Rezistenta, dar suficient de moale in acelasi timp? Afla despre caracteristicile unei pardoseli cauciuc si avantajele ei

Publicat pe 18 Decembrie 2018
Cauciucul este intalnit in foarte multe proiecte in ziua de astazi fiind atat flexibil cat si foarte rezistent. Intalnim din ce in ce mai multe pardoseli cauciuc in diferite locuri cu trafic si activitati intense, atat datorita rezistentei foarte bune pe care cauciucul o are, cat si datorita flexibilitatii deosebite in materie de stil.

Profesionistii cunosc faptul ca pardoselile de cauciuc nu sunt doar o alternativa rapida la alte tipuri de pardoseli, ci mai degraba elemente foarte avantajose pe care tot mai multi le descopera. Pardoselile din cauciuc sunt pur si simplu foarte rezistente si usor de intretinut, fiind foarte cautate pentru spatii de joaca, sali de sport, subsoluri sau spatii industriale.

Pentru a va convinge de utilitatea unor pardoseli cauciuc, vom trece in revista principalele caracteristici ale acestora:

Gradul de rezistenta

Pardoselile cauciucate sunt cunoscute pentru rezistenta lor. Aceasta rezistenta se refera atat la durabilitatea in timp, cat si la modul in care pardoseaua rezista la diferiti factori (conditii de mediu, impacturi etc.). Pardoselile poliuretanice cu granule de cauciuc pot rezista la fel de bine chiar si zeci de ani daca au o caliate inalta si sunt intretinute cum trebuie!

Usurinta intretinerii

Pe langa faptul ca aceste pardoseli cauciuc au o rezistenta mult mai mare la pete si la degradarea din punct de vedere estetic, acestea pot fi intretinute usor. Curatarea se face cat se poate de simplu, uneori doar cu apa, iar procedee suplimentare cum ar fi lustruirea se realizeaza si ele fara mari batai de cap.

Elasticitatea

Granulele de cauciuc si cauciucul tartan ne ajuta sa obtinem podele rezistente dar moi. Acest lucru este extrem de important in salile de fitness, salile de sport sau spatiile de joaca, spre exemplu. Ba mai mult, aceste materiale sunt foarte des utilizate pentru a realiza benzile de alergare in complexurile sportive.

Sunetul produs

Din moment ce cauciucul este elastic si moale, acesta nu produce zgomot cand pasim pe el. Pe langa asta, este mult mai putin probabil ca lucrurile pe care le scapam pe pardoseli cauciuc sa se sparga sau sa produca zgomot.

Impermeabilitatea

Majoritatea pardoselilor cu cauciuc in componenta au o rezistenta foarte mare la apa si la umezeala in general. Evident, impermeabilitatea duce la un nivel mult mai inalt de durabilitate, aceste pardoseli cauciuc pastrandu-si starea pentru foarte mult timp.

Aplicare

Indiferent de configuratie, pardoselile din cauciuc sunt usor de instalat. Cele sub forma de dale se monteaza foarte usor, iar pardoselile poliuretanice turnate se aplica fara probleme si se usuca foarte repede daca temperatura mediului este potrivita.

Pe langa toate aceste avantaje, este util sa mentionam ca pardoselile de cauciuc sunt favorabile atat pentru spatiile interioare, cat si pentru cele exterioare, spre deosebire de alte tipuri. Putem practic monta pardoseli cauciuc peste aproape orice suprafata, fie ea tare, moale, denivelata sau dreapta. De asemenea, acestea pot fi personalizate in functie de preferinta, pentru a obtine suprafete atat rezistente, cat si aspectuoase.

Pasul spre pardoseli cauciuc rezistente

Echipa Milucon va sta la dispozitie aici  cu servicii profesionale de construire, realizare sau montare de elemente cum sunt pardoselile, betoanele, termoizolatiile, hidroizolatiile sau chiar terasele verzi. Avantajele enumerate v-au convins? Milucon este compania perfecta pentru indeplinirea unui astfel de proiect datorita experientei foarte bogate.

Specialistii Milucon realizeaza de peste 10 ani cu dedicare si profesionalism orice fel de proiect, oferind asistenta specializata completa pe toata durata colaborarii!

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →