Sfaturi de care să ții cont dacă vrei să-ți cumperi un calculator de gaming performant

Publicat pe 22 Ianuarie 2021
Generațiile noi de jocuri video sunt la mare căutare în rândul celor pasionați. Un jucător trebuie să folosească un calculator performant pentru ca aplicațiile să ruleze fluid și ușor, oferindu-i persoanei o experiență unică și plăcută.

Înainte de a achiziționa o unitate cu resurse puternice, consultă lista următoare cu sfaturi de care să ții cont atunci când îți achiziționezi un sistem de gaming performant:

Sfaturi în alegerea unui calculator de gaming performant

Pasionații de jocuri vor alege gama de calculatoare pentru gaming performante deoarece doresc ca unitatea lor să treacă testul timpului, să ruleze aplicațiile la grafică maximă, iar imaginile să fie continue, fără pasaje sacadate. Ei doresc un sistem puternic pentru ca acesta să poată proiecta cu ușurință atât generațiile actuale cât și cele viitoare de jocuri video.

Alege componentele potrivite

Cel mai important pas în alegerea unui calculator de gaming performant este cel al îmbinării componentelor potrivite. Ele trebuie să fie în același interval de performanță și de buget deoarece o placă video de ultimă generație, de exemplu, nu va putea fi folosită la capacitate maximă dacă procesorul este cu câteva generații în urmă sau face parte din altă gamă de prețuri.

Procesorul

Procesorul este mintea calculatorului. Împreună cu celelalte componente, va putea transforma sesiunile de gaming în experiențe frumoase. Unul dintre cele mai puternice procesoare cunoscute este din seria AMD Ryzen sau Intel Core i7 sau i9. Cele două branduri sunt foarte bune și îndrăgite de gamers.

Placa video

Placa video trebuie aleasă cu atenție deoarece, asemeni procesorului, este o componentă esențială în lumea gamingului. Plăcile video performante fac parte din gama celor de la Nvidia GeForce și AMD.

Memoria RAM

O resursă bună atât pentru prezent cât și pentru generațiile viitoare înseamnă o memorie RAM de cel puțin 8GB; pentru un sistem gaming în care poți avea oricând încredere, optează pentru 16GB RAM.

Stocare hard disk

Un calculator performant de gaming trebuie să aibă atât o capacitate de stocare mare, cât și o viteză cât mai bună. Astfel, poți alege un SSD de minim 256GB, iar un HDD de cel puțin 1TB memorie.

Carcasa

Carcasa unui calculator trebuie aleasă în funcție de mărimea componentelor, de modul în care pot fi acestea aranjate cât și de design-ul produsului. Pentru un sistem performant, se recomandă achiziționarea unei carcase de tip Middle către Full Tower.

Ventilația

O unitate de gaming trebuie să fie aerisită constant și corect. Atât procesorul cât și plăcile trebuie să aibă câte un ventilator, iar pentru a păstra temperaturile medii, puteți achiziționa cel puțin încă un articol din aceeași categorie.

Păstrează un buget special pentru calculatorul de gaming

Într-adevăr, achiziționarea sau configurarea unui calculator consumă resurse financiare. Poți alege un sistem cu mai puțini bani, însă dacă vrei să investești într-unul de calitate, atunci păstrează-ți un buget separat și creează-ți o unitate performantă.

Investește într-un monitor de calitate

Majoritatea nu pune accent pe monitor, însă acesta trebuie să aibă anumite specificații astfel încât componentele interne ale sistemului să poată fi utilizate la capacitate maximă. Un monitor performant poate însemna: un contrast bun, efect de ghosting redus, unghi de vizualizare mare.

Investește în perifericele necesare

  • Tastatura: când vine vorba de tastatură, cea mai bună experiență pe care o poate avea jucătorul într-o sesiune de gaming se datorează celei mecanice.
  • Mouse-ul: alege un mouse dedicat tipurilor de joc FPS (adică shooters) datorită performanței și fiabilității acestuia cât și a butoanelor extra ce pot fi dedicate pentru anumite comenzi.

Achiziționarea sau configurarea unui calculator de gaming performant consumă energie, însă dacă ești pasionat, îți vei dedica timpul și bugetul pentru un sistem potrivit pentru tine. Consultă lista anterioară pentru ajutor, și ia în calcul și achiziționarea unor boxe puternice, a unui controller gamepad și a unui scaun de gaming ergonomic.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!