Școala secolului XXI este flexibilă, autentică, iar părinții fac parte din procesul de învățare

Publicat pe 7 Noiembrie 2020
Rapoartele pe 2020 ale WEF(World Economic Forum) spun că învățarea prin joacă, explorarea, cultivarea abilităților cheie și digitalizarea vor lua curând locul învățatului pe de rost, care și-a arătat inutilitatea. Nevoile și preferințele elevilor, nu ale profesorilor, ocupă primul loc în procesul de învățare modern, iar misiunea adulților este aceea de a se informa permanent.

Este momentul renunțării la memorarea de conținut și îmbrățișarea unei educații prin experiență și joacă, dar și digitalizare. O spune cel mai recent raport pe educație al The World Economic Forum - WEF, dar și mai multe rapoarte ale Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD, care arată că un învățământ modern are nevoie de clădiri flexibile, adaptabile, de o predare care să țină curiozitatea elevilor trează și de părinți care își continuă procesul de învățare, în acord cu pașii de învățare ai copiilor lor.

Un astfel de centru de învățare se va deschide la Cluj - Colina Learning Center, în cadrul Colina Nouă, odată cu începerea noului an școlar 2021 - 2022.

”Am analizat mai multe modele de succes punctuale - Finlanda, Australia, Noua Zeelandă, SUA, și am înțeles că ceea ce lipsește multor sisteme de învățământ naționale, nu doar în România, sunt: un curriculum care evoluează odată cu descoperirile din educație și care să se desfășoare în clădiri flexibile, dar și părinți conștienți că suntem cu toții parte a unui proces permanent de învățare. Anul viitor vom deschide primul centru educațional din România care dezvoltă un sistem de învățare integrat, atât pentru elevi, cât și pentru părinți, într-un spațiu adaptabil, având alături o echipă internațională, profesioniști cu experiență în educație inovatoare pentru copii precum și în dezvoltarea adulților”, spune Andreia Mitrea, CEO la Colina Learning Center, antreprenor în educație cu o experiență de 12 ani.

Rapoartele pe 2020 ale WEF spun că învățarea prin joacă, explorarea, cultivarea abilităților cheie și digitalizarea vor lua curând locul învățatului pe de rost, care și-a arătat inutilitatea. Nevoile și preferințele elevilor, nu ale profesorilor, ocupă primul loc în procesul de învățare modern, iar misiunea adulților este aceea de a se informa permanent. Conform WEF, pentru a-și păstra abilitățile, curiozitatea și cunoștințele proaspete, un adult are nevoie să ”învețe” 101 zile pe an. Colina Learning Center vine cu un concept nou de educație, care se desfășoară într-un spațiu flexibil, având la bază un curriculum integrat, care se adresează copiilor și părinților, în egală măsură.

”Am prieteni care m-au întrebat cum vor ține pasul cu procesul de învățare și evoluție firească a copilului lor. Întrebarea aceasta m-a frământat mult timp. Eu personal am simțit nevoia de a mă afla într-un proces permanent de învățare pentru a putea să fiu un profesionist bun și un adult împlinit. Fie că vrem să recunoaștem sau nu, nu le știm pe toate, iar asta este un lucru foarte bun. Așa am realizat că școala, acest loc cu specialiști în învățare, poate să susțină și dezvoltarea adulților alături de copii. Școala este locul și cadrul perfect unde să învățăm alături de copiii noștri, fiecare în modul cel mai potrivit pentru el, adulții într-un fel, copiii altfel, uneori împreună, alteori separat. Dar învățarea nu se va opri nici pentru copii, nici pentru adulți. Pentru că așa este în viața reală”, spune Andreia Mitrea.

Centrul de învățare Colina Learning Center se construiește în cadrul complexului Colin Nouă din Cluj. La începutul anului școlar 2021 - 2022 vor exista grupe de grădiniță și clasele 1 și 2, la care se vor adăuga anual clasele a 3-a, a 4-a și gimnaziale, urmând ca, în final, să fie acoperite grupele de vârstă de la 18 luni până la 18 ani. Până în anul 2025 va fi construit un campus școlar care va acomoda toate nevoile unei școli de secol 21.

Despre Colina Learning Center

Colina Learning Center este un proiect inovator care dezvoltă o educație de secol 21 în România. Folosește cele mai bune practici educaționale pe plan global și se bucură de o echipă internațională de dezvoltare, cu specialiști din Anglia, România, Scoția și SUA. Colina Learning Center creează un parcurs complet de învățare, de la 18 luni la 18 ani, care va fi acreditat și recunoscut de Ministerul Educației din România.

Are un curriculum holistic pe baza competențelor esențiale pentru a deveni un adult împlinit. Combină cele mai bune practici din educația pentru copii, dezvoltarea adulților și abordările sistemice, organizaționale. Astfel se creează o cultură de învățare solidă la care participă întreaga comunitate școlară: copiii, profesorii și părinții.

Domenii: Educatie

Soimeni Parc SA

Everyone deserves to learn how to thrive in life.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!