SEO pentru mobil, mai multe oportunitati pentru un business de succes

Publicat pe 25 Iulie 2018
Statisticile lansate recente de Google arata ca mobilul este cel mai important instrumente de cautare. Conform rapoartelor emise de gigantul american si romanii folosesc mai des telefoanele inteligente pentru a afla informatiile dorite.

Statisticile lansate recente de Google arata ca mobilul este cel mai important instrumente de cautare. Conform rapoartelor emise de gigantul american si romanii folosesc mai des telefoanele inteligente pentru a afla informatiile dorite. Cautarile realizate cu ajutorul mobilului depasind cu mult pe cele realizate de pe sisteme desktop.

Datele oferite de reprezentantii Google au schimbat destul de mult modul in care sunt privite si realizate campaniile SEO. Daca in anii precedenti accentul principal se punea pe optimizarea unui site pentru a oferi o experienta placuta utilizatorilor de PC-uri si laptopuri, in prezent atentia se concentreaza asupra optimizarii pentru dispozitive cu mobilitate ridicata precum tablete si smartphone-uri.

Cei ce doresc sa beneficieze de cele mai bune servicii SEO  pentru business-ul pe care il desfasoare, trebuie sa tina seama de detaliile cu privire la strategiile pentru optimizarea site-ului pentru device-urile portabile. Iata cateva aspecte ce trebuie avute in vedere pentru a face tranzitia unui site mai confortabila pentru mobil.

Implementeaza continut mobile-friendly

Conform specialistilor Google un site responsive, care isi ajusteaza designul paganilor in functie de dispozitivele de pe care sunt vizualizate informatiile fara a suferi degradari majore este unul prietenos. Dealtfel se pune accent pe experienta pe care o lasa utilizatorului in timpul navigarii. Un site prietenos este unul intuitiv, care permite realizarea rapida si confortabila a actiunilor.

Specialistii care ofera servicii SEO, au constatat ca site-urile dinamice sunt mai usor de gestionat, deoarece permite realizarea rapida a modificarilor necesare pentru a oferi utilizatorilor experiente placute. Site-urile dinamice sunt interactive si pot furniza rapid feedback-uri cu privire la serviciile/produsele oferite. Chiar daca sunt mai greu de creat datorita limbajelor specifice, ofera posibilitati mai confortabile de ajustare a informatiei in functie de preferintele utilizatorilor.

Adresele redirectionate cu coduri specifice sunt instrumente prietenoase care favorizeaza utilizarea confortabila a paginilor. Datorita acestora continutul poate fi vizualizat atat pe sisteme fixe cat si pe device-uri mobile fara a suferi modificari majore si fara a obosi utilizatorii.

Integreaza versiunea mobila potrivita site-ului

In prezent exista trei versiuni create pentru dispozitivele mobile: responsive, design creat pentru mobil, varianta a site-ului mobil.

Pentru varianta responsive, site-ul pur si simplu se adapteaza in functie de dispozitivul de pe care este vizualizat. Pastreaza aceleiasi structura si ofera experiente placute, indiferent de modul in care este vizualizat. Din punct de vedere SEO este cel mai prietenos, in plus reprezinta si cea mai confortabila varianta de gestionat. Aceasta solutie este recomandata cu precadere pentru site-urile de prezentare, pentru ca presupune incarcarea unui volum mare de informatii. Pentru magazine sunt mai confortabile celelalte variante.

Versiunea pentru mobil presupune realizarea unui nou site, ce poate fi vizualizat doar pe device-uri mobile. In fapt varianta mobila premite crearea si optimizarea multor functii care permit incarcare rapida si ofera experienta placuta in timpul navigarii.

Crearea unor site-uri mobile friendly, corect optimizate din punct de vedere SEO nu face decat sa sporeasca o afacere. Statisticile arata ca 64% dinte utilizatori de internet, care fac achizitii folosesc dispozitivele mobile, iar numarul accesarilor de pe mobil creste de la an la an. In acest context optimizarea SEO pentru mobil devine o activitate ce nu trebuie tratata cu superficialitate.

Domenii: Afaceri, New Media, IT, Media

DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →