Rafturi metalice pentru magazine - ce caracteristici trebuie sa aiba?

Publicat pe 9 Noiembrie 2018
Rafturile pentru magazine reprezinta acele detalii pe care nu le luam in seama decat atunci cand ne incomodeaza sau cand ne impiedica sa ajungem la produsele dorite.

Pentru ca rolul lor este acela de a sustine si pastra marfa in cele mai bune conditii, de a ne ajuta pe noi in calitate de clienti sa observam usor fiecare produs si sa il ajungem cu usurinta, iar pe comercianti sa ii ajute sa afiseze cat mai multa marfa in cele mai bune conditii.

 Ce caracteristici trebuie sa aiba insa niste rafturi metalice pentru a fi cu adevarat bune si utile?

    1. Sa fie solide. Indiferent de materialul din care sunt fabricate, rafturile trebuie sa fie de calitate foarte buna si sa fie cat mai solide, pentru a putea sustine o greutate cat mai mare. Indiferent de tipul lor si de destinatia pentru care sunt fabricate, niste rafturi metalice bune trebuie sa fie capabile sa se adapteze usor schimbarilor de destinatie ulterioare.

    2. Sa nu ocupe mult spatiu in magazin. Indiferent de marimea lor, magazinele se straduiesc sa optimizeze la maximum spatiul disponibil si sa poata dispune cat mai multa marfa in fata potentialilor cumparatori. Rafturile trebuie sa ajute in acest demers si pot face acest lucru cel mai usor printr-un profil cat mai ingust, care sa nu ocupe inutil spatiul

    3. Sa fie foarte stabile. Exista rafturi metalice de perete si rafturi metalice de mijloc sau tip gondola. Daca primele se pot prinde de perete pe ajutorul unor suporti speciali, celelalte trebuie sa se sustina singure si, in plus, sa sustina si greutatea marfii, precum si eventualele vibratii sau loviri accidentale cu cosurile sau carucioarele de cumparaturi. Aici intervin sistemele de prindere in perete respectiv in podea, care trebuie sa fie foarte solide si rezistente in timp, dar sa fie si discrete si usor de montat si demontat.

    4. Sa fie usor de intretinut. Rafturile metalice se pot curata usor doar daca vopseaua cu care sunt acoperite este de calitate foarte buna.

    5. Sa fie versatile. Exista rafturi metalice pentru produse alimentare, rafturi pentru paine, rafturi pentru fructe si legume, rafturi pentru produse nealimentare, etc. Indiferent de tipul lor este important ca politele sau carligele de agatat sa poata fi mutate cu usurinta, sa poata fi create spatii mai mari sau mai mici de display, adaptandu-se astfel nevoilor punctuale si dimensiunilor produselor prezentate.

Rafturile magazinelor noastre trebuie alese astfel incat sa usureze si munca angajatilor, dar si circulatia si actiunile clientilor. Ambele aspecte sunt importante in egala masura, iar acest lucru se va vedea in fluxul de oameni si in vanzari.

Domenii: Afaceri, Retail

Adcentric Consulting SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →