Profesioniști de top din cele mai mari banci de investiții au predat pentru o săptămână la Sibiu

Publicat pe 31 Iulie 2019
Bancheri de investiții au predat pentru 7 zile la scoala de vara YLC Finance, organizata de asociatia Young Leaders Club, Varyafin si Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

În perioada 21 – 28 iulie, a avut loc la Sibiu cea de a 12-a ediție a Școlii de vară Achieving growth in uncertain times - challenges for the future, cea mai prestigioasă școală de vară pe teme de finanțe și din Sud-Estul Europei, organizată de Young Leaders Club în parteneriat cu VaryaFin și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Pe parcursul a 8 zile, cei 30 de tineri, selectati din peste 450 de aplicanți, au învățat despre cum funcționează economia globală dar și despre cum să gestioneze o afacere de succes, totul prin intermediul unor jocuri de finanțe și business. Împărțiți în echipe, participanții au avut de rezolvat diverse provocări în aceste jocuri, începând cu jocul de fuziuni și achiziții în care au concurat pentru achiziția unei mari companii producătoare de automobile și continuând cu jocul de trading în care fiecare echipă a reprezentat trezoreria unei bănci, concurând pe diverse piețe interbancare. La finalul programului, participanții, împărțiți în trei echipe, au simulat un joc antreprenorial în care au realizat un plan de afaceri, au gasit investiție pentru compania lor si au realizat propriile produse, pe care le-au vandut în campusul ULBS.

Printre speakerii de la aceasta ediție se numără pe Doru Gavrilă – Head of Trading la Raiffeisen, Caius Rapanu – Senior Equity Analyst la Erste Group, Florin Cioacă – CEO Traderion și Alexandru Tudose – Președinte VaryaFin.

Ca și în edițiile precedente, la deschiderea școlii de vară a participat și Ambasadorul SUA, Domnul Hans Klemm.

”O combinație de excepție: profesori din universități de renume, profesioniști de top din industria piețelor de capital și a investițiilor și un grup motivat de 30 de tineri atent selecționați. Programul dezvoltat de Young Leaders Club este unul necesar prin complementaritatea oferită oricărei pregătiri formale. Studenții au șansa nu doar să afle noutățile din domeniul de la cei mai buni specialiști, ci și să aibă acces la oportunități de dezvoltare viitoare sau de angajare în organizații importante”, prorector Livia Ilie.

Programul s-a bucurat în acest an de sprijinul Raiffeisen, Romgaz și Transgaz.


Asociatia Young Leaders Club

Activitatea YLC consta in dezvoltarea a diferite programe adresate studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, avand ca scop final dezvoltarea lor antreprenoriala, dezvoltarea personala si...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!