Sa cumparam sau nu masini din Germania?

Publicat pe 7 Februarie 2019
Trendul masinilor cumparate direct din Germania nu mai este o noutate in tara noastra. Mai ales in cazul autoturismelor rulate, exista convingerea ca Germania reprezinta sursa ideala. Exista insa si riscuri la care ne supunem? Care sunt masurile de precautie pe care e necesar sa le avem in vedere?

Este necesara o simpla cautare online pe baza sintagmei auto Germania pentru a observa ca oferta este una cuprinzatoare. Preturile sunt tentante de cele mai multe ori, insa prima intrebare care apare se refera la alegerea vanzatorului. Cumparam masina de la o persoana fizica sau de la un comerciant autorizat?

Cum sa te orientezi atunci cand cauti oferte „auto Germania”

Daca va ganditi sa achizitionati o masina second hand, stiti cat de complex poate fi procesul de selectie. Acest lucru este cu atat mai adevarat daca intentionati sa cumparati o masina pentru prima data. Exista multe lucruri de avut in vedere atunci cand cumparati o masina rulata, iar de cele mai multe ori este util sa apelati la ajutorul unor specialisti.

Este bine de stiut faptul ca daca veti ajunge intr-o litigiu cu un comerciant german, este dificil sa castigati daca nu sunteti dispus sa introduceti o actiune civila impotriva comerciantului in instanta germana. Ce e de facut?

Verificati masina inainte de cumparare

Asigurati-va ca autovehiculul este testat de o organizatie independenta sau de un centru de testare inainte de a-l cumpara. Testarea este primul si cel mai important pas inainte de orice achizitie de vehicole.

Verificati toate documentele masinii

Pentru a putea inregistra orice tip vehicul din categoria auto germania, aveti nevoie de inregistrarea initiala sau de un certificat de conformitate.

Documentele de mai jos trebuie furnizate de comerciant atunci cand cumparati o masina:

Cereri de inregistrare (partea 1 si partea 2)

Ccartea de service

Ghidul de utilizare

Protocolul de inspectie

Protocolul de verificare a gazelor de esapament

Se recomanda verificarea informatiilor privind kilometrajul din cartea de service si din protocolul de inspectie.

Masina trebuie inregistrata pentru export

Inainte de a conduce masina acasa, trebuie sa fie inregistrata pentru export. In plus, aveti nevoie de o asigurare de export, numita asigurare de trafic. Comerciantii de masini pot fi adesea de ajutor in acest sens. Aflati insa daca dealerul auto va taxeaza pentru acest serviciu.

Nu uitati de placile de export. Acestea sunt albe cu caractere negre si un camp rosu pe partea dreapta unde se imprima data de expirare (luna si anul).

In general, autoturismele second-hand trebuie identificate de un organism specializat (Kfz-Zulassungsstelle/Straßenverkehrsamt). Veti primi placi de export doar daca autovehiculul are un certificat valid de inspectie a vehiculului si un certificat de verificare a gazelor de esapament.

Pe langa aceste aspecte, exista si o serie de pasi pe care ii puteti lua in considerare pentru a evita cumpararea unei masini care a fost grav avariata, furata sau modificata ilegal. Realizarea unor verificari adecvate va poate ajuta sa economisiti timp si bani.

Auto Germania? Iata o solutie de incredere si avantajoasa

Asadar, procesul de achizitionare auto Germania poate fi dificil. O solutie pentru a va debarasa de toate aceste etape este sa apelati aici  la serviciile unui dealer de masini. In acest sens, Auto Geist va sta la dispozitie cu toate informatiile necesare pentru realizarea unui achiztii avantajoase.

Dincolo de a gama variata de autoturisme, Auto Geist ofera garantia kilometrilor reali, certifica faptul ca masina are toate actele in regula, are inspectia tehnica la zi si nu a fost implicata in accidente. Pentru extra siguranta, veti beneficia si de service garantat pentru o perioada de 12 luni. Pentru detalii suplimentare despre oferta Auto Geist va invitam sa consultati pagiina web autogeist.ro.

Domenii: Auto

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →