Producerea fierului fasonat in mod industrial

Publicat pe 2 Iunie 2016
Exista multe lucruri ce sunt necesare pentru o constructie rezistenta, iar elementele din fier fasonat joaca un rol esential in armarea structurii din beton oferind astfel o mai buna soliditate structurii. Presto Construct este furnizor de materiale de constructii dar si de resurse pentru ridicarea structurilor civile si industriale, iar pentru asta, acestia va ofera de la saci de ciment, adezivi, aditivi, pana la produse metalurgice cum ar fi tevi sudate, fier fasonat, si nu numai.

De cele mai multe ori, fierul fasonat este folosit sub forma simpla, insa prin fasonare ca si proces, se pot realiza structuri foarte complicate care pot forma armaturi complexe. Exista trei tipuri de unelte de fasonat fierul, tipuri despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Sistemele de fier fasonat manuale sunt cele mai raspandite, acestea sunt folosite cu precadere pe santierele mici, unde nu sunt necesare operatiuni complexe de fasonare (indoire si prelucrare) ci doar vorbim de forme simple cum ar fi L, U, patrate sau dreptunghiulare. Evident, sistemele de indoire a segmentelor de fier manuale sunt folosite acolo unde nici nu este vorba despre un volum mare de lucru.

Cele mai performante sisteme de indoire pentru santier, sau mobile sunt cele electrice care pot indoi la unghiuri fixe sau rotunjite segmentele din fier fasonat. Aceste utilaje sunt foarte puternice si datorita constructiei bazate in 2 puncte fixe si unul mobil pot realiza indoiri la orice unghi cu o deosebita usurinta. Practic intregul sistem functioneaza prin plasarea segmentului din fier pe cei doi suporti fixi ai aparatului. Foarte important este faptul ca punctul in care cade suportul cilindric de indoire este cel care da cotele segmentelor nou-formate. Asadar, atunci cand se doreste o fasonare de precizie, cel mai bine este sa realizati un marcaj, dar de asemenea, sa luati si o marja de eroare.

Producerea fierului fasonat in mod industrial

Ultima categorie de sisteme de realizare a fierului fasonat este cea a echipamentelor industriale. Asa cum si Presto Construct detine astfel de echipamente, firmele ce pot furniza fier fasonat prelucreaza segmentele din otel fie ca vorbim despre indreptarea acestora (sarma sau barile de otel beton de diametre mai mici vin in colaci de obicei), indoirea lor la diferite cote si grade, sau realizarea a diferitelor forme pentru structuri ca grinzi, stalpi, piloni, etc. toate aceste operatiuni sunt realizate cu echipamente industriale de fasonat.

Acestea nu numai ca ofera o viteza de lucru foarte mare, ci si o precizie excelenta. Lucruri esentiale atunci cand vorbim despre o cantitate mare de fier fasonat. Este evident ca in cazul unor proiecte mai ample cum ar fi ridicarea unor cartiere rezidentiale, a unei hale industriale si nu numai, firma constructoare trimite un deviz de proiect catre noi, pentru a ne indica cantitatea de fier fasonat necesara dar si tipurile de fasonari.

Asadar, de la solutii pentru indreptarea si indoirea fierului beton, pana la achizitia directa a segmentelor prelucrate toate optiunile sunt alese in functie de complexitatea lucrarii. Pentru a afla mai multe despre universul constructiilor va invitam pe siteul www.presto.ro, locul de unde puteti sa solicitati o oferta personalizata dar si informatii.

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!