Romania, asa cum o vad strainii

Publicat pe 7 Iunie 2019
Cand pleci sa vizitezi o tara straina, ai, de obicei, niste asteptari cu privire la ce vei gasi acolo: oameni, cladiri, peisaje, cultura, etc. Asteptari au si strainii care vin sa viziteze Romania si care au auzit despre peisajele noastre minunate si despre zonele incarcate de istorie.

Bucurestiul este primul oras din Romania pe care strainii il viziteaza de obicei, iar aplicatia online harta Bucuresti este ajutorul ideal de care au nevoie toti cei care vin pentru prima data aici, dar si pentru cei care au nevoie de un ghid pentru a se orienta.

Cateva zile sunt suficiente pentru a-ti face o parere despre un oras si implicit, despre o tara, dar la un nivel foarte general. Referitor la Romania, ar trebui ca o persoana sa viziteze cate un oras din fiecare regiune pentru a-si putea face cu adevarat o parere despre tara noastra, iar multi dintre straini chiar aleg sa viziteze mai multe orase intr-un singur concediu atunci cand vin in Romania, mai ales ca orasele sunt foarte diferite intre ele in functie de influentele tarilor vecine, de trecutul istoric si de conditiile geografice.

Strainii au o parere despre Romania chiar si fara sa o viziteze, formata prin interactiunea cu romanii imigranti in tarile lor sau prin notoritatea unor personalitati sau persoane din tara noastra. Cert este ca Romania are parte si de opinii negative si de opinii pozitive din partea strainilor.

Opiniile negative sunt o urmare a prejudecatilor si a generalizarilor. Din pacate, stirile negative care prezinta infractiuni comise in strainatate de unii cetateni romani, precum si comportamentul necivilizat pe care unii romani plecati in strainatate il au au avut ca rezultat crearea unei impresii neplacute despre romani in randul strainilor.

Pe de alta parte, cazurile de romani muncitori sunt mult mai numeroase fata de cazurile romanilor care nu fac cinste tarii. Strainii vorbesc despre poporul nostru ca despre unul muncitor si solidar, cu oameni care au simtul umorului si sunt optimisti. De altfel, romanul este vazut ca o fire petrecareata si care se bucura de viata.

Romania, in schimb, este vazuta de straini ca o tara unde, din punct de vedere turistic si geografic, exista de toate: multe cladiri istorice, munte, paduri, mare. Multi dintre ei, in functie de tara din care provin, sunt surprinsi ca in tara noastra se mananca mult. La noi, ospitalitatea fata de vizitatori consta in pregatirea unei mese pline cu bunatati, mai ales de Craciun, de Paste si la aniversari sau petreceri. Din acest motiv, strainii cred, in general, ca la noi se mananca bine si gustos si ca oamenii sunt foarte primitori.

Domenii: Turism

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!