Rețeta: află cum să pregătești cel mai gustos batog de pește!

Publicat pe 10 Noiembrie 2020
Ești amator de pește și ai epuizat deja toate rețetele pe care le aveai?

Atunci poți încerca să pregătești un batog de pește acasă! Este vorba despre un preparat delicios, care poate fi servit întregii familii și care îți va aduce aminte cu siguranță de gustul din Delta Dunării.

Ce ingrediente îți trebuie pentru a pregăti un batog de pește?

Primul pas pe care trebuie să îl faci este acela de a cumpăra toate ingredientele necesare pregătirii batogului:

• file de crap sălbatic, preferabil dezosat și depielițat;

• sare și zahar, după gust;

• piper verde boabe.

Cum să pregătești peștele?

Dacă nu vrei ca batogul să aibă oase, asigură-te că îl eviscerezi foarte bine. Mai mult, poți îndepărta capul, dacă vrei să fie cât mai ușor să te bucuri de acest preparat, însă ai și posibilitatea de a lăsa peștele întreg. Spală-l foarte bine la interior, iar apoi îndepărtează pielița de pe burtă. Ai grijă să scoți tot sângele care, în general se adună pe șira spinării, iar dacă peștele este prea mare, îl poți desface în fileuri și îl poți tăia în bucăți.

După ce ai trecut de acești pași, este important să ții peștele în apă rece, cu puțină sare circa jumătate de oră. Schimbă apa de 2 – 3 ori în acest interval, pentru a te asigura că peștele se curăță foarte bine.

Ce trebuie să faci după ce scoți peștele din apă?

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este acela de a șterge peștele foarte bine cu prosoape de hârtie: în acest fel îl usuci eficient, până când este gata să presari pe deasupra sare de mare, preferabil neiodata. Pune sare din plin, întrucât aceasta dă preparatului un gust deosebit. Mai apoi, lasă peștele la rece pentru aproximativ 12 – 24 ore: în acest timp, peștele își trage exact cantitatea de sare de care are nevoie. Mai mult, peștele se usucă și se deshidratează frumos. La final, îl poți spăla cu puțină apă rece și îi poți lega coada cu o sfoară.

Cum trebuie să afumi corect peștele?

Când vine vorba despre cum să afumi corect peștele, trebuie să ții cont de faptul că acest procedeu trebuie făcut doar la rece vreme de aproximativ 6 – 7 zile. După această perioadă, poți începe să îl afumi la cald pentru 5 – 6 ore, iar apoi combinat: 5 zile la fum rece, iar 2 ore la fum cald. Ai grija să întorci peștele din când în când, pentru a te asigura că se gătește pe toate părțile.

Care sunt avantajele de care ai parte când consumi pește?

Extrem de sățios și gustos, peștele îți oferă numeroase beneficii atunci când îl consumi regulat. De exemplu, este bine să iei în considerare că peștele este bogat în acizi grași nesaturați, dar și în Omega-3. Mai mult, astfel oferi organismului și necesarul de vitamina A, D și B de care are nevoie, precum și minerale esențiale, precum fierul, iodul, seleniul și zincul. Medicii susțin inclusiv faptul că peștele este recomandat pentru îmbunătățirea vederii, dar și pentru buna funcționare a creierului.

Alege cu grija preparatele pe care le consumi atunci când îți este pofta de pește. De exemplu, te poți orienta către rapane: deltaica.ro/produse/rapane-deltaica-marinate-in-ulei-cu-usturoi/ proaspete, fructe de mare sau pești din România. Dacă la un moment dat nu ai starea necesară pentru a-ți pregăti singur peștele, poți accesa site-ul Deltaica.ro și îți poți comanda de aici tot ce îți dorești! Magazinul online îți pune la dispoziție o gamă variată de produse marinate și afumate, toate de calitate și extraordinar de gustoase!

Date de contact:

Telefon: 0729995529

E-mail: vanzari@deltaica.ro

Domenii: Retail

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!