi lacuri pentru exterior. Trebuie sa fie rezistente la vant, ploi, frig si raze UV. Este foarte important cand va angajati intr-o astfel de procedura de lacuire a unor piese din lemn sa va informati cu privire la produsele pe care doriti sa le achizitionati si sa tineti cont de recomandarile oferite pe ambalaj. Lacuirea elementelor de lemn este un proces important. Va reda lemnului stralucirea si il va ajuta sa se pastreze stralucitor, natural si aspectos pentru timp indelungat.

Nu uitati ca de fiecare data cand dotiti sa reimprospatati un obiect din lemn, sa pregatiti inainte suprafata. De exemplu, daca piesa de mobilier este foarte veche, a fost vopsita candva, iar vopseaua se cojeste, cu atat mai mult este necesar ca lemnul sa fie pregatit inainte de lacuire. Va fi slefuit si vor fi indepartate orice urme de depuneri pana se va obtine o suprafata perfect netededa.

Cum alegeti cel mai bun lac pentru lemn in functie de compozitia lui?

Avand in minte aspectele deja mentionate mai sus, trebuie sa acordati o atentie si compozitiei lacului. Puteti alege intre lacuri pe baza de ulei, de apa sau alchidice.

Lacurile acrilice sunt foarte populare si de calitate. Se usuca usor si nu au un miros neplacut sau persistent. Este recomandat pentru suprafete exterioare, fiind foarte rezistent. Lacurile pentru lemn alchidic sunt folosite atat pentru exterior cat si pentru interior si este foarte rezistent la patare, uzura sau intemperii in timp ce lacurile pe baza de ulei sunt cele mai ieftine dar se folosesc cel mai adesea pentru inerior.

De unde puteti achizitona cele mai bune lacuri pentru lemn?

Pe piata veti gasi o gama variata de lacuri pentru lemn, iar cu cat acesta va fi mai de calitate cu atat mai mult lemnul va fi pastrat intr-o stare mai buna. Klebrom.ro va pune la dispozitie aici o gama de lacuri pentru lemn de calitate si adaptata nevoilor dumneavoastra. Nu ezitati sa cereti sfaturile specialistilor pentru alegerea corecta a lacului.


AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →