Școala verde - beneficiile panourilor solare

Publicat pe 29 Iunie 2020
Pentru majoritatea oamenilor, panourile solare sunt sinonime cu utilizarea rezidențială și comercială. Oamenii au pus panouri solare pe casele lor pentru a acoperi facturile electrice și și-au mărit clădirile comerciale pentru a atrage noi afaceri și „a deveni verde”. Dar ce se întâmplă când panourile solare sunt adăugate la structura școlilor sau universităților? Astăzi, instalațiile de panouri solare din școli devin tot mai populare. În acest sens, utilizarea panourilor solare reduce impactul asupra mediului al acestor instituții și le face mai ecologice și mai prietenoase cu mediul înconjurător. În multe cazuri, universitățile ecologice pot vedea, de asemenea, un nivel de înscriere crescut și un nivel de interes mai mare din partea studenților.

De ce să utilizeze școala panouri solare?

Panourile solare pentru școli au multe avantaje. Pe lângă reducerea amprentei de carbon a unei instituții, panourile solare generează și o mare cantitate de energie. Iată câteva dintre cele mai semnificative beneficii ale panourilor solare pentru școli:

1. Panourile solare funcționează bine pe majoritatea acoperișurilor universitare. 

Majoritatea caselor au acoperișuri înalte, ceea ce poate îngreuna adăugarea panourilor solare. Universitățile și școlile, pe de altă parte, au în mod obișnuit acoperișuri plate, realizate din materiale ideale pentru instalarea panoului solar.

Pe lângă faptul că oferă o mulțime de spații deschise, pentru ca panourile solare să funcționeze la potențialul lor cel mai ridicat, aceste acoperișuri sunt, de asemenea, puțin probabil să prezinte materiale sensibile, precum șindrilele din lemn, care pot face instalarea solară mai dificilă. Întrucât unghiul și materialul acoperișului au un impact major asupra eficienței panourilor solare, aceasta este o veste excelentă pentru orice colegiu sau universitate care dorește să instaleze panouri.

2. Energia solară va reduce costurile lunare pentru școală 

Prețurile la energie electrică au crescut în ultimii zece ani. Deoarece utilizează o cantitate mare de energie electrică, școlile și universitățile au fost unele dintre principalele victime ale creșterii prețurilor.

Din fericire, energia solară este o sursă gratuită de energie, care se găsește din abundență în întreaga lume, iar tehnologia avansată și instalatorii calificați au făcut-o și mai accesibilă pentru instituții.

 De fapt, colegiile și universitățile au acces la unele dintre cele mai puțin scumpe (din punct de vedere al costurilor pe watt) sisteme disponibile. Pe măsură ce sistemele cresc, costul lor pe watt scade. Aceasta înseamnă că colegiile și universitățile se pot bucura de o energie gratuită.

3. Energia solară ar putea ajuta la stimularea înscrierii 

Energia solară este de ultimă oră și este atractivă pentru studenții, profesorii și susținătorii eco. Ca atare, un colegiu sau o universitate care instalează un sistem de panouri solare ar putea observa cu ușurință o creștere a înscrierii.

 Acest lucru este valabil mai ales în zonele cu concurență, în cazul în care panourile solare pe o clădire ar putea fi factorul care distinge o universitate de concurenții săi în ochii potențialilor înscriși.

 Când elevii moderni aleg școlile, mulți dintre ei caută opțiuni care oferă practici conștiente de mediu, energie regenerabilă și facilități ecologice. Ca atare, unele colegii și universități au înființat chiar birouri de sustenabilitate menite să conducă inițiativele ecologice ale instituției.

 Când toate aceste lucruri se reunesc la o singură instituție, este ușor, pentru școală, să câștige o reputație de inovație și creativitate. Nu numai că panourile solare produc energie, dar ies în evidență și ca un simbol social și cultural unic.

  4. Energia solară furnizează energie nelimitată și fiabilă 

Pentru universități, școli și reședințe deopotrivă, sistemele de energie solară oferă o sursă sigură de energie nelimitată. În timp ce combustibilii fosili sunt o sursă finită de energie, energia solară nu este. Proiectate pentru a lucra în zile înnorate, sub soare, chiar și în medii de iarnă, panourile solare pot genera o cantitate semnificativă de energie pentru universitățile și școlile care le instalează.

  5. Panourile solare în universități ajută la utilizarea energiei solare 

Pentru a investi în panouri solare, oamenii au nevoie să le vadă mai întâi la locul de muncă. Deoarece universitățile sunt locuri publice ocupate, campusurile care instalează panouri solare fac munca importantă de a conduce industria solară înainte, oferind o expunere mai mare a panourilor solare. Acest lucru este valabil în special pentru universitățile care instalează sisteme mari care alimentează campusul.

Viitorul instalațiilor solare în cadrul universităților arată luminos 

Astăzi, colegiile și universitățile au multe de câștigat când vine vorba de instalarea panourilor solare. Ideale pentru reducerea facturilor la energie și reducerea costurilor asociate, panourile solare sunt un plus ecologic care poate avea și impacturi sociale și culturale de anvergură.

Când studenții văd o universitate luând măsuri pentru a deveni eco și pentru a reduce amprenta ei de carbon, aceasta ar putea afecta cu ușurință decizia studentului și ar putea duce la un număr mai mare de înscrieri pentru școală și totodată ajută viitorul adult în a deveni mai responsabil cu mediul înconjurător.

Gasiti mai multe detalii pe Carpat Energy - https://carpatenergy.ro 

Domenii: Constructii, Energie

CRIS DIGITAL BRANDING SRL

Branziba (cunoscuta anterior ca Brandion Agency) este o agentie performanta de branding si marketing. Ai nevoie de mai multi clienti? Contacteaza-ne!

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!