Sărbătoarea înotului de la Cluj – Univer România susține un stil de viață sănătos

Publicat pe 6 Noiembrie 2018
Astăzi tot mai mulți oameni tind către un stil de viață sănătos și echilibrat, adoptând în meniul lor produse care nu conțin E-uri și care, în același timp, să încununeze gustul mâncării. Sosurile Univer sunt gata preparate, pregătite atent cu ingrediente naturale, fără aditivi alimentari. Univer a încurajat întotdeauna un stil de viață echilibrat, între o dietă sănătoasă și sport, de aceea, în acest weekend, Univer a fost sponsor al evenimentului de la Cluj, Sărbătoarea înotului, care a avut ca scop educarea publicului larg despre beneficiile acestui sport și importanța unui stil de viață sănătos. Înotul este un sport complex și complet, recomandat pentru toate vârstele, numeroase studii subliniind beneficiile sale asupra sănătății.

Legătura dintre educație și obezitate

Din 1975 obezitatea s-a triplat la nivel internațional. În 2016, peste 1,9 miliarde de adulți cu vârsta de 18 ani erau supraponderali, dintre care, peste 650 de milioane erau obezi. Obezitatea este o boală cronică, care afectează bărbaţi şi femei de toate rasele şi vârstele. Poate fi combătută și prevenită cu promovarea unui stil de viață sănătos și activ. Studiile din ultimii ani arată faptul că există o legătură evidentă între educaţie, informare şi obezitate. În România, în cadrul populației cu puține surse de informare și o educație scăzută, obezitatea depășește pragul de 20% , în timp ce la polul opus, în rândul celor cu acces mai mare la informații și studii superioare, procentul scade până la 12%.

100% natural, de la ingrediente până la gust

Cu o tradiție de peste 70 de ani, Univer oferă clienților săi din întreaga lume cele mai bune și sănătoase sosuri. Ingredientele si modul de procesare sunt atent selectate și  monitorizate, astfel încât rezultatul să fie peste așteptările iubitorilor de gastronomie, care își doresc un gust natural, benefic pentru sănătate.

Univer propune o combinație între locuri geografice și cultura gastronomică. Condimentele Univer sunt create din ingrediente vegetale, totul făcând parte din strategia  sa de dezvoltare. Modelul de aprovizionare a fost dezvoltat de Univer de-a lungul timpului, bazându-se exclusiv pe o rețea proprie de fermieri și producatori.

Stil de viață sănătos și activ

Fie că vorbim de mâncăruri din pește, carne, legume, toate gusturile sunt încununate cu Univer. Un stil activ este întotdeauna încurajat. În cadrul evenimentului , Univer a dorit să sublinieze impactul pozitiv pe care îl are înotul, pe langă folosirea produselor naturale, fără E-uri. 

Înotul te ajută să îți antrenezi mușchii, fără a pune presiune pe scheletul osos, așa cum se întâmplă în cazul celorlalte sporturi: aerobic sau fitness.  Atunci când o persoană este în apă, corpul său suportă doar 50% din greutatea lui.  Când corpul este scufundat până la gât, acesta suportă doar 10% din greutatea sa. De aceea doctorii recomandă înotul pentru toți cei care au probleme cu articulațiile. Spre deosebire de jogging, înotul este de 12 ori mai dificil ca alergarea în aer liber. Acest lucru se datorează faptului că apa are o desitate mai mare ca aerul, ceea ce îl transformă într- un sport de rezistență. De accea înotul dezvoltă uniform și armonios întreaga  musculatură. 

Alte beneficii remarcabile sunt relaxarea, ținerea sub control a greutății, îmbunătățește colesterolului; 90 de minute de înot pe săptămână ajută la arderea în medie a 900 de calorii și reducerea riscului apariției diabetului.

Despre Univer

Univer este un pionier în piața condimentelor încă din 1948, susținând întotdeauna dezvoltarea și promovarea unei culturi gastronomice la nivel internațional. În 1992 de când a apărut pe piața din România, produsele noastre au îmbinat calitatea cu inovația și responsabilitatea. Sloganul corporate, “Noi am ales calitatea! Voi?”, este promisiunea noastră, aceea de a oferi permanent calitate și gust. Cu Univer, condimentele îmbogățesc fiecare bucătărie a lumii, dar și viața, zi de zi. Mai multe detalii și rețete cu produse Univer se pot găsi pe www.univer.ro

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →