Se construiește primul bloc ”eco” din centrul Ploieștiului, cu panouri voltaice și pompe de căldură

Publicat pe 26 Mai 2022
Dezvoltatorul proiectului imobiliar Bucegi 12 Central Residence, clădire vecină cu Palatul de Justiție și cu ieșire directă în Parcul Mihai Viteazul, a optat pentru cele mai noi și moderne soluții de climatizare. Printre altele, blocul cu zece etaje nu va avea pe fațadă țevi de gaze, coșuri de evacuare a centralelor termice de apartament sau unități de aer condiționat.

Cel mai nou proiect imobiliar din centrul Ploieștiului, Bucegi 12 Central Residence, pune la dispoziția celor interesați 98 de apartamente și birouri de lux, distribuite pe 10 etaje.

Acestea vor fi deservite de două etaje subterane de parcări, de două lifturi pentru persoane și de unul dedicat mărfurilor, și vor beneficia de o soluție modernă, dar și ”eco” pentru reducerea consumurilor energetice.

Climatizarea blocului va fi făcută cu sprijinul panourilor solare și al pompelor de căldură. Conform specialiștilor în domeniu, acestea vor reduce cu până la 30% facturile de întreținere în raport cu opțiunea clasică ”centrala termică /aparat de aer condiționat”.

Pentru confortul locatarilor, temperatura din fiecare cameră va putea fi personalizată dintr-un panou de comandă, ea putând fi reglată diferit pentru fiecare încăpere.

Astfel, fiecare proprietar își va putea selecta din panoul de comandă temperatura interioară pentru fiecare cameră a apartamentului, indiferent de condițiile meteo.

Citește și: ”Vom construi o oază de liniște, siguranță și bun simț” spune dezvoltatorul primului bloc ridicat lângă Palatul de Justiție din centrul Ploieștiului

Un alt avantaj este cel estetic, eliminându-se astfel țevile de gaze de pe fațada blocului, apartamente sau spații comune.

Încălzirea spațiilor se face prin pardoseală, iar aerul condiționat va fi livrat prin tubulatură interioară, fără disconfortul unor compresoare exterioare amplasate pe balcoane sau fațadă.

Proprietarii vor scăpa atât de reviziile periodice ale centralelor de apartament, cât și de alte lucrări de mentenanță, precum aerisirea caloriferelor, așa cum se întâmplă în blocurile ”clasice”.

Citește și: Parcări subterane și stații de alimentare pentru mașinile electrice – dotări standard ale primului bloc construit lângă Palatul de Justiție din centrul Ploieștiului

De asemenea, proiectul prevede și montarea unor panouri fotovoltaice pe terasa clădirii, astfel încât o bună parte din energia electrică necesară funcționării pompelor de căldură, atât în anotimpul rece, cât și cel estival, va fi asigurată fără costuri.

”Acest tip de climatizare este, deja, un standard în marile orașe ale Europei. Estimăm că va fi un standard aproape obligatoriu și pe piața românească, din ce în ce mai pretențioasă, într-un interval de timp nu foarte lung.

Prin această soluție vom pune la dispoziția celor mai pretențioși cumpărători din Ploiești tehnologii de ultimă generație, astfel încât vor beneficia de condiții identice cu cei care locuiesc în oricare oraș mare din vestul Europei” – explică dezvoltatorul proiectului.

Pentru detalii despre proiect accesați www.bucegi12.ro sau contactați-ne la numărul de telefon/WhatsApp: 0723 226 060.


Negativ Media SRL

Servicii de comunicare

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!