Sfaturi pentru alegerea celui mai avantajos credit pentru IMM

Publicat pe 20 Octombrie 2021
Compania ta se află într-un impas financiar și ai nevoie să accesezi un credit ca să faci față acestei situații? Un împrumut poate reprezenta o bază importantă pentru viitorul afacerii, fie că ai nevoie să-ți îmbunătățești economia, fie că vrei să-ți dezvolți societatea. Ca antreprenor, trebuie să fii întotdeauna pregătit pentru momentele în care fondurile proprii sunt insuficiente ca să acoperi toate costurile, iar unul dintre cele mai importante lucruri este să știi cum să alegi un împrumut avantajos din multitudinea de opțiuni disponibile pe piață.

Descoperă mai departe câteva sfaturi utile care îți pot fi de ajutor atunci când vrei să accesezi un credit bancar:

Stabilește destinația împrumutului

Înainte de a te decide să iei o anumită sumă de bani de la bancă trebuie să analizezi cu atenție scopul pentru care vrei să apelezi la un credit. În prezent, multe firme afectate de criza generată de pandemia de coronavirus optează pentru programul IMM Invest ca să-și asigure lichiditățile pentru derularea activităților curente sau investiții, prin accesarea unuia ori mai multor credite garantate de către stat. Dacă te afli într-o situație similară și vrei să alegi cel mai avantajos împrumut, poți lua în calcul acest tip de finanțare. Înainte de a face un credit este important să determini care este scopul acestuia și ce vei face cu banii, iar în acest fel o să poți să estimezi mai ușor dimensiunea împrumutului ca nu îți asumi un angajament mai mare decât ți-ai putea permite.

Analizează mai multe oferte

Atunci când vrei să beneficiezi de un împrumut avantajos este important să evaluezi mai multe oferte bancare. În acest sens, ia în considerare toate alternativele și iei în considerare orice detaliu pentru că diferențele pot fi semnificative, indiferent că este vorba despre condiții de creditare mai bune sau comisioane mai mici.

Acordă atenție dobânzilor creditului

Suma pe care o vei plăti în fiecare lună depinde foarte mult de variațiile dobânzii. Este important să alegi de la început o dobândă fixă, variabilă sau mixtă. Lunar, vei achita o dobândă calculată prin înmulțirea sumei împrumutate cu rata dobânzii și numărul de zile pentru care a fost încheiat împrumutul bancar. În plus, la această valoare se poate adăuga și o rată medie a dobânzii în funcție de moneda în care a fost accesat împrumutul. Mai departe, pe lângă dobânda din fiecare lună, trebuie să acorzi atenție și dobânzii anuale efective (DAE), care exprimă valoarea totală a creditului. Astfel, acest indicator include dobânda lunară calculată pentru suma împrumutată și perioada de creditare, rata dobânzii aplicabile în cazul restanțelor, rata medie a dobânzii, comisioanele și taxele practicate de bancă.

Planifică corect perioada de rambursare

În funcție de tipul afacerii tale, perioada de timp în care vrei să rambursezi creditul este extrem de importantă. De obicei, finanțarea investițiilor pentru persoanele juridice se realizează prin credite pe termen mediu și lung. Totuși, trebuie să știi că cu cât perioada de creditare este mai mare cu atât crește și suma pe care o vei avea de rambursat la bancă.

Verifică dacă ai nevoie de garanții

În general, împrumuturile accesate de IMM-uri sunt destul de mari, astfel că banca poate solicita drept garanție un bun mobil sau imobil, pentru a se asigura în caz de neplată. Tipul de garanție depinde de natura afacerii tale, termenii și condițiile creditorului, dar și de aspectele pe care poți să le negociezi cu instituția financiară.

Află dacă beneficiezi de o perioadă de grație

În cazul în care îți alegi cu atenție creditorul, iar firma ta are o bună reputație pe piață, s-ar putea să ai parte de condiții preferențiale. De pildă, dacă activezi în domeniul agricol, unde culturile și afacerile sunt sezoniere, poți beneficia de o perioadă de grație. Acest lucru poate fi valabil și în alte domenii și reprezintă un avantaj pentru firme deoarece înseamnă că își pot amâna total sau parțial plata ratelor pentru o perioadă determinată.

În concluzie, atunci când faci un împrumut trebuie să deții suficiente informații despre creditele bancare și să te asiguri că alegi o instituție de încredere, care să-ți ofere sprijin și produse financiare cu adevărat avantajoase.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!