Prima tabăra de karting din Romania

Publicat pe 17 Iunie 2016
Adrenalina, spirit competitional, dezvoltare personala, dezvoltare atletica

Distracție, stimularea creativității și comunicare sunt cele trei lucruri pe care le primesc copiii într-o tabără de vară, cu un program bine gândit. Dar, copiii se plictisesc ușor și e greu să le captezi atenția cu activități simple. De aceea, tabăra de karting vine să redefinească acest concept, prin includerea unor activități fizice, menite să fie mai interesante dar și mai stimulatoare pentru copii.

Mai exact, tabăra de karting transformă sportul într-un instrument de dezvoltare și intervenție psihologică prin programe strategice și distractive, care mențin entuziasmul copiilor. Rezultatul? Copiii vin într-o tabără de vară, despre care vor povesti mult, dar din care vor și învăța pe măsură.

Clubul Real Racing este unic organizator al unei tabere de karting în România și are ca principală țintă crearea de noi oportunități de dezvoltare personală a copiilor prin sport. Cum îmbini sportul și tehnicile de dezvoltare personală? Folosind specialiști buni din domeniu și asta au făcut cei de la Real Racing.

De ce karting?

Pentru că este un sport plăcut și distractiv, de care copiii se îndrăgostesc ușor, mai ales că vor stăpâni ușor tehnicile de pilotare, fiind constant instruiți și supravegheați de specialiști. Instructorii fac parte din echipa lui Constantin Răileanu, fondatorul clubului Real Racing, cunoscut și ca multiplu campion național de karting și absolvent al școlii de pilotaj La Filierre FFSA din Franța. Mai mult, prin acest sport, copiii vor dobândi noțiuni importante de siguranță rutieră, pe care le vor înțelege și practic.

Tabăra este organizată în parteneriat cu Multisport Junior și centrul terapeutic de dezvoltare familiară Happy Minds, care funcționează prin aplicarea principiilor de educație și dezvoltare terapeutică adleriană, sub îndrumarea psihologului Yolanda Crețescu.

Mai exact, programul taberei de vară a fost creat atent de o echipă de psihologi, pedagogi și logopezi pentru a oferi activități ce ajută la dezvoltarea copilului, dar la care să facă parte cu plăcere.

Beneficiile taberei de karting

Într-o societate în care copiii au acces rapid la orice, e greu să le stimulezi creativitatea prin metode noi. De aceea, tabăra de karting devine noutatea pe care ei o așteaptă și o pot găsi doar experimentând-o. Nu e la un click distanță și nici nu are touchscreen. Este o activitate în aer liber, care dezvoltă cele mai frumoase calități: fair play, curaj, perseverență, spirit de învingător, lucru în echipă, comunicare, responsabilitate și prietenie.

Tabăra de karting este o metodă inedită de dezvoltare personală atât pentru fete, cât și pentru băieți, care au vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani, dar și o vacanță de neuitat pentru copii. Specialiștii care se vor ocupa de programul zilnic vor îmbina distracția cu o serie de activități stimulante pentru cultura și disciplina copiilor. Scopul fiecărei zile va fi să învețe să fie mai buni și să se bucure de activitățile în aer liber.

Accentul pe dezvoltarea personală, dar mai ales pe sănătatea fizică și mentală a copiilor transformă această tabără în vacanța cu cele mai multe amintiri pentru copii, dar și o mulțumire a părinților, care reușesc să le ofere copiilor o experiență nouă, prin înscrierea lor în acest program.

Pe lângă faptul că e un sport care nu se practică oriunde, kartingul este și o metodă eficientă prin care se pot dezvolta concentrarea, comunicarea, atenția la detalii, gândirea strategică, curajul, încrederea in sine și nu în ultimul rând, abilitățile fizice.

Vacanță de 6 zile, cu povești pentru o viață

Tabăra de karting va ține 6 zile și se va desfășura în perioada 9-14 august 2016, în Târgu Secuiesc, iar copiii vor putea practica acest sport pe unul dintre cele mai noi circuite speciale din România.

Copiii vor fi împărțiți pe grupuri de câte 5 și vor avea un program bine stabilit, ce va porni după o evaluare psihilogică, prin care se va stabili modul prin care specialiștii și antrenorii vor transforma tabăra într-o experiență personală, de neuitat.

Kartingul – un sport sigur, de echipa si cu multiple beneficii pentru minte si corp

Pentru că siguranța copiilor este prioritară, se folosesc doar karturi de competiție, adecvate vârstei copiilor, omologate CIK-FIA (Federația Internațională de Karting), produse de liderul mondial Torry Kart, iar fiecare copil va avea un echipament complet de protecție (combinezon, protecție pentru coaste, protecție cervicală, cască, mănuși și ghete speciale). În plus, pe toată durata taberei va exista asistență medicală la fața locului.

La sfârșitul taberei, în ultima zi, se va desfășura o cursă de karting, în care copiii își vor demonstra abilitățile dobândite în tabără.

În tabăra de karting, vacanța copiilor poate fi altfel!

www.tabaradekarting.ro

Domenii: Educatie

Divers Raio SRL

PR & Personal Branding

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!