Sfaturi de ingrijire si stropire pomi fructiferi - Afla reteta unei recolte bogate

Publicat pe 8 Februarie 2018
Pomicultura ca ramura a agriculturii este foarte veche si raspandita. La fel de vechi fiind si problemele care apar cand un pomicultor incearca sa obtina cele mai robuste fructe din piata.

In general, cei cu astfel de indeletniciri cunosc faptul ca pomii au nevoie de ingrijiri speciale pentru a ajunge corespunzator la maturitate, apeland la servicii si produse de stropire pomi fructiferi realizate cu substante adaptate celor mai noi tehnologii din domeniul de referinta.

In ziua de azi, stropirea pomilor fructiferi este simpla datorita multitudinii de produse noi ce apar in fiecare an pe piata in urma cercetarilor derulate de specialisti.

Daca problemele nu sunt tratate sau prevenite, atat pomii cat si fructele sunt compromise, iar calitatea acestora scade drastic.

Stropirea pomilor pentru tratarea daunatorilor si a afectiunilor e asadar un lucru important de pus in practica de toti pomicultorii cu asteptari inalte de la viitoarele recolte.

Cum se stabilesc procedurile de stropire a pomilor?

Stropirea pomilor fructiferi presupune utilizarea unor produse speciale menite sa trateze pomul de boli si sa previna aparitia insectelor daunatoare.

Desi exista multe tipuri de substante pe piata, alegerea acestora se face in functie de boala sau daunatorul care afecteaza buna dezvoltare a pomilor.

Doar stropirea in sine nu este mereu eficienta, acesti factori daunatori sanatatii pomilor manifestandu-se diferit, cu cicluri de viata diferite si facandu-si aparitia in momente diferite ale anului. Ba mai mult, unele probleme revin in timp, fapt ce face din stropire o practica deosebit de vitala.

De ce se imbolnavesc pomii?

Orice planta este supusa unei multitudini de insecte sau microorganisme care se dezvolta folosindu-se de aceasta. Din toate plantele, pomii fructiferi sunt cei mai sensibili la boli si daunatori.

Prevenirea acestora e si mai importanta daca ne gandim ca simpla tratare e adesea inutila daca fructele au fost compromise.

E pacat ca munca unui pomicultor sa fie in zadar, iar pierderile financiare mari

Un alt lucru care favorizeaza imbolnavirea pomilor este uneori apa insuficienta pe care acestia o primesc. Seceta cu care pomul se confrunta ii afecteaza sistemul imunitar, iar bolile au cale libera spre a compromite planta si viitoarele fructe.

Alt factor cauzator consta in prezenta unei cantitati necontrolate de buruieni si ramasite in jurul pomilor. Legat de fructe, pomicultorul isi doreste roade mari si dulci, insa insectele isi doresc acelasi lucru. Daca acestea isi fac de cap, fructele devin diforme sau stricate, ceea ce atrage din nou pierderi financiare.

Sfaturi de stropire pomi fructiferi

Stropirea si ingrijirea pomilor necesita o deosebita atentie. Produsele trebuie mereu sa fie cele adecvate problemelor pomilor, iar stropirea se va face in functie de perioada anului.

Pentru pomii fructiferi, stropirea se face la inceputul primaverii, atat inainte, cat si dupa inflorirea acestora. Cu ingrijire corespunzatoare, pomii se vor dezvolta sanatos, vor avea fructe gustoase, iar viata acestora va fi mult mai lunga.

Bineinteles, in functie de boala sau tipul daunatorului, si alte tratamente vor fi aplicate. De exemplu, unele tratamente preventive se realizeaza chiar iarna. E bine de retinut ca in sezonul rece e la fel de importanta si inlaturarea frunzelor bolnave, a crengilor uscate si a eventualelor ramasite de la recolta trecuta.

Realitatea e ca piata e dictata de cerere – Pesticide-AZ.ro – Cei mai ieftini de pe net!

Oamenii cauta sa cumpere fructe aspectuoase si sanatoase, iar stropirea este una dintre principalele preocupari pe care un pomicultor dornic de recolte bogate le are.

Pentru pomi trainici cu fructe delicioase, Pesticide-AZ.ro va sta la dispozitie cu informatii si o gama variata de produse pentru stropire pomi fructiferi.

Telefon: 025 077 25 66 / 0726 214 441

E-mail: contact@pesticide-az.ro

Domenii: Agricultura

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!