Plasezi des comenzi online? Ce beneficii îți poate aduce acest obicei.

Publicat pe 8 Mai 2021
Comerțul online reprezintă vânzarea și cumpărarea de bunuri prin intermediul internetului și cuprinde toate sistemele de date, aplicațiile și instrumentele utilizate de cumpărători și comercianți în mediul virtual. Cele mai multe dintre afacerile care sunt prezente în e-commerce – cum este denumită activitatea în termeni tehnici – dețin cel puțin un site web, unul sau mai multe magazine online sau chiar o platformă de comerț online. Prin intermediul acestora se administrează activitățile comerciale și logistice, campaniile de promovare, se menține legătura strânsă cu clienții și colaboratorii.

Activitatea a evoluat enorm de la inventarea sa în 1979 de către Michael Aldrich, iar astăzi se bazează pe un gigant spațiu comercial virtual care generează tranzacții anuale de trilioane de dolari. Avantajele sunt variate, atât pentru comercianți, cât și pentru clienți.

Posibilitatea de a alege dintr-o ofertă variată

Cele mai importante avantaje pe care ți le oferă un magazin online optimizat – precum acvila-romania.ro, de exemplu – alcătuiesc o listă evident centrată pe client:

  • capacitatea de a avea pe același ecran toate produsele;
  • posibilitatea de a face comparații între produse pentru o alegere cât mai bună;
  • informații obținute foarte rapid.

În plus, magazinul online oferă multiple modalități de interacțiune, pe lângă clasicul apel telefonic fiind disponibilă o platformă de chat sau comunicarea prin e-mail. În magazinele clasice, posibilitățile sunt limitate de mărimea spațiului disponibil pentru expunerea mărfurilor și de necesitatea depunerii de efort în căutarea celei mai bune oferte.

Disponibilitate non stop

Spre deosebire de magazinele clasice, în mediul virtual pot fi plasate comenzi la orice oră și în orice zi, platformele de comerț online oferind stocuri actualizate în timp real și posibilitatea de a rezerva, comanda și achita produse oricând, de pe orice dispozitiv conectat la internet. Într-o perioadă în care până și accesul la cumpărături este limitat, pe fondul măsurilor de limitare a răspândirii virusului, posibilitatea de a face cumpărături în orice moment este un mare avantaj.

Prețuri mai mici decât într-un magazin clasic

Deși nu este neapărat o regulă, prețul vizibil mai mic în magazinul online este posibil pentru că foarte multe cheltuieli pe care le presupune desfășurarea unei activități comerciale clasice sunt eliminate sau limitate: cheltuieli cu salarizarea, chiria spațiului comercial, securitatea asigurată de agenți – angajați proprii sau ai unei companii de profil. Dacă evaluarea prin intermediul simțurilor nu este neapărat necesară, deci știi exact ce dorești să achiziționezi, cumpărăturile efectuate online pot aduce economii semnificative.

Confortul cumpărăturilor efectuate de acasă

Activitatea de a face cumpărături în stilul clasic presupune o serie de eforturi, precum deplasarea către magazin și înapoi, evaluarea ofertelor și a produselor, căutarea informațiilor sau a unui consultant competent care să le poată furniza. De foarte multe ori, asemenea aventură este un stres, pe care îl poți evita, alegând să cumperi eficient, cu doar câteva click-uri.

Livrare la domiciliu

Deloc de neglijat, beneficiul de a primi totul acasă, fără a depune niciun efort, în ziua și la ora dorită, reprezintă un avantaj pe care îl înțeleg perfect cei care știu cât de greu este uneori să încarci și să descarci anumite cumpărături sau chiar să transporți anumite obiecte spre casă cu mijloace de transport în comun. Livrarea la domiciliu înseamnă transferul tuturor acestor activități dificile, chiar stresante, în sarcina vânzătorului, în foarte multe cazuri fără niciun cost suplimentar sau pentru sume modice.

Monitorizarea stadiului livrării

Unul dintre beneficiile faptului de a comanda online rezidă în posibilitatea monitorizării stadiului efectuării livrării și a planificării celorlalte activități. Toate acestea sunt posibile fără a mai avea grija momentului în care vom intra în posesia obiectului comandat – platforma virtuală te înștiințează în timp real despre stadiul în care se află comanda ta.

În concluzie, confortul, rapiditatea și siguranța prin care ți se pot împlini dorințele în materie de cumpărături sunt motive suficiente pentru a accesa acest stil de shopping, din ce în ce mai bine susținut datorită accesului la tehnologia IT&C.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!