Pruthya, proiectul de fashion care poartă amprenta simbolurilor

Publicat pe 26 Mai 2016
Lansat în România pe 25 mai 2016, Pruthya este un proiect de fashion pornit de două antreprenoare românce care și-au propus să creeze colecții vestimentare ce poartă amprenta simbolurilor. Brand-ul reunește colecții de haine fluide, lejere, cu volum, special create pentru mediul urban și care au în centru un element simbolic declinat pe piesele de îmbrăcăminte și accesorii.Simbolul poate fi o reprezentare a unui obiect, desen, element din natură, a unei fotografii sau orice lucru care poartă în sine puterea de a fi interpretat și decodat de mintea umană. Piesele vestimentare urmează o combinație de linii romantice și minimaliste, cu influențe arhitecturale, cu decupaje și texturi îndrăznețe în nuanțe pastelate.

Cea mai nouă colecție semnată Pruthya este inspirată de celebrele poze cu ferestrele lumii și este intitulată expresiv: Open.

”Am pornit acest proiect când ne-am hotărât să lăsăm imaginația să fie ghidul muncii noastre. Pruthya este un prilej de afirmare a creativității noastre și o îmbinare a elementelor feminine cu cele simbolice. Mai mult, chiar un îndemn pentru a deschide drumul către vis, dorință, libertate și curaj. Ne-am dorit să dezvoltăm un proiect inedit, iar partenerii noștri de la 1MiSHAP ne-au susținut în acest demers”, au declarat Janetta și Mădălina, fondatoarele Pruthya.

Colecția Open are în centru fereastra. Fie că este vorba despre o fereastră simbolică sau una obiectivă, odată cu prima colecție, Pruthya lansează provocarea #openyourwindow către exprimarea stilului propriu, fără bariere. Piesele vestimentare au un aer romanțat fiind în același timp versatile, ușor de accesorizat pentru a obține un stil urban, modern. ”Open” folosește materiale naturale, transparente pentru o siluetă ce poate fi admirată ca printr-o fereastră întredeschisă.

Numele proiectului Pruthya este inspirat de râul Prut pentru că ambele fondatoare îi sunt vecine, acesta fiind un element de legătură aparte al lor. Simbolul alăturat brand-ului reprezintă stilizarea unei păpădii și susține concretizarea unei dorințe. 

Designerii își imaginează hainele pe care le creează purtate de femei puternice, încrezătoare, elegante, care au curajul de a fi romantice într-o lume pragmatică. Mai mult, cele două fondatoare urmăresc să dezvolte în jurul brand-ului o comunitate interesată de produse fabricate în România și o legătură permanentă cu cei care aleg să poarte semnătura lor.

www.pruthya.com 

Domenii: Lifestyle

S.C. ENZO P COUTURE SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!