Semineele pe lemne - O inventie din Antichitate care functioneaza perfect si in zilele noastre

Publicat pe 5 Noiembrie 2018
Cand te gandesti la seminee pe lemne, probabil primul lucru care iti vine in minte este o casa traditionala, mare, in care se facea focul cu multi ani in urma.

Desi necesita o intretinere suplimentara si alimentarea permanenta cu lemne, aceste seminee vin cu avantaje neintalnite la alte sisteme de incalzire mai moderne.

In primul rand, acestea sunt mult mai eficiente, ceea ce inseamna ca asigura incalzirea locuintei chiar si in cele mai geroase zile de iarna. Ele au un aspect deosebit ce aduce locuintei un aspect mult mai placut, mai cald si mai primitor. De asemene, pot fi construite in orice fel de incapere, chiar si pe terasa, in cazul in care se doreste acest lucru.

Istoria semineelor, de la forme primare de incalzire la elemente de design interior

Semineele au evoluat semnificativ, atat in ceea ce priveste functionalitatea, cat si in ceea ce priveste forma. In Antichitate, cand au aparut prima data, acestea aratau cu totul diferit. Erau construite in pamantul din interiorul pesterilor sau in centrul unor cabane ori colibi.

Exista dovezi ale acestor forme de incalzire primitiva pe toate continentele. In trecut, acestea aveau marele dezavantaj ca produceau foarte mult fum in incaperile in care erau construite. Acest lucru era determinat de lipsa cosurilor de fum, o inventie ulterioara, izvorata tot din necesitatea oamenilor de a avea surse de incalzire pentru perioade mai lungi de timp.

Fumul degajat de focurile facute in pesteri sau colbi era eliminat prin spatiile lasate neacoperite, precum gaurile in acoperis sau pereti, in cazul in care acestea existau. Abia in secolele 11 si 12 au aparut primele cosuri in zona Europei, iar de aici s-au raspandit in intreaga lume. Totodata, rezolvandu-se problema eliminarii mai facile a fumului degajat, s-a conturat si posibilitatea de a da o forma mai bine definita focurilor din locuinte.

Desi au aparut primele modele de seminee similare cu cele pe care le vedem in prezent, acestea nu erau accesibile tuturor. Atat construirea cosurilor de fum, cat si a semineelor, presupunea un efort financiar mare pentru majoritatea populatiei.

Evolutia semineelor

Din punctul de vedere al designului, evolutia acestora este impresionanta. Practic, astazi avem seminee pentru toate casele si pentru toate stilurile de design. In trecut insa lucrurile stateau usor diferit.

De-a lungul timpului, scopul folosirii semineelor s-a schimbat si el vizibil. Practic, acesta a fost transferat de la necesitate practica, la necesitate din punct de vedere al designului. In prezent, semineele reprezinta elemente de design, mai mult decat un sistem de incalzire folosit strict pentru ce a fost creat, incalzire camerei in care a fost construite.

In orice casa in care sunt construite, semineele devin punctul central al adunarii cu cei dragi, cu prietenii si familia. Atmosfera familiala pe care o confera a inlocuit partea lor practica, dar nu inseamna ca aceasta nu mai exista.

Este recomandat ca atunci cand decideti sa va construiti un semineu in casa sa nu ignorati faptul ca el poate fi si cu adevarat practic. Din acest motiv, incercati sa alegeti incaperea in care acesta ar putea asigura mai multa caldura iarna, indiferent de tipul de combustibil pe care va functiona, gaz, lemne sau bioetanol.

Seminee-expert.ro este o firma specializata aici in construirea de seminee pe lemne, in prezent acestea fiind mai mult decat practice. Aceste sisteme de incalzire ofera un aspect placut incaperilor in care sunt montate, si au devenit din ce in ce mai poulare odata cu aparitia nenumaratelor modele ce se potrivesc in orice locuinta.

Date de contact:

Website: www.seminee-expert.ro

Email: office@seminee-expert.ro

Telefon: 0721 280 587

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!