Producătorul brandului “vitamin aqua” își gestionează operațiunile cu sistemele Senior Software

Publicat pe 18 Iunie 2021
Merlins Beverages, producătorul băuturilor răcoritoare ”vitamin aqua”, și-a optimizat întreaga activitate, începând de la aprovizionarea cu materii prime și până la vânzarea produselor finite. Folosind sistemele ERP și BI de la Senior Software, compania din Neamț a obținut raportări detaliate, vizibilitate și control asupra resurselor și proceselor din companie.

Merlins Beverages, producătorul de băuturi răcoritoare premium și a renumitelor branduri ”vitamin aqua” și ”Pop Cola”, și-a automatizat afacerea cu soluțiile Senior Software și a înregistrat beneficii majore. Liderul în România pe segmentul de ape cu vitamine și-a simplificat fluxurile de lucru și a crescut performanța în zona operațională, folosind sistemele SeniorERP și SeniorVisualBI.

Pentru noi este imperativ să avem acces la ultimele dezvoltări de software în vederea eficientizării operațiunilor. Am primit recomandări din partea unor parteneri pentru soluțiile oferite de Senior Software și, pentru că ne-am dorit să avem un tablou complet al activităților desfășurate (aprovizionare, producție și vânzare), am ales soluțiile SeniorERP și SeniorVisualBI de la Senior Software.

Cu SeniorERP reușim să urmărim întreg fluxul de activități și procese, de la aprovizionare materii prime și până la vânzare, iar BI ne este util în ceea ce privește raportarea pe diferite departamente”, a menționat Ruxandra Alexianu, CEO Merlins Beverages.

Printre cele mai importante beneficii înregistrate cu ajutorul sistemelor SeniorERP – soft ERP pentru managementul resurselor și SeniorVisualBI – soft BI pentru analize complexe și raportări detaliate, se numără:

 • Urmărirea în timp real a fluxurilor din companie
 • Asigurarea trasabilității materiilor prime și produselor finite
 • Obținerea unor rapoarte de producție detaliate și ușor de vizualizat
 • Operativitate și vizibilitate crescută în zona de vânzări
 • Operațiuni financiar-contabile simplificate
 • Viziune de ansamblu asupra proceselor din companie
 • Analize și raportări realizate rapid și cu date corecte
 • Realizarea cu ușurință a bugetelor
 • Stabilirea deciziilor potrivite privind investițiile necesare
 • Îmbunătățirea și urmărirea performanțelor echipei de vânzări
 • Susținerea proceselor decizionale și a strategiilor de business

Importanța soluțiilor ERP și BI în producție și vânzări

Prin automatizare, Merlins Beverages a reușit să optimizeze procesele din producție și pe cele din vânzări. Cu soluțiile Senior Software, pe lângă o gestionare eficientă a tuturor resurselor, producătorul își construiește rapoarte concludente atât în sfera financiar-contabilă, cât și în vânzări. În acest mod, echipa managerială a simplificat operațiunile de realizare a bugetelor, a îmbunătățit procesele decizionale (inclusiv pe partea de investiții) și a crescut productivitatea echipei de vânzări.

ERP ne oferă suportul pentru trasabilitatea materiei prime și a produselor finite. Rapoartele de producție sunt complete și ușor de vizualizat, astfel încât și gestiunea a cunoscut îmbunătățiri. Pe zona de vânzări, avem o situație mult mai clară despre activitatea agenților de vânzări pe diversele canale de distribuție pe care le deservim. Ușurința cu care realizăm înregistrările contabile, faptul că am automatizat declarațiile și diferite documente uzuale, cât și posibilitățile extinse pe care le avem în întocmirea rapoartelor – pentru noi sunt cele mai importante avantaje aduse de SeniorERP”, a completat Ruxandra Alexianu.

Legat de aplicativitatea în cadrul companiei, CEO-ul Merlins Beverages consideră că ERP-ul îl ajută cu precădere în stocarea datelor și în monitorizarea și evaluarea rezultatelor prin intermediul următoarelor funcționalități, grupate pe zone de business:

 • producție - ordine de producție, gestionare furnizori de materie primă inclusiv comenzi, consumuri în producție, realizare rapoarte / centralizatore de producție, BIP (bon intrare producție) etc.
 • financiar - facturare, plăți, stingere facturi, compensări, verificări sold, trezorerie, rapoarte etc.
 • contabilitate - balanțe, evidență scadențe furnizori / clienți, bonuri de consum, introducere facturi etc.
 • vânzări - facturare - gestiune furnizori și clienți (structură, istoric și rapoarte), transfer de mărfuri între gestiuni etc.

Cu soluția de Business Intelligence de la Senior Software obținem o viziune de ansamblu asupra unei serii de procese relevante din companie, utilizând datele introduse în sistem, ceea ce reprezintă un avantaj major pentru Merlins Beverages”, a adăugat Ruxandra Alexianu.

De asemenea, relația producătorului cu marii retaileri (IKA) a fost îmbunătățită prin automatizarea transferurilor de documente. Acest lucru se realizează cu ajutorul platformei EDI (Electronic Data Interchange), ale cărei funcționalități sunt integrate în SeniorERP. Platforma de transfer electronic al datelor vine cu o gamă extinsă de beneficii, începând de la simplificarea comunicării cu IKA (International Key Accounts) și transmiterea rapidă a documentelor, până la păstrarea corectitudinii datelor și reducerea considerabilă a costurilor.

În iulie 2021, Merlins Beverages urmează să finalizeze o nouă unitate de producție, fapt ce va determina extinderea portofoliului de produse și mărirea personalului. Parteneriatul cu Senior Software are capabilitatea de a susține nevoile extinse de automatizare ale companiei, care vin odată cu dezvoltarea afacerii, furnizorul fiind unicul din România cu un pachet complet de soluții software integrate pentru managementul afacerii.

Despre Merlins Beverages

Înființată în 2011, Merlins Beverages este o companie din județul Neamț care se ocupă cu producția de băuturi răcoritoare premium. “vitamin aqua”, „Merlin’s LEMONADE”, ”Pop Cola” și “VITANIMIX” sunt game de produse incluse în portofoliul producătorului. Brandurile Merlins Beverages se regăsesc pe rafturile tuturor lanțurilor de retail din România, în benzinării și magazine alimentare, acoperind atât organised trade, cât și non-organised.

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din România cu un pachet complet de soluții integrate. Fondată în 2003, compania a realizat peste 450 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii. Senior Software a pornit businessul cu o singură divizie, iar în prezent dispune de 6 divizii prin care implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în patru locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași) cu o echipă formată din 160 de angajați.

Domenii: IT

SC Senior Software Agency SRL

Fondată în 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din România cu un pachet complet de soluții integrate. Compania a realizat peste 450 de implementări de succes, utilizând...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!