Recondiționarea turbinei: în ce constă procesul?

Publicat pe 14 Noiembrie 2022
Turbinele sunt construite din diverse piese aflate în mișcare, uneori chiar la viteze de peste 150.000 de rotații pe minut. Din cauza răcirilor și încălzirilor bruște, dar și din cauza efortului susținut sau a lubrifierii reduse, aceste piese pot începe să se deformeze.

Când turbina se deformează va începe să forțeze rulmenții care vor ceda și ei la un moment dat.

Acestea fiind zise, recondiționarea turbinei este un proces absolut necesar, mai ales dacă vrei să te bucuri de întreaga putere la accelerare. Află ce presupune procesul de recondiționare, din cele ce urmează!

Demontarea și inspectarea

Încă de la bun început va fi necesar să facem diferența între recondiționarea/repararea turbinei și curățarea ei. Curățarea nu va ajuta cu nimic o turbină stricată.

Primul pas în procesul de recondiționare va fi reprezentat de demontarea turbosuflantei și curățarea ei pentru a putea identifica problemele tehnice de care suferă.

Înlocuirea pieselor defecte

Se vor înlocui toate piesele defecte, mai exact axul, semeringul, garniturile, segmenții și rulmenții și se vor curăța. Apoi se va efectua încă o verificare preliminară.

Măsurarea toleranțelor

Se vor măsura absolut toate toleranțele, de la segmenți și compresor până la ax și rotor. Desigur, vor fi verificate și toate elementele de fixare.

Verificarea și corectarea echilibrării

Echilibrarea este absolut necesară deoarece o turbosuflantă se va învârti la viteze foarte mari, așa cum ziceam și în introducere. În lipsa unei echilibrări absolute nu se vor putea evita problemele de rulaj pe viitor.

Echilibrarea turbosuflantei se va realiza computerizat la viteze care depășesc norma de lucru, iar dovada echilibrării optime se va printa direct din sistemul de computerizare. La finalul operațiunilor de recondiționare, clientul va primi dovada acestei operațiuni și garanția.

Verificarea finală

Procesul de verificare finală este reprezentat de adresarea tuturor problemelor. Cu alte cuvinte, vor fi verificate până și filetele șuruburilor, alături de garnituri, segmente și practic toate piesele în mișcare. Orice piesă care nu mai poate fi reparată va fi înlocuită cu una nouă. În cadrul testării finale, se va verifica inclusiv modul de funcționare pe mașină.

Un astfel de proces de recondiționare poate dura până la patru ore, cu tot cu procesul de montare și demontare de pe mașină. Operațiunea de recondiționare va fi în intotdeauna de câteva ori mai ieftină decât achiziționarea unei turbine noi.

Nu uita să-i întrebi pe specialiști ce vei putea face pe viitor pentru a evita stricarea turbinei. Aceștia te pot informa în legătură cu un set de reguli de bun simț pe care să le respecți.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!