Păstrarea uleiurilor esențiale - informații complete

Publicat pe 27 Iunie 2019
Uleiurile esențiale trebuie păstrate în condiții optime pentru a beneficia cât mai mult timp de proprietățile lor terapeutice.

 Acestea se pot deteriora foarte ușor dacă intră în contact cu aerul sau sunt expuse la lumină ori temperaturi mai mari de 18 grade Celsius. Deși uleiurile esențiale nu se alterează așa cum fac alte produse, ele oxidează și își pierd eficacitatea. Au termene de valabilitate ridicate, dar compoziția lor se schimbă treptat și calitatea este afectată în mod ireversibil. Nu este indicat să le păstrezi pe raftul din bucătărie, în baie sau pe noptiera din dormitor, așa că îți propunem câteva soluții care te vor ajuta să le organizezi mai bine.

Dulapuri de aromoterapie

Modul de depozitare reprezintă cheia pentru a te bucura cât mai mult de calitățile uleiurilor tale esențiale. Dacă ai o pasiune pentru aromoterapie, cel mai simplu ar fi să îți depozitezi toate produsele și accesoriile într-un singur loc.

Un dulăpior sau raft decorativ reprezintă un mod elegant de a depozita uleiurile preferate. Folosește recipiente pentru cosmetice și uleiuri esențiale de culoare închisă, care să nu permită luminii să ajungă la conținutul din interior.

Ai posibilitatea de a le eticheta și ordona în ordine alfabetică sau în funcție de proprietățile lor. Pe măsură ce utilizezi uleiul dintr-un recipient mai mare este indicat să îl muți într-unul mai mic ca să reduci cantitatea de aer cu care intră în contact.

Dulapurile pot avea rafturi pe dimensiuni diferite ca să depozitezi foarte ușor sticluțele și recipientele cu uleiuri esențiale în funcție de mărimea lor. De asemenea, poți crea un dulăpior de aromoterapie într-o singură zonă a casei ori în camere diferite, dacă ai uleiuri pe care le folosești exclusiv în anumite încăperi.

Sertare pentru uleiuri esențiale

Dacă în dormitor sau în bucătărie ai un sertar liber, îl poți transforma într-un mic depozit pentru uleiurile esențiale. Astfel, vor fi ferite de orice fel de expunere la lumină. Folosește organizatoare și despărțitoare pentru a ordona produsele cât mai bine.

Chiar dacă ai loc suficient, asta nu înseamnă că trebuie să arunci sticluțele la întâmplare. Etichetează-le în mod corespunzător, utilizează sloturi individuale pentru fiecare ulei în parte sau separatoare pentru organizarea substanțelor pe diferite grupuri.

Brățările pentru uleiuri, colierele din oțel medicinal pentru difuzarea uleiurilor esențiale, recipientele sau alte accesorii pot fi și ele depozitate în același sertar ca să ai întotdeauna la îndemână tot ceea ce îți trebuie pentru aromoterapie.

Cutii de păstrare a uleiurilor esențiale

O cutie de depozitare specială îți va permite să ții toate uleiurile pentru aromoterapie într-un singur lor, ferite de schimbările bruște de temperatură și lumină. Nu trebuie să fie o cutie de lux, ci un produs care să garanteze siguranța produselor utilizate.

Accesoriile din lemn sunt ușoare și compacte și pot păstra intacte până la 25 de recipiente cu uleiuri esențiale. O cutie din lemn dedicată poate fi un suport deosebit atunci când vrei să le prezinți prietenilor ori familiei uleiurile tale preferate sau când ai nevoie să transporți prețioasele substanțe dintr-un loc în altul.

Gentuțe de călătorie

Păstrarea uleiurilor esențiale într-o gentuță de aromoterapie reprezintă o investiție înțeleaptă atunci când obișnuiești să călătorești des. Aceste substanțe naturale nu sunt deloc ieftine, așa că trebuie să le protejezi foarte bine când pleci la drum.

Gentuțele de călătorie au o carcasă solidă și pot fi puse fără griji în orice bagaj. Sunt adecvate pentru recipiente de 5, 10 și 15 ml, de aceea nu trebuie să îți faci probleme dacă sticluțele de uleiuri nu au aceeași dimensiune.

Gentuțele se închid cu fermoar și dispun și de un buzunar transparent în care pot fi păstrate alte accesorii necesare pentru uleiuri. Sunt o opțiune atractivă și funcțională pentru călătorii, dar pot fi utilizate și acasă dacă ai nevoie de un produs simplu pentru depozitare.

Depozitarea uleiurilor esențiale în frigider

Pentru a te asigura că uleiurile tale își vor păstra toate calitățile terapeutice fără a fi influențate de temperaturi ridicate și lumină, cel mai simplu e să le păstrezi în frigider. Uleiurile esențiale de citrice sunt cele mai predispuse la oxidare rapidă, așa că le poți stoca la rece.

O temperatură optimă pentru ele ar fi de 5-10 grade Celsius. Însă, la aceste valori uleiurile esențiale de trandafir sau fenicul se pot solidifica, de aceea trebuie să iei în calcul condițiile de păstrare ale fiecărei substanțe în parte înainte de a le depozita în frigider. Totodată, sigilează-le într-o pungă sau o cutie etanșă pentru ca alimentele din aparatul electrocasnic să nu absoarbă aromele. 

Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile, extrem de sensibile la factorii de mediu. O depozitare corectă este esențială pentru a le menține proaspete și a te asigura că vor funcționa eficient asupra organismului. Optează pentru o metodă de păstrare care să evidențieze modul în care prețuiești aceste substanțe prețioase ce îți aduc bucurie în fiecare zi!

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →