Principalele tendințe tehnice în amenajări de interior și de exterior, pentru 2020, pe piața din România

Publicat pe 22 Octombrie 2019
Finalul anului aduce, în materie de amenajări, formularea mai multor tendințe dominante ce vor marca proiectele din 2020. Piața locală se aliniază piețelor externe în ceea ce privește amenajările interioare.

Fabrica de Profile, unul dintre cei mai puternici producători locali de profile decorative din polistiren extrudat, expandat cu laminare si poliuretan, cu portofoliu internațional și inovații de produs recunoscute în domeniul amenajărilor de interior și exterior, declara ca trenduri-cheie pentru 2020:  

  • customizare dar și integrare în viziunea de ansamblu a zonei urbanistice;
  • materiale de ultimă generație și tehnologii;
  • inspirație din stilurile clasice.

“Ne bucurăm să raportăm o creștere a cererii alături de o dorință de conturare a unui stil care să răspundă nu doar viziunii clienților, dar care să se integreze și normelor urbanistice și arhitecturale. 

Așadar, pentru 2020, aducem în atenția publicului tendința din ce în ce mai accentuată către suportul integral al specialiștilor. 

În acest context, se conturează o cerere din ce în ce mai ridicată pentru profilele decorative și pentru elaborarea unor soluții care reflectă, în mod corect și durabil, viziunea clienților noștri. Pentru fiecare dintre acestea Fabrica de Profile este pregătită.”  declară Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile. 

 “Fabrica de Profile are una dintre cele mai puternice linii de producție din România. Lucrăm în echipe de arhitecți, designeri și tehnicieni pentru a genera soluții customizate care reflectă în mod corect stilul și personalitatea clienților noștri dar care onorează și contextul în care aceste soluții vor fi implementate.” continuă acesta. 

Angajarea echipelor specializate și documentare pentru elaborarea unor soluții durabile și customizate devine centrală în procesul de amenajare. 

Fabrica de Profile vine în sprijinul clienților săi prin crearea unei oferte complete care însoțește clientul de la momentul T0 și până la predarea la cheie.

Abordarea fiecărui proiect se face integrat cu mobilizarea specialiștilor atât din zona tehnică a proiectului, cât și din cea estetică. 

Profilele de poliuretan au devenit, în acest context, o resursă importantă atât din punct de vedere arhitectural-estetic, cât și din punct de vedere al costurilor. 

Cu ajutorul acestor decoratiuni exterioare poți nu doar să creezi un stil personal dar, în aceeași măsură, să și respecți viziunea urbanistică sau arhitecturală a unei anumite zone.  

De ce customizare, integrare, aliniere pe piața din România?

Deși diferite la prima vedere, aceste trei tendințe au apărut pe fundalul achiziționarii de case vechi. În mod normal, proprietarii le consolidează, dau jos stucaturile de pe fațadă pentru că sunt deteriorate și nu pot fi termoizolate astfel. Partea negativă este faptul că nu mai pun nimic în loc, iar estetica nu mai este respectată.

Profilele decorative reprezintă metodă modernă, rapidă și cu risc minimal de restaurare a fațadelor vechi. 

Meșteri specializați în restaurări, scanere cu care se pot copia modelele originale și se pot replica, profile decorative din polistiren laminate cu o rășină care le conferă rezistență în timp și se pot aplica peste termosistem. 

Costurile, deși mai mari, nu sunt imposibil de acceptat, iar profilele constituie o soluție pentru a conserva identitatea construcției achiziționate și îi crește și valoarea. 

De ce inspirație din stilurile clasice?

Pentru că inspirația de factură clasică nu se demodează niciodată. 

Modă este trecătoare, și în designul interior se întamplă la fel – ieri ne plăcea stilul retro, astăzi, cel industrial, mâine vom vedea. 

Totuși, există stiluri care fac excepție - și aici vorbim de stilurile clasice. Deși au originea în secolul al XVIII-le rămân, în continuare, autentice și căutate de oameni care apreciază istoria și valoarea acestora. 

Deși vedem o tendința de apreciere a modelelor simple, cele clasice au fost și rămân cele mai vândute modele de profile decorative. 

Materiale de ultima generație - ce sunt profilele de poliuretan și care sunt avantajele acestora?

Deși erau cunoscute în trecut drept stucaturi și erau din ipsos, astăzi, acesta a fost înlocuit cu materiale moderne precum polistiren, duropolimer și poliuretan.  

Pentru exterior se folosesc profilele din polistiren expandat de mare densitate laminate cu strat protector. Mai mult decat polistirenul, în acest caz proprietățile rășinii sunt mai importante: să ofere rezistență la intemperii, raze UV, fisuri și șocuri ușoare. Se pot realiza orice model, se aplică ușor și se vopsesc cu amorsă și vopsea de exterior.

Pentru profilele care se folosesc la interior, sunt disponibile mai multe materiale precum polistiren, MDF, duropolimer si poliuretan. Dintre aceste materiale, poliuretanul este cel plăcut la atingere și utilizat în foarte multe industrii datorită proprietăților sale, fiind rezistent la șocuri mecanice, la temperaturi scăzute, la umiditate. Este un bun izolant fonic și modelele cu detalii se vad cel mai bine pe acest material.  

Bordul mașinilor premium este realizat din poliuretan iar proprietățile diverse ale poliuretanului turnat îl fac alegerea principală a inginerilor care caută materiale de lungă durată pentru mediile lor de sarcină ridicată. 

În gama de produse Fabrica de Profile, poliuretanul este folosit la realizarea plintelor, brâurilor decorative, panourilor 3D, și în viitorul apropiat chiar și baghetele de colț. În acest moment oferim ca soluție baghetele și scafele din polistiren extrudat alb, fiind o soluție atractivă atât vizual cât și din punct de vedere al bugetului. 

 

***

Despre Fabrica de Profile

Fabrica de Profile este principalul producător de profile decorative din România, având capital 100% românesc, specializat în profile arhitecturale de exterior din polistiren expandat de înaltă densitate, laminate cu rășină acrilică și profile arhitecturale de interior din polistiren extrudat alb și poliuretan.

Cu echipamente în valoare de un sfert de milion de euro, standardul FdP reprezintă punctul de întâlnire dintre tehnologia de ultimă generație și proiectarea, funcționalitatea, designul, durabilitatea și respectul pentru mediul înconjurător. Experiența în domeniu, de aproape un deceniu, alături de capacitățile de producție în continuă expansiune, au dus la inițierea de inovații de ordin tehnic, unice în lume și inovații de produs inspirate de piața locală și construirea unui portofoliu internațional. 

 

Contact: 

Alina Panciu, Marketing Manager - 0744770946

marketing@fabricadeprofile.ro 


Organic Communications

Agentie de marketing digital. Suntem strategi cu suflet creativ.Obsedati de comportamentul consumatorilor tai.Sapam in gramezi de date si vedem tot ceea ce se cauta despre produsele si industria...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →