Secretele unei zile de muncă productive și relaxate

Publicat pe 22 Noiembrie 2021
Menținerea unui nivel ridicat de productivitate de-a lungul întregii zile poate fi cu adevărat dificil. Fie că te lovești de diferite distrageri sau îți este greu să te concentrezi, ziua ta de muncă poate avea de suferit. Din fericire, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a scăpa de stresul de la birou și a reuși să îți rezolvi toate sarcinile la timp.

1. Începe ziua în forță

Cu cât începi ziua mai repede și într-un mod cât mai activ, cu atât vei avea mai multe șanse să fii productiv. Încearcă să eviți amânarea alarmelor și să optezi pentru câteva exerciții fizice de încălzire. Sportul practicat dimineața te va ajuta să acumulezi energie pentru întreaga zi, pentru a putea să realizezi tot ceea ce îți propui.

De asemenea, un ritual de relaxare va avea efecte minunate asupra stării tale de spirit. Poți include în aceste obiceiuri un mic dejun sănătos, pe care este important să îl consumi în fiecare zi, sau o băutură delicioasă. Cafeaua NESCAFÉ este sursa perfectă de energie care te va ajuta să fii productiv, dar îți va oferi și o clipă de relaxare binemeritată.

2. Stabilește un program

Un sfat foarte util pentru a reuși să fii cât mai productiv este să îți creezi un program pentru ziua următoare. Atunci când știi cu exactitate ce ai de făcut, va fi mult mai ușor să prioritizezi lucrurile importante și să îndeplinești cu succes toate sarcinile. Astfel, vei evita aglomerarea și vei elimina o bună parte din sursele principale de stres.

3. Renunță la distrageri

Cel mai mare inamic al productivității sunt elementele care îți distrag atenția și opresc fluxul de muncă, precum telefonul, colegii gălăgioși sau, în anumite cazuri, muzica. Încearcă să ții cât mai departe telefonul și să eviți orice factor care ar putea să îți răpească atenția.

Dacă prezența altor colegi poate reprezenta o distragere, alege un loc mai liniștit în care să îți amenajezi biroul. Dacă acest lucru este prea dificil, poți opta pentru folosirea căștilor, dacă știi că muzica te ajută de obicei să te concentrezi. Acest lucru te va putea ajuta să creezi o ambianță calmă și perfectă pentru a te relaxa în timp ce muncești. Totuși, recomandăm folosirea muzicii doar în cazul în care știi că aceasta nu va fi o distragere și mai mare.

4. Amenajează-ți spațiul de lucru după bunul plac

Pentru a putea avea rezultate la locul de muncă, este foarte important să te simți cât mai confortabil. De aceea, îți poți aranja biroul așa cum îți place. Pentru o atmosferă relaxantă, adaugă câteva plante, mici tablouri, elemente de decor sau chiar o lampă.

Dacă simți că ai nevoie de mai multă lumină naturală, mută-ți biroul mai aproape de fereastră. Un spațiu confortabil trebuie să aibă și mobila potrivită, așa că va trebui să te asiguri că scaunul de birou este comod și are dimensiunile necesare. Astfel, vei evita încordarea mușchilor și apariția eventualelor dureri de spate.

5. Ia o pauză atunci când simți nevoia

Deși nu te-ai aștepta la asta, pauzele luate în momentele potrivite sunt secretul către o zi productivă. Dacă te simți obosit și ai de-a face cu sarcini dificile sau urgente, îți va fi greu să continui să lucrezi, așa că o pauză este mai mult decât binevenită.

Pentru a putea acumula energia să mergi mai departe, te poți bucura de o gustare sănătoasă și o cafea fierbinte. De asemenea, nu uita să bei suficientă apă de-a lungul întregii zile. După încheierea pauzei, vei putea atinge noi nivele ale productivității, pentru a finaliza la timp toate sarcinile.

Atingerea unui nivel optim de productivitate poate fi dificil în anumite zile. Secretul pentru o zi de muncă eficientă stă atât în disciplină, cât și în alegerea momentelor perfecte de deconectare. Printr-un stil de viață cât mai echilibrat, vei putea fi eficient în timpul orelor de program și vei putea scădea nivelul de stres cotidian.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!