Romania are pe piața cel mai scump vin de nisa

Publicat pe 4 Decembrie 2017
Facut din soiuri alese, vinul este produs doar in editie limitata

Bucuresti, 20 noiembrie: Cel mai scump vin romanesc a intrat pe piata .

Obtinut din soiuri atent selectionate si supus unei proceduri indelung studiate,

Sforile / Fintesti „8” aduce pe masa cunoscatorilor o sticla de vin rosu, sec, un Shiraz(syrah) maturat in baricuri de stejar romanesc, timp de doi ani. Pretul de achizitie al vinului produs de cei de la 1000 de chipuri  este de 1450 de lei/sticla. Vinul se adreseaza unei categorii aparte, cea a iubitorilor acestei licori magice, amatori de experiente unice, si a fost produs intr-o editie limitata de doar 530 de sticle. 

”Este un vin diferit, care doreste sa dovedeasca ca Romania este capabila sa ofere vinuri exceptionale si este destinat unui iubitor de vinuri dornic sa cumpere altceva. Vinul in sine e o experienta. Iar sticla de “8” reprezinta rezultatul pasiunii noastre pentru vinul de calitate. Piata are nevoie de produse de calitate romanesti ,iar acest vin incununeaza in felurite chipuri pasiunea noastra pentru vinul despre care la un moment dat se poate scrie, fiind reper”, spune Stefan Ionescu, producator al vinului “8”

Pe o piata saturata de vinuri  de volum , producatorii de la  “1000 de chipuri”, si-au dorit, prin lansarea celui mai scump vin local, sa creasca apetitul romanilor pentru consumul vinurilor de nisa, distincte prin calitate si pret. ” Romanii insa au inceput sa faca diferenta intre un vin de volum si unul care merita, cu adevarat sa fie savurat. Sforile/Fintesti “8” este un vin scump, insa, pentru cei care nu isi pot permite, avem alternative cel putin la fel de interesante, create de noi”

 

Aparitie excentrica pe piata vinurilor, producatorii de la “1000 DE CHIPURI” folosesc struguri cultivati in podgoria proprie de 63 de hectare care se aseaza linistit pe colinele din Fintesti, zona viticola Dealu Mare. Povestea  vinurilor  a inceput in 2007, cand au achizitionat primele pamanturi de la localnici. De atunci, in primavara fiecarui an au fost plantate cu grija soiuri rosii  si albe:  Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz , Feteasca Neagra si  Feteasca Alba, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca. 2011 a fost primul an de recolta, iar in 2012 au aparut vinurile 1000 de chipuri: Cantea ,Luscan, Iordache. Vinuri care poarta numele si chipul persoanelor de la care cumparasera terenul “Ne straduim cu fiecare produs aparut de atunci sa promovom calitatea si nu cantitatea , chiar daca asta a insemnat ca abia dupa 10 ani de cand ne ocupam de vie si vin sa ne putem acoperi cheltuielile anuale“ spune Stefan Ionescu, “iar despre acoperirea investitiei mai discutam peste vreo inca 10 ani”.

 

In aceeasi colectie denumita Sforile Fintesti , alaturi de “8” se regaseste “7 “ un cupaj de Shiraz si Feteasca Neagra, produs intr-o editie de 550 de sticle, avand pretul de 1100 lei, precum si „FN14” o feteasca neagra speciala imbuteliata in 4000 de sticle, cu pretul de 240 de lei .

Atat “8” cat si “7” sunt vinuri produse in editie limitata, exclusiviste, asa ca toti cei care doresc sa le cumpere trebuie sa se inscrie pe o lista  la adresa 1000dechipuri@gmail.com . Toate celelalte vinuri produse sub marca “1000 de chipuri” pot fi gasite in cele doua wine-baruri din strada 11 iunie, nr. 17 si din incinta Hotel Caro, strada Barbu Vacarescu, nr. 164A. Detalii suplimentare la numarul de telefon 0756711296  sau pe Facebook : 1000 de chipuri wine bar.

Domenii: Afaceri

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!