Procedura de faliment a CONSTRUCTII MONTAJ SA gestionată cu succes de EUROSMART

Publicat pe 22 Martie 2024
Toate datoriile constructorului Construcții Montaj SA au fost acoperite în cadrul procedurii de faliment gestionate de Eurosmart, sumele rămase în contul societății urmând a fi distribuite asociaților.

Specialiștii Eurosmart au finalizat cu succes demersurile de stingere integrală a datoriilor societății Construcții Montaj SA. Fondată în 1970 sub denumirea de Întreprinderea Judeţeană de Construcţii Montaj și transformată ulterior în 1991 în societate comercială pe acțiuni, constructorul reprezenta un pilon esențial pe piața de construcții din județul Sălaj, realizând construcții civile, industriale și agricole, instalații pentru construcții și betoane.

Principalii clienți ai societății erau instituții bugetare cu finanţare de la bugetul de stat şi bugetele locale. După o lungă perioadă de activitate prolifică, societatea a intrat în procedura de insolvență în anul 2016, din cauza dificultăților înregistrate la încasarea creanțelor de la beneficiari, la care s-au adăugat creșterea costurilor financiare și imposibilitatea de ajustare a costurilor cu materiile prime ce au crescut de la momentul câștigării proiectelor până la decontarea efectivă a acestora.

În cadrul procedurii de faliment, echipa Eurosmart a reușit să valorifice ultimele active ale societății la prețul de 1.364.597 euro + TVA, obținând astfel o sumă care a permis achitarea integrală a tuturor datoriilor societății în cuantum de 5,8 milioane lei. Mai mult decât atât, în contul societății au rămas sume suplimentare, ce vor fi distribuite acționarilor, ținând cont de cota deținută în capitalul societății.

Ne bucurăm că am reușit să stingem în integralitate datoriile societății Construcții Montaj SA, marcând o nouă reușită nu doar pentru creditorii din această procedură de faliment, dar și pentru acționarii debitorului. La baza acestui succes au stat o serie de factori: echipa de specialiști foarte bine pregătiți, dorința de a maximiza gradul de încasare a creanțelor creditorilor și o bună colaborare cu toți participanții la procedură”, a declarat Alexandra Gălățan, Partner Eurosmart.

În cadrul ședinței din data de 21.03.2024, Tribunalul Sălaj a aprobat raportul final întocmit în procedură, dispunând radierea societății și distribuirea sumelor rămase în contul societății către acționarii săi, proporțional cu cota de deținere a participațiilor.

Astăzi, mai mult ca oricând, este necesar ca antreprenorii să conștientizeze situația reală a companiilor pe care le gestionează, deoarece, chiar și în cazul unor condiții optime, nu putem ignora gradul de imprevizibilitate ce caracterizează, inevitabil, activitatea oricărei companii, și care poate impacta negativ evoluția acesteia.

Astfel, imprevizibilul și nesiguranța asociată acestuia, deși, la prima vedere, par elemente de stres, pot, în fapt, oferi companiilor șansa de a se îmbunătăți, de a se consolida, de a se reinventa, devenind antifragile, iar în astfel de momente considerăm că este important ca antreprenorii să aibă un profesionist lângă ei, care să îi sprijine cu soluții în gestionarea provocărilor apărute.

În prezent, legislația prevede mecanisme de prevenție a insolvenței ce vin în sprijinul antreprenorilor, acordând posibilități de finanțare, de renegociere a contractelor și termenelor de plată a datoriilor, care, accesate la timp, pot duce la depășirea stării de dificultate.

Chiar și în cazurile în care accesarea mecanismelor de prevenție nu este o opțiune, este necesar ca antreprenorii să conștientizeze că insolvența este o oportunitate, care oferă nu doar protecție în fața executărilor silite, dar și posibilitatea de a reseta businessul și, alături de un profesionist, de a depăși perioada dificilă pe care o traversează. Insolvența este de asemenea benefică și pentru creditori, care pot avea siguranța derulării unei proceduri în condiții de transparență și concursualitate, practicianul în insolvență fiind un garant al respectării prevederilor legale și a respectării principiului maximizării distribuirilor efectuate în procedură.

Specialiștii Eurosmart sunt aici să îi ghideze pe participanții la procedură, prin crearea și păstrarea atentă a unui echilibru între antreprenorii care caută soluții și sprijin și creditorii care urmăresc maximizarea gradului de recuperare a creanțelor pe care le au de încasat de la debitorii lor”, menționează Eurosmart.

Eurosmart este o companie specializată în proceduri complexe de insolvență, reorganizare și lichidare judiciară, oferind soluții personalizate pentru companiile aflate în dificultate financiară. Cu 7 filiale la nivel național și peste 40 de specialiști, Eurosmart gestionează un portofoliu de peste 200 de dosare, contribuind la revitalizarea și repoziționarea companiilor pe piață.


KREATIVE SOUL SRL

De peste un deceniu oferim opțiuni pentru alegeri benefice și o direcție ascendentă societăților aflate în dificultate.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!