Piatra naturală, soluția sustenabilă pentru curți și grădină

Publicat pe 4 August 2020
Îngrijirea grădinilor este, adesea, provocatoare, pentru necesită investiții pentru a le păstra frumoase. Decorarea lor solicită, de asemenea, materiale durabile, deoarece grădina este, în permanență, expusă factorilor meteorologici, uneori chiar extremi. Soluția sustenabilă pentru curți și grădini o reprezintă piatra naturală, care rezistă oricăror intemperii, oferind și o decorare elegantă a grădinii.

Cum poți folosi piatra naturală pentru grădina ta?

Piatra naturală oferă moduri diferite de a pune în valoare o grădină. Rezistența și frumusețea sa o fac ușor de evidențiat, mai ales atunci când delimitează un anumit spațiu sau când marchează un obiect. Piatra naturală are nuanțe naturale, variind de la tonuri de bej, la gri discret, fiind astfel ușor de văzut, mai ales ca ansamblu de delimitare.

Grătar de grădină placat cu piatră

Dacă ești norocosul posesor al unei grădini, este păcat să nu îți creezi un mic spațiu în care să îți instalezi un grătar de grădină. Pe lângă timpul de calitate petrecut cu familia sau alături de prieteni, un grătar de grădină placat cu piatră îți oferă și posibilitatea de a te bucura de o viață sănătoasă, prin prisma hranei. În plus, un grătar de grădină te scoate afară, la aer, pentru că prepararea hranei necesită ceva timp în care îți poți lua de la soare necesarul de vitamina D. 

Grătarul poate fi realizat simplu, sau cu raft, iar la nevoie adaugă și un blat de granit pentru a-ți crea un spațiu special, dedicat preparării în siguranță a hranei.

Piatra naturală pentru placarea gardurilor

Din ce în ce mai multe persoane își arată interesul față de placarea gardurilor, folosind piatră naturală. Fiind foarte adaptabilă, aceasta poate crea o suprafață deosebit de estetică, rezistentă în timp, astfel încât să nu fie necesare intervenții ulterioare la nivelul fațadei. Piatra naturală mai este folosită și pentru placarea soclurilor, sau chiar a fațadelor caselor, fiind o soluție durabilă și relativ ieftină, comparativ cu alte materiale similare. 

Piatra naturală pentru delimitarea sau placarea aleilor

Piatra naturală îți permite să delimitezi spațiile cu trafic ale grădinii de verzi. Pentru a nu împrejmui sau îngrădi anumite părți ale gospodăriei, se pot realiza placări sau montaje cu piatră naturală care să atragă atenția asupra faptului că zonele au un regim special. În plus, alături de piatră naturală, poți combina decorațiuni de grădină speciale, lămpi solare sau proiectoare de lumină, care să scoată în evidență și mai mult frumusețea grădinii tale. 

Piatra naturală pentru placarea fântânilor

Dacă ai o mică fântână în curte, funcțională sau decorativă, o poți decora cu piatra naturală. Aspectul ușor rustic, împletit cu un aer modern, va cuceri pe oricine, iar tu te vei mândri cu un spațiu amenajat cu bun gust, unic și special. 

Piatra naturală nu se sparge cu ușurință și rezistă la acțiunea razelor soarelui, la zăpadă și umiditate, la vânt sau la ger. Firește, în funcție de specificul lucrării, există posibilitatea să fie nevoie de aplicarea unei hidroizolații, pentru a impermeabiliza ansamblul, astfel încât funcționalitatea lui să nu fie afectată. 

Chiar și în aceste condiții, piatra naturală rămâne o soluție specială pentru grădini și curți, putând fi folosită în siguranță, astfel încât fiecare proiect de amenajare să arate în final cu totul și cu totul special. 


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →