Pericole ascunse ale colesterolului mărit

Publicat pe 21 Aprilie 2021
Organismul nostru produce în mod natural numeroase substanțe, printre care se află și colesterolul. Colesterolul reprezintă o substanță grasă care îndeplinește o varietate de funcții, fiind necesar pentru formarea membranelor celulare.

Din fericire, organismul uman produce toate cantitatea de colesterol de care avem nevoie, așa că nu trebuie să consumi decât o cantitate mică de grăsimi, astfel încât să te menții sănătos. Colesterolul este prezent în alimente de proveniență animală, precum carnea, ouăle sau untul. Atunci când nivelul colesterolului din organism crește, se declanșează hipercolesterolemia.

Dacă vrei să știi care sunt pericolele ascunse ale colesterolului mărit și cum le poți reduce, ia în calcul informațiile de mai jos!

Creșterea nivelului de colesterol

Dacă te întrebi care sunt motivele pentru care nivelul de colesterol din organism suferă modificări, există câteva explicații. În primul rând, alimentația joacă un rol esențial în creșterea nivelului de colesterol, astfel încât este recomandat să diminuezi alimentele care sunt bogate în grăsimi.

Totodată, o greutate corporală mărită tinde să se asocieze cu un nivel crescut de colesterol. Din acest motiv, medicii recomandă cât mai multă mișcare, pentru a reduce indicele colesterolului. Și vârsta este un factor esențial în creșterea nivelului de colesterol, persoanele cu o vârstă înaintată fiind mai predispuse la un colesterol mărit. Nu în ultimul rând, există și factori ereditari care influențează nivelul de colesterol din organism. Formele de hipercolesterolemie familială sunt moștenite și influențează capacitatea ficatului de a metaboliza colesterolul.

Boli care apar în urma colesterolului mărit

Colesterolul LDL, numit și “colesterol rău” poate produce o serie de afecțiuni determinate de variații genetice și alegeri nesănătoase ale stilului de viață. Cel mai des, colesterolul rău produce ateroscleroză, o afecțiune care produce îngustarea sau blocarea arterelor. Astfel, ateroscleroza afectează vasele care duc la inimă și poate produce infarctul de miocard. Totodată, ateroscleroza poate bloca arterele care conduc sângele către creier, moment în care apare accidentul vascular cerebral.

Acestea sunt principalele afecțiuni care apar în urma colesterolului rău, al cărui nivel se modifică pe termen lung.

Prevenție și tratament

Din fericire, colesterolul mărit poate fi prevenit sau tratat, cu ajutorul alimentației corecte și a activității fizice regulate. Pentru a preveni creșterea colesterolului, încearcă să eviți alimentele procesate, care conțin grăsimi săturate. În schimb, poți înlocui această dietă cu una bazată pe legume și fructe proaspete și lactate care nu conțin un număr mare de grăsimi. Dintre alimentele pe care merită să le eviți fac parte smântâna, frișca, produsele de patiserie și carnea procesată. Colesterolul este prezent doar în produsele de origine animală, de aceea nu ezita să consumi fructe, legume sau semințe. Consumul de fibre reduc grăsimile din sânge și absorbția de colesterol la nivelul intestinului. Dacă nu știi cum să-ți modifici dieta alimentară pentru a scădea nivelul colesterolului, apelează la un medic nutriționist și nu uita de mișcare!

Poți să apelezi și la o serie de medicamente, concepute pentru a reduce nivelul colesterolului, precum Berberina Bio Activă de pe herbagetica.ro. Berberina Bio Activă are numeroase efecte benefice asupra organismului, susținând și reglarea proceselor esențiale din corp. Astfel, absorbția acestui medicament în organism va regla glicemia și va reduce valorile colesterolului, glucozei și trigliceridelor. În plus, berberina bio mărește nivelul de energie și reduce depunerea de grăsime pentru țesuturi, având și un efect antimicrobian intestinal.

Colesterolul prezintă numeroase funcții utile în organismul nostru. Totuși, dacă colesterolul crește, devine periculos pentru sănătate prin apariția bolilor grave.

Domenii: Farma

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!