Revista Știința & Tehnica cheamă societatea civilă la normalitate și educație - 100 din noua colecție!

Publicat pe 10 Noiembrie 2020
Vineri, 6 noiembrie, de la ora 10:30, la Academia Română a avut loc lansarea numărului 100 al celei mai longevive reviste românești dedicate științei, tehnologiilor moderne, astronomiei, cercetării științifice - relansată acum 10 ani în online și format print modern.

Împreună cu numărul aniversar din noua serie a avut loc și lansarea oficială a proiectului: „Un club de știință în fiecare liceu, O seră în fiecare școală”.

Scopul proiectului „Un club de știință în fiecare liceu” este sprijinirea acelor profesori vizionari și pasionați de știință, precum și atragerea unui număr mai mare de elevi către studiul materiilor reale și al științei moderne. Și cum știința nu poate fi ruptă de artă, cele aproximativ 1.500 de cluburi Stiință&Tehnică pe care echipa S&T le planifică, vor fi cu siguranță STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics – Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică).

Primii pași au fost deja făcuți: TOATE LICEELE ROMÂNIEI sunt abonate la Știință & Tehnică!

Cea de-a doua componentă a proiectului, „O seră în fiecare școală”, încurajează dotarea tuturor sălilor de clasă cu plante, care să purifice aerul nu doar de dioxid de carbon, ci și de compușii toxici volatili. Proiectul a fost dezvoltat pornind de la un studiu publicat de NASA.

Proiectul va fi patronat de Ministerul Tineretului și Sportului, cu sprijinul universităților și facultăților de Agricultură și Horticultură din România, al grădinilor botanice, al Academiei Agricole și Silvice, al Academiei Oamenilor de Știință, ASE și al tuturor instituțiilor interesate de schimbarea în bine a României.

Revista Știință&Tehnică cheamă societatea civilă să lupte pentru normalitate și educație.

Au fost prezenți la lansare alături de echipa redacțională: cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, academicienii Răzvan Theodorescu și Nicolae Zamfir, jurnalistul de știință Alexandru Mironov, profesorii Andreea Paul (ASE), Irina Gheorghe (Universitatea București), Tudor Prisecaru (Politehnica București), Ovidiu Jerca (Facultatea de Agronomie București), medicul Radu Dop, antreprenorii Simona Bișboacă și Cătălina Pop.

“Scopul Carpat Energy este să aducă rezultatele cercetării științifice și ingineriei la beneficiarii acestora, mai ales în domenii cum ar fi educația și agricultura pentru a pregăti și păstra un stil de viață responsabil și sustenabil.” - Cătălina Pop, Carpat Energy.

Dacă doamna Cătălina Pop a prezentat două idei care ajută planeta să elimine din poluarea aerului – este vorba despre kitul mobil cu panouri fotovoltaice destinat evenimentelor și localităților aflate în zone defavorizate, precum și kitul mobil cu panouri fotovoltaice destinat irigării, cercetătoarea Simona Bișboacă a vorbit despre unul dintre cei mai puternici antioxidanți, 100% natural, extras din sâmburi, o invenție medaliată internațional, precum și despre Apiphen – un antibacterian de 60 de ori mai puternic ca mierea de Manuka.

Reacțiile cu privire la inovațiile în materie de energie au adus un plus în prezentarea kiturilor mobile fotovoltaice, aflate în plin proces de dezvoltare:

"Multumesc frumos, doamna Pop, micile invenții pe care le aveți în industria aceasta sunt față în față cu titanii pur și simplu" - Alexandru Mironov, jurnalist de știință.

"Sper să colaborăm pe viitor în legătură cu panourile fotovoltaice, este un concept actual și în curs de dezvoltare pe plan mondial"- Ovidiu Jerca, Cercetător la USAMVB.

Click pentru a vedea detalii despre kitul fotovoltaic mobil.

 Câteva date despre revista cu care am crescut cu toții:

➢ Este cea mai veche revistă de popularizare a științei din România! În 2019, a sărbătorit 70 de ani de existență neîntreruptă sub acest nume și 135 de ani de la apariția Ziarului călătoriilor și al întâmplărilor de pe mare și uscat.

➢ Toate liceele României sunt abonate la revista Știință & Tehnică.

➢ În cele 3 orașe cele mai afectate de poluare, București, Brașov și Cluj, există parteneriate cu ONG-uri dedicate dezvoltării sustenabile și protejării mediu, ba chiar și un exemplu de bune practici: o primă seră activă într-o școală, care este gestionată nu oricum, ci prin AI (inteligență artificială).

➢ Numărul 100 vine la pachet cu dosarul Seniorii Științei & Anticipației: Isaac Asimov („Fundația”), Ray Bradbury („Fahrenheit 451”, ”Cronici marțiene”) și Frank Herbert („Dune”). Toți trei împlinesc anul acesta exact un secol.

➢ Se pot face abonamente online la revista print de colecție sau se poate citi revista online (cu doar 10 lei/număr). Detalii pe website-ul revistei: www.stiintasitehnica.com.

Domenii: Energie, Educatie

CRIS DIGITAL BRANDING SRL

Branziba (cunoscuta anterior ca Brandion Agency) este o agentie performanta de branding si marketing. Ai nevoie de mai multi clienti? Contacteaza-ne!

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!