Piese auto OEM sau Aftermarket? Care sunt mai bune?

Publicat pe 30 Martie 2021
Există o anumită stigmatizare care urmează cuvântul „aftermarket” în ceea ce privește piesele auto. Este acest stigmat justificat sau piesele aftermarket sunt o alternativă comparabilă cu componentele OEM?

Pentru mulți oameni, necesitatea înlocuirii unei piese auto este întotdeauna însoțită de o întrebare dificilă: aftermarket sau OEM ? OEM, care înseamnă Original Equipment Manufacturer (Producător de echipamente originale), sunt piese fabricate și vândute de producătorul auto al vehiculului. Sunt exact aceleași componente care sunt fabricate pentru vehiculele noi de la marca respectivă și, de obicei, pot fi achiziționate numai prin intermediul unui dealer.

Pe de altă parte, piesele aftermarket sunt realizate de către un producător terț. În general, veți obține o piesă OEM atunci când vehiculul dumneavoastră este reparat prin intermediul reprezentanței locale, în timp ce este probabil să obțineți o componentă aftermarket atunci când reparați mașina la un mecanic independent, sau în regie proprie.

Mitul pieselor aftermarket

Există un mit comun că piesele aftermarket nu au calitatea pieselor OEM. Cu toate acestea, realitatea este că piesele aftermarket sunt de obicei la fel de bune la calitate - și de foarte multe ori mai bune - decât omologii lor tradiționali.

Motivul principal al acestui fapt este că există zeci de companii diferite care produc piese de schimb, iar concurența are ca rezultat aproape întotdeauna produse îmbunătățite. De exemplu, dacă aveți nevoie de o toba de eșapament pentru Ford Mustang și optați pentru un produs OEM, acesta va veni de la Ford și numai de la Ford. Dacă alegeți un produs aftermarket, acesta va proveni dintr-o serie de mărci care fac doar componenta de care aveți nevoie, care este în acest joc pentru a oferi cea mai bună opțiune de pe piață.

Bazându-se doar pe calitatea produsului, piesele aftermarket sunt o alternativă excelentă la piesele OEM standard.

Alte beneficii ale pieselor aftermarket

Calitatea nu este singurul lucru pe care îl pot oferi piesele de schimb. Aceste piese sunt, de asemenea, mai ușor de găsit decât componentele OEM și, prin urmare, sunt mai practice și mai rapid de găsit, indiferent dacă intenționați să reparați acasă, să angajați un mecanic mobil sau să vă duceți vehiculul la un service. Întrucât atât de multe companii produc piese de schimb, este posibil ca dvs. sau mecanicul dvs. să puteți obține relativ repede exact piesa de care aveți nevoie.

Piesele de schimb sunt aproape întotdeauna semnificativ mai ieftine decât omologii lor OEM. O parte din acest lucru se datorează faptului că nu vin cu o etichetă marcată a unui dealer supraevaluat, dar este în principal din același motiv pentru care piesele de schimb sunt de înaltă calitate: concurența în afaceri ajută la controlul costurilor, astfel încât consumatorii să aibă opțiunile dorite.

În cele din urmă, piesele de schimb oferă o varietate mai mare decât piesele OEM. Datorită numeroșilor producători care produc piese de schimb, proprietarii și mecanicii de vehicule pot alege dintr-o varietate de opțiuni, pentru a găsi prețul, caracteristicile și punctele forte care sunt cele mai dorite pentru mașină și proprietar. Cu piesele OEM, este posibil să găsiți doar o singură opțiune de stoc.

Există dezavantaje ale pieselor aftermarket?

În timp ce achiziționarea pieselor aftermarket este o alternativă excelentă la piesele OEM, există câteva dezavantaje. Deoarece există atât de multe opțiuni diferite pentru piesele auto, poate fi greu să alegeți componenta cea mai potrivită pentru dvs. și pentru nevoile mașinii dvs. Cu toate acestea, deși acest lucru poate fi o problemă la achiziționarea de piese de schimb pe cont propriu, dacă angajați un mecanic mobil pentru a vă repara vehiculul, acest lucru nu vă mai îngrijorează.

Dacă facem o adunare, matematica este clară: piesele de schimb sunt la fel de bune ca și omologii lor OEM și, de multe ori, mai bune. Indiferent dacă aveți nevoie de accesorii auto sau echipamente electrice auto, le puteți găsi într-o gamă foarte diversificată la Tuning-car.ro.

Domenii: Auto, Auto

S.C. TECAS BEST SYSTEM S.R.L.

UPDIGITAL este dedicat învățării și înțelegerii afacerii tale. Construind o relație cu fiecare dintre clienții noștri, ne putem asigura că strategia noastră de marketing este construită cu unicul...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!