SEO, cheia unui business de succes in mediul online

Publicat pe 28 Septembrie 2018
Daca esti unul dintre pasionatii de online, care doreste sa afle cat mai multe aspecte despre modul in care functioneaza tehnicile de optimizare pentru motoarele de cautare sau daca detii un magazin sau un business, pe care vrei sa il promovezi in mediul online si sa il aduci pe primele pozitii in cautarile Google, este important sa citesti randurile urmatoare, pentru ca vei descoperi ce trebuie sa aprofundezi pentru a avea succes in acest domeniu.

Daca esti unul dintre pasionatii de online, care doreste sa afle cat mai multe aspecte despre modul in care functioneaza tehnicile de optimizare pentru motoarele de cautare sau daca detii un magazin sau un business, pe care vrei sa il promovezi in mediul online si sa il aduci pe primele pozitii in cautarile Google, este important sa citesti randurile urmatoare, pentru ca vei descoperi ce trebuie sa aprofundezi pentru a avea succes in acest domeniu.

Informatiile ulterioare te vor ajuta sa inveti cateva detalii esentiale legate de optimizarea si promovarea unui website pentru motoarele de cautare - Google, Bing, Yahoo, s.a.

De ce sunt importante motoarele de cautare ?

Conform specialistilor in domeniu motoarele de cautare au doua functii esentiale de scanare si indexare. Prima dintre acesta, cunoscuta de multi sub numele de crawling, permite scanare paganilor website urilor si culegerea informatiilor, dupa ce documentele sunt verificate, sunt indexate, adica clasificate si ordonate, pentru a oferi cautatorilor informatii cat mai relevante si cat mai utile. Ceea ce trebuie sa retinem este faptul ca aceste doua procese sunt realizate in doar cateva fractiuni de secunda, pentru ca motoarele de cautare beneficiaza de centre de date active in lumea intreaga.

Pe scurt trebuie sa retinem ca motoarele de cautare sunt masini care ofera raspunsuri. Acestea filtreaza informatiile pe care le au la dispozitie si le furnizeaza doar pe cele relevante pentru cautator... si aici intervine SEO - search engine optimization, adica optimizarea pentru motoarele de cautare. Rezultatele cautarilor nu sunt aparitii intamplatoare, ci sunt ordonari realizate in functie de popularitate si relevanta, adica clasificarile sunt efectuate in urma unor calcule matematice complexe (algoritmi).

Spre exemplu celebrul Google foloseste peste 200 de algoritmi pentru a realiza clasificarea site-urilor, deci cei mai multi dintre specialistii care ofera servicii de optimizare SEO, sustin ca site-urile trebuie sa fie realizate si pentru oamenii care le acceseaza, si pentru motoarele de cautare.

De ce este important SEO?

“De ce este important SEO? De ce sa investesc timp si resurse in SEO?” Acestea sunt intrebarile pe care si le pun cei mai multi dintre dintre internauti. Bineinteles ca cei ce au cunostinte cu privire la modul in care functioneaza algoritmii motoarelor de cautare, stiu ca nu este suficient sa vii pe piata online cu un produs bun sau cu o informatie utila, ci trebuie sa o faci cunoscuta in primul rand motoarelor de cautare, pentru ca apoi sa devina vizibila si utilizatorilor.

Numeroase studii, realizate de specialistii in servicii de optimizare SEO au demonstrat ca din cele 10 sau 30 de pagini cu rezultate, pentru o cautare doar primele doua sunt accesata, si asta in cele mai putin dintre cazuri. Se pare ca cei mai multi internauti acceseaza doar primele 5-6 websiteuri afisate de motoarele de cautare pe prima pagina, si ca pe acestea gasesc informatia dorita.

Conform analizelor primele experiente cu online-ul incep cu o cautare, deci da cautarile sunt foarte populare, sunt practic instrumente care antreneaza activitatile economice si care insufla credibilitatea cu privire la un produs sau la un serviciu.

SEO - principalul instrument de cucerire a pietei!

Conform specialistilor SEO este foarte important, pentru ca da valoare unui website si il face usor de inteles atat pentru utilizatori cat si pentru motoarele de cautare. Trebuie mentionat ca pentru ca un business sa mearga in online, trebuie sa se acorde atentie sporita tuturor detaliilor legate de informatie, vizibilitate, popularitate si experiente oferite interogatiilor.

Un site bine optimizat SEO este un site care aduce trafic interesat de produsul/serviciul comercializat, deci este unul care vinde si creste cifra de afaceri. Strategiile de marketing pentru un business online trebuie sa fie in tandem cu tehnicile SEO si astfel succesul este garantat.


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!