Schimbare majora in soft-ul de bugetare al Retelei de sanatate Regina Maria

Publicat pe 9 Februarie 2018
Cu o singura solutie software, compania de servicii medicale private isi gestioneaza mai usor si mai rapid bugetele si rapoartele financiare. Este vorba despre sistemul CPM de la Senior Software, implementat de Reteaua de sanatate Regina Maria, solutie care integreaza functionalitati de bugetare, planificare si Business Intelligence intr-o singura platforma.

Regina Maria este o companie specializata in acordarea de servicii medicale private, ce deserveste peste 2,2 milioane de pacienti. Aparuta sub forma unui cabinet de cardiologie in 1995, Reteaua Regina Maria este astazi recunoscuta ca fiind lider pe piata serviciilor medicale private din Romania, cu o cifra de afaceri de peste 91 milioane euro in 2016. 

Fiind vorba de o companie cu multiple linii de business, aflata intr-o continua extindere, conducerea Regina Maria a decis sa implementeze solutia CPM cu Business Intelligence integrat, de la Senior Software, pentru eficientizarea intregului exercitiu bugetar si a procesului de consolidare financiara. 

“Am ales Senior Software deoarece ne-a convins ca poate livra specificul bugetar al organizatiei noastre intr-un sistem stabil. Flexibilitatea solutiei ne-a permis sa implementam particularitatile organizatiei noastre in termeni de buget si, totodata, sa definim reguli clare de validare”, a declarat Daniela Petra, CFO Regina Maria. 

Cu noua solutie CPM, toti managerii de buget lucreaza in aceeasi aplicatie si au posibilitatea sa creeze bugete de tipul bottom-up de la nivel de vizita, teste de laborator, segmente de imagistica etc. Sistemul asigura inclusiv monitorizarea in timp real a progresului privind constructia bugetului pentru fiecare responsabil in parte. 

Solutia permite reprezentantilor Regina Maria sa realizeze calculul automat, repartizarea si reconcilierea veniturilor si costurilor din divizia principala catre celelalte divizii operationale. In plus, variatiile de tip ‘PreviousYear vs. BudgetYear’ pentru incasari, cheltuieli si profit pot fi vizualizate grafic si analizate in timp real.  

Sistemul CPM de la Senior Software acopera si nevoia business-ului de consolidare a bugetelor de venituri, costuri, CAPEX si EBITDA la nivel de divizie, campus si companie. De asemenea, echipa Regina Maria poate urmari incadrarea in ipotezele de bugetare impuse de management: valoare vanzare pe categorii de venituri, EBITDA etc. 

“Primul lucru pe care l-am observat dupa implementarea solutiei CPM a fost interfata web intuitiva, dar si o mai mare coerenta in date, validari formale si consolidare a informatiilor. Totodata, procesul de bugetare s-a simplificat datorita capacitatii de initializare a bugetului pe baza istoricului din anul anterior”, a adaugat Directorul Financiar al Retelei Regina Maria. 

Nu in ultimul rand, functionalitatile de simulare si analizele de tip “What-if” din solutia CPM ii asigura operatorului capacitatea de a observa in timp real ce impact ar putea avea pe plan global deciziile din cadrul companiei.  

In prezent, Reteaua de sanatate Regina Maria detine 43 de locatii proprii, 5 spitale, 4 centre de spitalizare de zi, 2 maternitati, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistica si 20 de laboratoare de analiza. De asemenea, operatorul are parteneriate incheiate cu peste 180 de policlinici din tara si detine propria banca de celule stem.  

Printre companiile care folosesc cu succes solutia de management al performantei de la Senior Software se mai numara: Porsche Romania, Romcarbon, Secom, Prodal’94 (producatorul Stalinskaya), Caussade Semences Europa, Grupul Eldon Enclosures, Macro International, Parmafood, Marelvi, Randler, Uniprest Install, Herlitz Romania, Faist Mekatronic, Phoenix Contact si multi altii.     

Despre solutia CPM  

Solutia CPM (Corporate Performance Management) de la Senior Software optimizeaza procesele decizionale ale companiei prin planificarea si controlul performantei afacerii – de la bugetare, planificare si previzionare, pana la analiza profitabilitatii, a indicatorilor cheie ai afacerii sau consolidarea financiara. 

Nefiind necesare cunostinte de programare, utilizatorii pot sa creeze si sa intretina aplicatii in mod autonom, iar interfata extrem de intuitiva a aplicatiei minimizeaza timpul de training si maximizeaza productivitatea individuala. 

Despre Senior Software 

Infiintata in 2003, compania Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori de pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: ERP, BI, CRM, SFA, SCM, CPM, E-commerce, APS si MES. 

• 400+ implementari de succes 

• 14 ani de experienta 

• 140 angajati 

• 42% crestere CA 

Website: https://www.seniorsoftware.ro/ 

Email: office@seniorsoftware.ro   

Domenii: Afaceri

SC Senior Software Agency SRL

Fondată în 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din România cu un pachet complet de soluții integrate. Compania a realizat peste 450 de implementări de succes, utilizând...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!