Rezultate financiare solide în trimestrul doi din 2018 pentru Asseco SEE

Publicat pe 14 August 2018
Q2 2018 • Veniturile din vânzări s-au ridicat la 37 milioane EUR, în creștere cu 4% o Creștere cu două cifre a veniturilor din vânzări în divizia Integrare Sisteme – venituri în sumă totală de 14,9 milioane, în creștere cu 12% • EBIDTA în sumă de 6,8 milioane, în creștere cu 4% • Rentabilitate operațională de 11% H1 2018 • Veniturile din vânzări s-au ridicat la 70,1 milioane, în creștere cu 5% o Creștere cu două cifre a veniturilor din vânzări în divizia Plăți – venituri în sumă totală de 29,1 milioane EUR, în creștere cu 15% • EBIDTA în sumă de 12,5 milioane EURO, în creștere cu 7% • Rentabilitate operațională de 10% • Profitul net totalizează 6,3 milioane EUR, în creștere cu 4%

București, 14 august 2018: Asseco South Eastern Europe Group, (WSE: ASEECOSEE, ASE) și-a anunțat rezultatele financiare pentru al doilea trimestru și rezultatele la jumătatea anului pentru anul 2018, conform cărora compania a înregistrat o creștere de 5% a veniturilor din vânzări în comparație cu prima jumătate a lui 2017, ajungând la 37 milioane EUR în al doilea trimestru și la 70,1 milioane după șase luni din anul 2018.

Cea mai mare creștere a veniturilor din vânzări în prima jumătate a lui 2018 a fost înregistrată în divizia Plăți, în valoare de 29,1 milioane EUR, în creștere cu 15% (3,7 milioane EUR) în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare parte a fost generată de linia de întreținere ATM-uri. Veniturile din vânzări în divizia Integrare Sisteme în prima jumătate a lui 2018 au totalizat 24,6 milioane EUR, ceea ce înseamnă cu 165k EUR mai mult decât după primele șase luni ale lui 2017. Însă în al doilea trimestru al lui 2018, aceeași divizie a înregistrat cea mai mare creștere procentuală a veniturilor din vânzări, de 12%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, generând venituri de 14,9 milioane EUR. Pe de altă parte, divizia Banking a avut vânzări ceva mai mici în prima jumătate a lui 2018 decât în primele șase luni ale anului 2017, fiind în scădere cu 2% și totalizând 16,5 milioane EUR.

- Rezultatele financiare ale Grupului ASEE în al doilea trimestru al lui 2018 sunt comparabile cu aceeași perioadă a anului trecut, în concluzie un trimestru foarte bun. Mă bucur că aceasta s-a datorat diviziei Integrare Sisteme, dar și performanței, consecvent foarte bună, a diviziei de Plăți, mai ales a liniilor responsabile cu întreținerea POS-urilor și procesarea cardurilor. O altă știre demnă de menționat este faptul că ne-am extins oferta pe Plăți cu noua rețea ATM MoneyGet – rețea proprie independentă, desfășurată în destinații turistice din Croația și Muntenegru. Fiind însă abia lansată, rezultatele rețelei MoneyGet se vor vedea în viitor – a comentat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Profitul operațional al ASEE Group după primele șase luni ale lui 2018 a rămas similar cu profitul operațional din prima jumătate a lui 2017 și a fost în valoare de 7,3 milioane EUR, în creștere cu 1%. Cea mai mare creștere la nivel de profit operațional – 33% în comparație cu perioada corespunzătoare a anului trecut – a fost generată de divizia Plăți și a avut o valoare de 4,6 milioane EUR, compensând scăderile în celelalte două unități ale Grupului ASEE.

Rentabilitatea operațională a ASEE Group în prima jumătate a lui 2018 a ajuns la 10%. Profitul net după primele 6 luni ale anului 2018 a totalizat 6,3 milioane EUR, în creștere cu 4% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania a anunțat o valoare de 124,4 milioane EUR în comenzi neprelucrate pentru 2018, în creștere cu 10% în comparație cu 2017.

Despre Asseco SEE

Grupul Asseco SEE este una din cele mai mari companii de IT din zona de producție și implementare de soluții software proprii și servicii în regiunea Europei de Sud-Est și Turciei. Compania oferă soluții ICT pentru diferiți piloni din industrie, inclusiv sectorul financiar, sectorul de plăți, administrație publică și telecomunicații. Din octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) sunt tranzacționate la Bursa de Valori din Varșovia. Grupul Asseco SEE are peste 1500 de angajați în 13 țări. Cele mai multe dintre cele 15 cele mai mari bănci din Europa sunt deja clienți ai Asseco SEE. https://see.asseco.com

Domenii: IT

SC INTELIPR SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →