Profesori de la Columbia si University of Chicago, alături de bancheri de investiții de pe Wall Street au predat la Sibiu

Publicat pe 17 August 2016
Profesori de la unele dintre cele mai bune universitati de finante din lume, alaturi de bancheri de investitii din New York si Londra si executivi de top din regiune, au predat la Young Leaders Club Finance, cea mai buna scoala de vara de finante din regiune

În perioada 29 iulie – 7 august, a avut loc la Sibiu editia a 10-a a Young Leaders Club – Finance, cea mai prestigioasă școală de vară pe teme de finanțe din Sud-Estul Europei. Printre speakerii de la aceasta ediție se numără Cristian Popa, Vicepresedinte la Banca Europeana de Investiții, Manuel Costescu, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Cris Doloc, Profesor la Universitatea Chicago, Kinga Daradics, CEO MOL România și Titus Bocseri, șeful diviziei globale de consultanță pe asigurări la Slalom Consulting și profesor la Columbia University.

Pe parcursul a 10 zile, 30 de tineri au discutat pe teme de finante si investment banking, macroeconomie, investiții în piețe emergente sau contruirea unui portofoliu de acțiuni. În plus, participanților le-au fost provocate cunostințele si abilitățile de tranzacționare în timpul jocului de trading inter-bancar, unic în Europa, în decursul căruia aceștia concurând pe piețe fictive de valute si acțiuni.

“Am vazut inițiative similare la cele mai bune universități din lume și YLC-F inance este un success din ce în ce mai mare în fiecare an. Toti speakerii străini care participă sunt impresionați de calitatea programului.” spune Titus Bocseri de la Columbia University, cel care a fost speaker la toate cele zece ediții ale programului de până acum.

Până acum, un număr total de peste 1.000 de tineri și-au exprimat interesul pentru acest eveniment care a devenit de tradiție. Dintre ei, cei mai buni 30 au fost selectați să participe la unul dintre cele mai cautate programe de vară din Europa de Est. În cele zece ediții de până acum, programul a atras participanți dintr-un numar de 36 de țări, dintre care menționam: SUA, Germania, Franța, China, India, Rusia, Spania, Ucraina, Azerbaijan, Polonia sau Bulgaria. De asemenea, anual participă un număr de cel putin 10 studenți români de la universități de top din Europa și SUA.

Programul se bucură de sprijinul unora dintre cele mai mari companii din Romania, cum ar fi Raiffeisen sau Transgaz care, alături de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, sunt parteneri deja de tradiție ai evenimentului.


Asociatia Young Leaders Club

Activitatea YLC consta in dezvoltarea a diferite programe adresate studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, avand ca scop final dezvoltarea lor antreprenoriala, dezvoltarea personala si...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →