Pregătirea casei pentru un nou-născut: 6 pași de urmat

Publicat pe 14 Ianuarie 2022
Zilele s-au transformat în săptămâni, săptămânile în luni, iar marele eveniment se apropie cu pași tot mai repezi. Sunt o mie de lucruri de care trebuie sa te ocupi urgent, iar timpul nu pare să-ți mai ajungă. Sau cel puțin așa ai impresia. Oprește-te, trage aer adânc în piept și relaxează-te. Nu trebuie să faci tot înainte de naștere.

Ocupă-te doar de lucrurile care nu pot fi amânate. Unul dintre cele mai importante este pregătirea casei pentru nou-născut. Prin asta ne referim în special la amenajarea camerei în care va sta acesta. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmezi:

1. Alege și vopsește camera în care va sta bebelușul

Când vine vorba de pregătirea casei pentru un nou-născut, primul lucru cu privire la care trebuie să te decizi este camera în care va sta acesta. Indiferent că bebelușul va dormi în aceeași cameră cu părinții ori într-o cameră doar a lui, este important ca aceasta să fie amenajată înainte de nașterea sa.

Alege o cameră bine izolată, luminoasă, care poate fi aerisită ușor. Un strat proaspăt de vopsea va îmbunătăți considerabil aspectul oricărei încăperi. Optează pentru o vopsea de calitate, superlavabilă. Nu vei dori să păstrezi chiar toate operele de artă ale micuțului artist.

2. Investește în mobilier de calitate

Odată ce ai terminat cu vopsitul camerei, poți începe să o umpli cu mobilierul necesar pentru un nou născut. Nu exagera. Un pătuț, o măsuță de înfășat și o comodă sunt suficiente pentru primele luni de viață ale unui bebeluș. Chiar și când va mai crește, o cameră cu mai mult spațiu de joacă se va dovedi mai utilă decât una plină de piese de mobilier.

Dacă intenționezi ca bebelușul să aibă o cameră doar a lui, ar fi bine să te asiguri că există și o canapea extensibilă pe care să poți dormi și tu.

Investește în piese de calitate, rezistente. Chiar dacă sunt mai scumpe, nu se vor strica prea ușor și, după ce nu le vei mai folosi, le vei putea dona sau vinde. Dacă bugetul tău nu este foarte mare, le poți cumpăra în rate de la eMAG și nici nu vei simți cheltuiala.

3. Caută covorul potrivit

Tot la capitolul decor intră și alegerea covorului potrivit pentru camera micuțului. Lemnul este mai ușor de curățat și este o alegere bună pentru majoritatea podelelor din locuință, dar ar fi bine să ai și zone acoperite cu covoare moi, în care cel mic se va putea juca liniștit. Ai grijă doar să le aspiri des.

4. Alege draperii sau jaluzele opace

Pe cât de important este ca încăperea în care va sta bebelușul să fie luminoasă, pe atât de important este să te asiguri că poți face întuneric în cameră când acesta va trebui să doarmă.

Poți opta pentru o combinație de perdea transparentă cu draperii opace ori pur și simplu pentru jaluzele opace. Dacă vei opta pentru draperii, ai putea dori să alegi unele scurte, de care bebelușul nu va putea să tragă când va începe să meargă.

5. Securizează casa

Nu este neapărat ceva ce trebuie să faci înainte de nașterea copilului, dar ar fi bine măcar să începi. Timpul trece mai repede decât crezi și, înainte să-ți dai seama, micuțul tău va începe să exploreze toate colțurile casei.

Protecții pentru colțurile mobilierului, capace pentru priză, porți de siguranță pentru scări și grilaje protectoare la balcoane sunt câteva dintre obiectele care se vor dovedi de folos într-o primă etapă.

De asemenea, ar fi o ideea bună să-ți reorganizezi încă de pe acum casa și să te asiguri că toate substanțele periculoase și obiectele ascuțite sunt depozitate în locuri la care micuțul nu va putea ajunge.

Tot pentru siguranța bebelușului, nu amplasa obiecte de mobilier lângă ferestre.

6. Achiziționează un higrometru

Nivelul de umiditate dintr-o cameră este important pentru sănătatea bebelușului. O umiditate prea ridicată sau prea scăzută cauzează disconfort și adulților, nu doar copiilor. Valoarea recomandată pentru umiditatea dintr-o încăpere este cuprinsă între 40 și 60%, iar un higrometru este soluția ideală pentru a afla nivelul umidității din aer.

În acest fel vei putea stabili dacă ai nevoie de un umidificator sau, dimpotrivă, de un dezumidificator.

În ciuda a ceea ce ai putea crede, pregătirea casei pentru un nou-născut nu trebuie să fie un proces complicat. Concentrează-te, într-o primă fază, pe amenajarea camerei în care acesta își va petrece cel mai mult timp în primele săptămâni de viață, pe igienizarea acesteia și pe dotarea cu mobilierul necesar. Ulterior, pe măsură ce bebelușul crește, vei putea stabili ce mai trebuie să faci pentru a amenaja locuința conform nevoilor acestuia.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!