”Sălile de sport sunt sigure și ar trebui să rămână deschise!”

Publicat pe 29 Septembrie 2021
De la începutul pandemiei, sectorul de health & fitness trece printr-o perioadă dificilă. Numeroasele restricții, dar și lipsa susținerii concrete a autorităților pentru acest sector a pus la încercare cluburile de sport din toată țara.

În acest context, mai mulți reprezentanți ai centrelor de fitness din România au fondat asociația Romania Active, Asociația Română de Health & Fitness (RHFA), o inițiativă care are drept scop promovarea intereselor organizațiilor care activează în domeniu, cât și promovarea mișcării și sportului în rândul românilor.

Potrivit lui Alexandru Lascăr, Președinte Executiv al Romania Active și Managing Partner al Stay Fit Gym, sălile de sport sunt un mediu sigur și ar trebui să rămână deschise în perioada pandemiei.

”Sălile de sport sunt sigure și ar trebui să rămână deschise în perioada pandemiei. Prin intermediul Romania Active cerem autorităților să includă pe lista Serviciilor Esențiale și sălile de sport și fitness, iar activitățile acestora să nu mai fie suspendate în cazul în care incidența depășește 6 cazuri COVID la 1000 de locuitori”, spune Alexandru Lascăr.

Studiile medicale demonstrează faptul că exercițiile fizice susțin sănătatea populației, mai ales în contextul în care România se confruntă cu cel mai puternic val pandemic de până acum.

Un nou studiu publicat de British Journal of Sports Medicine realizat de cercetători de la Kaiser Permanente Fontana Medical Center la Universitatea California, San Diego au descoperit că pacienții Covid care practicau sport în mod regulat înainte să se infecteze au avut mai puțină nevoie de spitalizare decât pacienții care nu practicau sport.

Studiul a analizat datele de la aproape 50.000 de pacienți adulți din California diagnosticați cu Covid-19 din ianuarie 2020 până la sfârșitul lunii octombrie 2020, așa cum precizează CNBC.com, care citează studiul mai sus menționat.

Totodată, Președintele Executiv al Romania Active și Managing Partner al Stay Fit Gym afirmă că măsurile de închidere a centrelor de sport în localitățile în care incidența depășește 6 la 1000 de locuitori nu sunt menite să ajute populația, cât nici sectorul de health & fitness.

”Faptul că centrele de sport se închid la o incidență peste 6 la 1000 de locuitori este o pierdere pentru toată lumea. În primul rând pentru oamenii care își doresc să rămână activi și să-și întărească sistemul imunitar ca să lupte mai ușor cu virusul, iar în al doilea rând pune o și mai mare greutate pe sectorul de health & fitness care deja a fost foarte încercat încă de la începutul pandemiei”, afirmă Alexandru Lascăr.

Accesul în centrele de fitness se face pe baza certificatului verde

În plus, acesta spune că oricum accesul în centrele de fitness se face pe baza certificatului verde, deci riscul ca cineva să se infecteze făcând sport este unul extrem de redus.

”Noi lucrăm deja cu persoanele vaccinate sau testate. În centrele de fitness se intră pe baza certificatului verde, care atestă că persoana a trecut prin boală, este vaccinată cu schema completă sau este testată. Deci lucrăm cu oameni sănătoși care își doresc să facă mișcare, care își doresc să fie sănătoși. Faptul că autoritățile ne obligă pentru a 3-a oară să ne închidem porțile pune o mare greutate pe noi, mai ales că, în toată această perioadă, nu a existat niciun plan de susținere al domeniului nostru. Nimeni nu s-a gândit până acum că domeniul health & fitness chiar este unul esențial, atât pentru sănătatea românilor, cât și pentru sănătatea economiei românești”, a concluzionat Alexandru Lascăr, Președinte Executiv al Romania Active și Managing Partner al Stay Fit Gym.

Cei nouă membri fondatori ai Romania Active sunt: Stay Fit Gym, World Class, Viva Sports Club, SmartFit, Stejarii Country Club, 4Moving, Elite Gym, Lotus Sport, Habit 30 Fitness. Aceștia s-au angajat să contribuie la creșterea activității sectorului de health & fitness de la o rată de penetrare de 4,2% la peste 7% membri activi din populația română, până în 2025.

Platforma online Romania Active și codul de practică Romania Active au fost lansate în septembrie 2021.

Domenii: Lifestyle

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!