Scaunul bebelusului hranit cu lapte praf Humana – cand ai motive sa te sperii?

Publicat pe 1 Septembrie 2020
Parintii bebelusilor hraniti din primele zile de viata cu lapte praf Humana se pot ingrijora din diferite cauze, din cele mai banale, care tin inclusiv de scaunul acestora. Toti parintii isi doresc ca bebelusii lor sa aiba o evolutie cat se poate de normala si sa nu existe niciun impediment care sa ii determine sa isi faca griji.

Parintii trebuie sa se informeze foarte bine in toate privintele, inclusiv in ceea ce tine de scaunul bebelusului. Daca scaunul este normal si bebelusul uda suficient de multe scutece pe zi, atunci totul decurge perfect si bebelusul este sanatos si in crestere. Cu toate acestea, sunt schimbari in scaun sau in urina bebelusului hranit cu lapte praf care pot fi ingrijoratoare si le pot da parintilor de banuit ca este vorba despre o infectie sau o problema mai grava.

Scaunul bebelusului hranit cu lapte praf Humana in primele zile dupa nastere

Mamicile care nu pot sau nu isi doresc sa alapteze din diferite motive si le ofera bebelusilor lapte praf Humana trebuie sa stie cateva lucruri despre scaunul pe care il vor elimina in primele zile, ca sa nu se sperie si sa fuga la pediatru sau neonatolog mai repede decat este cazul.

Scaunul bebelusului va evolua drastic din prima zi de nastere in primele saptamani, cand isi va forma un obicei, o rutina zilnica cu care parintii se vor obisnui. Scaunul bebelusului in primele zile dupa nastere este negru, deoarece bebelusul va elimina meconiu, o substanta groasa, neagra, asemanatoare uleiului de motor, care se afla in intestinele acestuia dinainte de nastere.

Dupa 2-4 zile de la nastere, parintii pot observa scaunele tranzitorii, care sunt de regula verzi si mai putin vascoase decat meconiul. Scaunul bebelusului hranit cu lapte praf, o data cu eliminarea meconiului sunt portocalii, galbene, maro sau verzi. Atata timp cat in scaun nu exista sange, orice culoare este normala.

Cand este constipat bebelusul hranit cu lapte praf?

Comparativ cu scaunul bebelusilor alaptati, scaunul bebelusilor hraniti cu lapte praf este mult mai ferm si are o consistenta asemanatoare untului de arahide. In momentul in care este mai gros de atat, copilul s-a constipat si trebuie consultat un medic pediatru.

Prepararea incorecta a laptelui praf poate fi un motiv pentru care bebelusul se constipa, dar si celelalte alimente pe care parintii le ofera in diversificare.

Scaunul portocaliu, maro sau galben la bebelusii hraniti cu lapte praf – moale sau gros

In cazul bebelusilor hraniti cu lapte praf, scaunul normal este de culoare portocalie, galbena sau maro.

• Scaunul moale de culoare verde, galbena sau maronie este scaun diareic si poate fi semn de infectii sau de alergii. Daca nu este tratat rapid si in mod corespunzator, bebelusul se poate deshidrata.

• Scaunul gros ca pietricelele este semn de constipatie. Constipatia poate fi cauzata de alimentele introduse in diversificare, sensibilitatea la lapte sau la soia si intoleranta la una din componentele laptelui praf.

• Scaunul rosiatic poate fi cauzat de ceva ce copilul a mancat sau a baut, dar si de o infectie bacteriana sau de alergii care provoaca sange in scaun.

• Mucusul in scaunul bebelusului este de cele mai multe ori normal, uneori fiind un semn de infectie.

• Scaunul alv al bebelusului alaptat semnifica faptul ca bebelusul nu digera corect alimentele, iar activitatea biliara si hepatica este scazuta.

Domenii: Educatie

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!