RESURSA NATURALA NUMARUL 1 IN ROMANIA SE AFLA IN POIANA CAMPINA

Publicat pe 6 Aprilie 2021
Factorul natural de cură are întotdeauna multiple beneficii pentru cei care apelează la o recuperare medicală într-o zonă ferită de agitaţia urbană, propice pentru relaxare şi vindecare.

La Poiana Câmpina s-a descoperit un izvor cu apă sarată încă din anul 1500, de pe vremea lui Vlad Voievod. Izvorul există şi acum şi a fost captat până în baza de recuperare medicală Sanconfind, unde apa este folosită în bazine sau căzi pentru exerciţii multiple, sub atenta recomandare medicală.

Proprietăţile curative ale apei au fost analizate prima dată în anul 1900, când s-a construit şi prima instalaţie de captare a apei sărate. Apa minerală de la Poiana, de mare concentraţie, clorurată, sodică, hipertonă, provine din izvoarele naturale situate în locul numit Măgura şi se foloseşte încă din 1907.

In trecut Poiana Câmpina a fost denumită Poiana Sării, tocmai datorită acestui izvor care transporta apa lui binefacatoare într-un bazin în aer liber ce nu se mai foloseşte în prezent.

Insă un tratat din anul 1956 denumit “Indreptar pentru trimiteri la cura balneoclimaterică” , editura Medicală, vorbeşte de calităţile apei sărate din Poiana Câmpina, care pe vremuri, era considerată staţiune sezonieră. Factorii de cură erau apa sărată şi nămolul. Izvorul era aşezat într-o zonă cu climat de cruţare, precum dealurile câmpinene. Indicaţiile terapeutice amintite erau: afecţiuni ale aparatului locomor, ale sistemului nervos periferic şi afecţiuni ginecologice. Incă de pe atunci existau instalaţii pentru băi minerale reci, de aero şi helioterapie şi de fizioterapie.

In prezent , în baza de recuperare medicală Sanconfind se fac proceduri de hidrokinetoterapie cu ajutorul apei sarate de izvor , incălzite, provenite din izvorul local, captat. Terapeuţii sunt profesori de cultură fizică medicală şi concep exerciţii speciale, cu mişcări controlate, pentru a respecta fiecare diagnostic în parte. Terapia poate fi individuală sau de grup, cu recomandarea medicului de recuperare. De asemenea, de o baie sărată caldă in bazinele aflate în interior, poate beneficia oricine, pentru relaxare şi detoxifiere, cu întărirea sistemului imunitar.

Mineralizarea totală a apei sărate este uriaşă: 321.889 miligrame/litru, sau 321,8 g/l. Pe lângă clorura de sodiu (sare), apa conţine numeroase elemente binefăcătoare: sulfaţi, bicarbonaţi, calciu, magneziu, potasiu, brom, fier. Concentraţia apelor folosite pentru recuperarea medicală a pacienţilor Sanconfind în Poiana Câmpina, întrece de 4 ori lacul Techighiol (80g/l) şi alte ape curative din ţară.

O paletă de diganostice se pot întâlni în secţia de recuperare medicală Sanconfind. Multe au fost rezolvate cu ajutorul apei sărate: boli degenerative reumatismale, reumatism inflamator abarticular, sechele posttraumatice, boli ginecologice, procese inflamatorii locale. De curând la Sanconfind este posibilă şi recuperarea post-Covid printr-o serie de proceduri medicale ce fac parte dintr-un program mai amplu.

Scopul bazei de recuperare Sanconfind urmăreşte principiile lui Hipocrate:” îngrijirea atentă a bolnavilor spre folosul lor, după puterile şi priceperea personalului medical, fără răutate şi nedreptate, cu practicarea meşteşugului vindecării bolnavilor în nevinovăţenie şi curăţenie.”

La Centrul Medical Sanconfind se poate adresa orice pacient cu nevoi de recuperare a unei boli osteo-articulare, inclusiv copiii. Există o mare diversitate de proceduri medicale care se pot accesa în urma consultului de specialitate şi se pot adăuga băilor cu apă sărată. Dintre acestea enumerăm: gimnastica medicală (kinetoterapia), masajul, fizioterapia, terapia de recuperare post-Covid. La procedurile din baza de tratament se pot adăuga investigaţii imagistice (RMN, Ecografie, CT) sau analize de laborator, în acelaşi centru multidisciplinar.

Domenii: Afaceri

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!