Permis de conducere pentru persoane cu dizabilitati? Sau despre lupta pentru visul de a conduce

Publicat pe 5 Noiembrie 2016
Scoala de soferi Drive School Bucuresti

Desi multe persoane cu dizabilitati din tara noastra au capacitatea financiara de a-si adapta masina nevoilor lor speciale din propriile resurse, se trezesc ca bat la usi care nu li se deschid. Un permis de conducere desi ar reprezenta un ajutor enorm pentru acestia mai ales in ceea ce priveste deplasarea iar scoala de soferi o oportunitate de a putea sa va deplasati oriunde.

Chiar daca in occident obtinerea unui permis de conducere de catre persoanele cu dizabilitati este la ordinea zilei, nu acelasi lucru se intampla si in tara noastra. Exista foarte putine scoli de soferi pentru persoanele cu handicap iar acestia din urma sunt dispusi sa calatoreasca chiar si zeci de kilometri pentru a-si putea indeplini visul.

Scoala de soferi – oportunitatea prin care va puteti deplasa

Totusi daca este sa privim din perspectiva unei scoli de soferi este necesar un efort financiar considerabil pentru a putea face fata cerintelor speciale ale cursantilor. Sunt necesare masini adaptate special nevoilor lor, instructori dispusi sa lucreze cu asemenea persoane dar si lupta cu legislatia privind capacitatea lor de a face fata provocarilor zilnice.

Se spune ca in trafic ai nevoie de nervi de otel dar si de reactii suficient de prompte care sa te fereasca de un dezastru.

Dar oare aceste persoane cu dizabilitati pot fi considerate persoane periculoase pentru trafic? Ei bine, raspunsul variaza. Problemele variaza de la o persoana la alta iar pentru a stabili acest lucru este nevoie de un control medical mult mai riguros. Atata timp cat persoana cu dizabilitati poate dovedi ca are capacitate de rationament si poate sa faca fata provocarilor din trafic se poate inscrie la scoala de soferi.

Ar exista si varianta in care aceste persoane sa invete tainele condusului cu propriile masini care sunt deja adaptate nevoilor lor dar si in acest caz se lovesc de reticenta scolilor de soferi care prefera sa utilizeze propriile masini pentru a invata arta conducerii.

O persoana care are deficiente locomotorii trebuie sa se adreseze unui medic specialist care va stabili problemele medicale pe care le are. In urma acestui control medical se va stabili si daca persoana este apta pentru a sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere, respectiv sa se inscrie la scoala de soferi.

Examenul se desfasoara in acelasi mod ca pentru orice alta persoana cu diferenta ca masina este adaptata in functie de necesitatile sale.

Drive School locul unde puteti sa primiti informatii dar si suport

Pentru persoanele cu dizabilitati fiecare zi reprezinta o provocare intrucat se confrunta cu multe probleme. Scoala de soferi Drive School incearca sa ofere tuturor cursantilor sanse egale pentru obtinerea permisului de conducere si chiar daca momentan nu se pot oferi astfel de servicii persoanelor cu dizabilitati vom incerca sa va ajutam cat de mult cu putinta.

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere va va da aripi si totodata mai multa mobilitate pentru a va deplasa oriunde ati visat. La scoala de soferi Drive School veti putea obtine informatii despre cum puteti sa va inscrieti la examen dar si suportul unei echipe de profesionisti.

Director: Nicu Comandatu

Domenii: Auto

Drive Impex srl

Pentru a deveni un absolvent de exceptie, Scoala de soferi Drive School Bucuresti va pune la dispozitie instructori auto cu experienta vasta, sali de cursuri dotate modern si orele necesare de...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!